Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
516 vizualizari
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

1 plus 1 minus
Ridurile apar in urma procesului de imbatranire evidentiat  prin fenomenul de glicare.Ce presupune acest fenomen? atasarea zaharului din sange de proteine rezultand produsi finali de glicare avansata (AGE-Age Glycation End) nocivi pentru organism deoarece provoaca inflamarea tesuturilor si imbatranirea organismului.Mai departe acestia produc radicalii liberi(de aceea avem nevoie de antioxidanti) cu degradarea tesuturilor si implicit a celulelor. Prin urmare ei provoaca atat riduri ale tenului cat si ale organelor interne care au nevoie de o anumita elasticitate pentru a functiona corect (inima,rinichi,creier,ochi si pancreas).

Exista doua cauze majore pentru aparitia acesui proces : nivelul glucozei mult prea ridicat si ingerarea mancarurilor la o temperatura prea inalta.( nu cred ca are rost sa mai spun ca nu ar trebui sa mancam prea multe glucide simple,gratar ,ceaiuri/cafele fierbinti etc.oricum nu respectam mereu sau niciodata)

Cum elimina cremele ridurile? Teoretic aceste creme contin vitamine(retinol,vitamina c) sau acizi ( revolutionarul acid hialuronic) care stimuleaza proliferarea celulara (practic de asta avem nevoie din cauza procesului de glicare) regenerand celulele pielii si reintinerind-o.

Desi aceste creme pot ajuta (mai mult ca prevenire pentru ca nu vei vedea niciodata o babuta cu fata ridata care a folosit cele mai scumpe creme si sa-i trecut.poate celulele stem ar ajuta mai mult.)  cei mai importanti factori antirid sunt alimentatia si odihna.
Novice (106 puncte)
...