Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 1 minus
12.9k vizualizari
Adet, intreba daca o viata de om e lunga sau scurta? Eu ma gandeam ca e mai relevant daca e traita cu folos sau degeaba, indiferent de "lungimea" (durata) ei.

Sunt oameni care au murit de tineri dar care au lasat in urma opere, inventii sau dverse realizari datorita carora suntem la nivelul actual de cultura si tehnologie.

Altii traiesc 90 de ani fara sa lase nimic in urma lor.

Poate e timpul sa ne intrebam fiecare: eu ce am realizat pana acum? Ce am realizat pentru mine? Ce am realizat pentru cei apropati mie?

Hmmm, nimic  !?!

E timpul sa schimb ceva!
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Diverse
0 0
la aceasta intrebare poti sa raspunzi cel mai bine dupa ce ai iesit la pensie :))
Daca realizezi ca nu ai facut nimic atunci e grav, e prea tarziu :))
0 0
asta e una din multele intrebari cretine care se pun la interviuri
0 0
depinde acuma si de tipul de realizare, profesionala sau personala.

Cea personala cred ca reprezinta copii, iar cea profesionala tine si de norocul si inteligenta fiecaruia.
1 0
Cea mai mare realizare o consider constientizarea sinelui, in adevaratul sens al expresiei.
Foarte frumoasa intrebarea, stima si respect :)
0 0
Iahim, ce e aia "conştientizarea sinelului"? Adică ce? Spune să înţelegem şi noi.

4 Raspunsuri

1 plus 1 minus
E întrebare grea, pentru că ne pune la grea încercare... Cum să spun care-i cea mai mare realizare a mea, ca să nu fiu stupid şi să nu mă expun amuzamentului general?

Am o singură scăpare: să fi realizat ceva excepţional. Nu e cazul. Deci am mari realizări... comune.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Tie teama de amuzamentul general ori de parerea celorlalti?
Ideea era sa putem invata unii de la altii, pana la urma din pareri diferite se nasc idei noi.
Tot nu ai raspuns la intrebare pana una alta... curaj :)
0 0
Aştept răspunsul tău. Ar fi primul concret, că altfel doar învârţi cuvinte, pe care nu le înţelegi.
2 plusuri 0 minusuri
Am sa incep cu o vorba inteleapta auzita de mine candva: nu conteaza cati ani ai in viata, ci cata viata ai pus in acei ani!

Importanta realizarilor fiecaruia dintre noi e subiectiva si raportata la valorile personale, la principiile de viata cladite in acea viata. Din cauza asta, ca sa poti sa apreciezi realizarile unui om, trebuie sa fi in cat de cat acord cu sistemul de valori al acelui om, altfel s-ar putea sa nici nu-l intelegi!

O mare perioada din viata am fost foarte influentat de altii in decizii, din motive care mi-e destul de greu sa le formulez, sa le explic, insa am realizat oarecum dintr-o data ca nu este ceea ce trebuie sa fac, ca nu e abordarea corecta in rezolvarea problemelor interioare, nu e nici macar sincera in ce ma priveste. Una din cele mai importante realizari din viata mea este legat de acest aspect introspectiv al constiintei de sine si consta intr-o adevarata "eliberare" de o serie de influente care-mi tineau mintea intr-o inchisoare invizibila, inconstienta chiar. Sentimentul acestei eliberari nu se manifesta ca la un claustrofob scos din cutie, ci mai degraba ca la o revelatie (dar nu musai in sensul biblic), mai pe romaneste mi-a picat fisa ca ceva nu e ok! Inca sunt intr-o perioada de schimbari destul de profunde, insa incep sa vad luminita de la capatul tunelului, iar asta ma incanta de-a dreptul!..:)..

Realizari mari sunt si copiii care ma incanta cu naivitatea si dragalasenia lor si ma dispera cu poznele si fitele zilnic prezente, insa imi reconfirma ca o viata echilibrata trebuie sa aiba cam de toate, bune, rele. Nu ai cum sa apreciezi o situatie, un fapt, un lucru bun, pana nu cunosti si "the dark side", adica partea nefericita a lor, iar experientele zilnice de viata sunt esentiale in aceste aprecieri.
Experimentat (3.1k puncte)
0 0
Eu cred ca venim pe acest pamant cu o misiune pe care ne-am asumat-o atunci cand am luat hotararea de a fi oaspeti,pentru o perioada mai mare sau mai mica,a acestei planete.Ne-am asumat-o sau ne-a fost incredintata,important e ca e spre binele nostru,pentru purificare,pentru a putea accede la nivele mai inalte de spiritualitate,pentru evolutie,intrun cuvant.Sau avansare o putem numi,dar avansare acolo unde timpul nu mai are putere.Pentru mine,deci,cea mai mare realizare ar fi sa-mi amintesc ceea ce s-ar putea sa fi uitat:scopul pentru care am venit aici.Dat fiind ca locuitorii planetei Pamant se numesc oameni,cred ca acesta e scopul si, implicit,cea mai mare realizare.Daca am reusit nu stiu,ceea ce pot afirma cu certitudine e ca m-am straduit si ma straduiesc in continuare.Poate ca linistea sufleteasca poate fi interpretata ca o confirmare ca esti pe drumul bun.Urmeaza-ti instinctul!E singurul ghid.Copiii il au in mod natural,dar ambitiile parintilor,educatia,mediul etc.,ii poate indeparta.Ne putem rataci,aproape sigur ne ratacim,dar experientele prin care trecem ne ajuta sa regasim cararea,mai puternici inca,proportional cu incercarile la care am fost supusi.Pe pamat e nevoie si de genii si de prosti,si de buni si de rai,totul are rostul lui.Daca ai venit sa fii prost,iar tu n-ai nicio problema,de ce ar avea altii?Asta e rostul tau.Dar daca ai venit sa fii un geniu si tu de lene joci rolul prostului,asta e impardonabil.Acelasi rationament pentru buni si rai.Dar meritul poate fi cu atat mai mare cu cat iti depasesti conditia,sau macar incerci.Important nu e sa reusesti,ci sa vrei!
0 0
Elena, abia ai apărut pe site şi parcă eşti peste tot... Unde ai citit tu toate aiurelile astea pe care le debitezi? "Urmeaza-ti instinctul! E singurul ghid. Copiii il au in mod natural, dar ambitiile parintilor, educatia, mediul etc., ii poate indeparta". Pe bune? De unde ştii tu aşa grozăvii? Ţi-a spus părintele din sat?
Deci, după ce că nu laşi spaţii între cuvinte, de abia citii ce scriseşi, mai şi glăsuieşti de parcă ai 6 ani. Nu ai niciun pic de autocritică. Vorbeşti otova numai grozăvii. Serios acum, trebuie să te opreşti. Menirea ta e să vorbeşti oamenilor, asta e clar, dar ţi-ai greşit site-ul. Vezi dacă emisiunea lui Oreste are rubrică de comentarii şi spune-le celor de acolo despre înţelepciunea ta.
0 0
Cineva a vrut sa-l jigneasca pe Argentoianu zicandu-i:n-as accepta sa-i duc oala de noapte a lui Iorga,asa cum faci tu.Ce?-a raspuns acesta-eu sa-i duc oala de noapte lui Iorga?Oala de noapte a lui Iorga o duce Tache Ionescu,eu o duc pe-a lui Tache.
0 0
Da, acum m-am lămurit... Ştii să citeşti şi mai şi reţii pilde. Nu am ştiut că eşti aşa de înţeleaptă. Chiar nu mi-a trecut prin cap că o să-mi serveşti chestia asta cu oliţa lui Iorga. A fost cutremurător să citesc pastila. Îmi retrag tot ce am spus.
0 0
Draga Elena, Quark cred ca a vrut sa-ti recomande sa dai "Enter" intre fraze, ca sa intelegem noi mai usor si mai clar ceea ce vrei sa ne transmiti.
0 0
Sunt de acord si cred ca toti avem un moment sublim in viata in care realizam ceea ce e important.
PS: educatia chiar subtiaza mintea copiilor...dar mie imi place sa-i spun robotizare.
0 0
Iahim, educaţia subţiază mintea copiilor? Uite cum ai ieşit tu, fără educaţie...
Dau o bere dacă-mi spui ce ţi se întâmplă. Mie mi-e greu să cred că tu umbli printre noi, prin mijloacele de transport. Nu am descoperit o propoziţie de-a ta normală. Numai elucubraţii afirmi, necontenit.
0 0
in eseul ei banal se ascunde insa o teorie  exceptionala , negativul si pozitivul .. insa nu se refera la subiect
1 plus 0 minusuri
Hm, la "valoarea" oamenilor de pe acest site ma asteptam la raspunsuri de genul:

- Am scris o carte.

- Am creat un site.

- Am castigat premiul pentru ...

- Am obtinut functia de ...

- Sunt donator de sange.

- Mi-am donat  un organ pentru un membru al familiei.

- Sunt membru Crucea Rosie.

- Fac parte din Organizatia de voluntariat ....

- Am luat sub aripa mea un junior pt. a-l initia in domeniul in care ma pricep.

- Am vizitat Egiptul/India/Tibet/China/etc

- Am ajuns pe Vf. muntos ...

- Sunt unul dintre cei mai buni din zona in domeniul ...

- Am construit o casa.

- Fac bani din pasiunea mea.

etc
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Crucea rosie sau ordinul templierilor?
Toate acestea nu vad ce amprenta ar lasa asupra lumii in sensul in care mostenirea materiala se pierde odata cu timpul pe cand esenta poate fi transmisa mai departe.
Buna intrebarea, nu iti inteleg raspunsul...
0 0
Iahimos, eşti o legendă! Altă intervenţie de-a ta, alte elucubraţii.
0 0
cum am zis si mai sus ca sa poti sa dai unele raspunsuri din care le-ai enumerat trebuie sa ai o varsta destul de inaintata.
Poate cei de site vor sa fie modesti, sa nu se laude.
O sa incerc sa-ti raspund  ce am facut din ce ai enumerat !
La varsta de ~28 de ani mi se pare destul de complicat sa scriu o carte de specialitate, poate peste 20 de ani da ! Sa iau un junior si sa-l invat meserie ? Iar prea devreme.
Sa donez organe familie, sper sa nu fie nevoie niciodata asa ceva.
Sa donezi sange mi se pare un lucru nobil dar nu ma caracterizeaza, cei mai multi care o fac, o fac pt bani. La o nevoie urgenta a unui prieten sau membru al familiei, as dona cu cea mai mare placere, altfel nu.
-ca sa faci un site nu e mare smecherie. Mai orice o poate face, felicitari celor care o fac pe bani !
-legat de functie mi-am propus sa ajung in varf pana la 30 de ani. Ramane de vazut si daca reusesc.
-legat de vizitat, as vrea sa vizitez in fiecare an cel putin o tara noua.
(tari vizitate in afara Europei, Egipt, Iordania, Emirate mi-au schimbat mentalitatea de gandire fata de musulmani. Intr-un fel ii compatimesc. Un lucru de care am ramas placut impresionat a fost ca puteam sa las masina oriunde pornita pt AC si sa o gasesc tot acolo dupa 1-2 ore.
Uite aici chiar as putea sa scriu o carte, despre musulmani, si mai bifez un punct.

-tre sa fii prea norocos sa faci bani din pasiune. Ca inginer trebuie sa fiu realist.  Sa faci o casa pe propriile puteri la o varsta frageda iar mi se pare destul de greu, fara ajutor.

-sa te consideri cel mai bun, mi se pare o infatuare.
5 plusuri 0 minusuri
După aproape 30 de ani mi-am dat seama că creştinismul este păcăleală de 1 aprilie.
Junior (904 puncte)
0 0
cam tarziu !
0 0
Cam tarziu raportat la cei 2000 de ani in care crestinii se nasc, traiesc si mor nu in pacat, ci in minciuna? Sau tu la ce te raportezi cand spui "cam tarziu!"?
0 0
era o mica ironie. Eu pe la 25 am incetat sa mai calc intr-o biserica, sa ma inchin, sa tin post.
0 0
Aha, acum am inteles. Probabil daca traiam in alta comunitate si primeam o alta educatie de la parinti, acum nici nu stiam ce inseamna crestinism.
0 0
Nu numai crestinismul...dar bine ca ai constientizat minciuna, sa vezi adevarul din spatele ei ar fi urmatorul pas. Bafta :)
0 0
Crestinismul,ca si celelalte religii,poate fi un ajutor,pentru cine are nevoie de un sprijin,de o calauza, pe drumul spiritualitatii,in cautarea Adevarului.
 Poate fi considerat si ca o hrana spirituala.Dar nu toti avem nevoie de acelasi tip de hrana:cum copiii mici au nevoie de lapte,iar apoi  mancarea se diversifica,tot asa si aici.
 Dat fiind ca fata de Dumnezeu,majoritatea ramanem mereu copii,necesarul de hrana asigurat de religii(de la rilegare-a uni),ar trebui sa ne asigure hrana zilnica,asa incat sa ramanem legati unii de altii prin firele nevazute ale spiritului si sa ne gasim mereu in armonie,noi intre noi si uniti cu Dumnezeu,care e Totul.Ca unele religii nu s-au indepartat prea mult de la menirea lor,dar altele da,asta e altceva.
  Dar vina ne apartine noua,tuturor,e efectul modului nostru de existenta,ca sa schimbi efectul trebuie sa umbli la cauza,iar cauza e in fiecare dintre noi.
 Noi ne exprimam mereu nemultumirea,dar personal nu prea suntem dispusi sa facem ceva.
 E ca in povestirea aia:cetatenii dintro localitate se hotarasc sa faca o petrecere,cu vin,mancare,etc...Aduc un butoi in care fiecare sa verse cate un litru de vin adus de acasa.Un tip ce se gandeste?Ia sa pun eu apa in sticla,ca la atata cantitate de vin,nici n-o sa se observe.A doua zi,cand au inceput sa ia vin din butoi ca sa bea,au constatat ca era numai apa:toti gandisera ca respectivul tip.
0 0
@Iahim: În privinţa altor religii nu mă pot exprima. Eu am fost educat "în spirit creştin-ortodox". Mama mea a fost o femeie foarte credincioasă iar neamul din care mă trag, au fost preoţi din generaţie în generaţie. Bunicul a fost primul care a ales să se facă croitor şi nu preot, dar şi astăzi mai am câţiva unchi preoţi.
Sincer nu cred să ascundă creştinismul un adevăr. Totul cred că a pornit cu fanteziile unui om influent la vremea şi în mediul lui, om care credea că stă de vorbă cu însuşi Dumnezeu.

@Elena Constantin: Marea majoritate a creştinilor sunt făţarnici! Restul respectă haotic nişte reguli din cauza fricii!
RELIGIA DISTRUGE SOCIETATEA ŞI BUNĂSTAREA DINTRE OAMENI!!!
În creştinism poţi găsi un refugiu la fel ca în alcool sau droguri, dar toate sunt nocive.
Apropo de tipul cu apa în sticlă, te-ai gândit oare ce l-a determinat să îi înşele pe ceilalţi? Eu cred că principalul motiv este lipsa de respect de sine şi de cei din jurul tău. Ar trebui să ne respectăm între noi nu pentru că ne porunceşte Dumnezeu prin nu ştiu ce gură de evanghelist, ci din simplul fapt că avem ceva în comun...

Am mai spus şi înainte, eu cred într-un "Dumnezeu" pe care momentan nu pot să îl explic.
0 0
Iulian, "credinţa" ta nu are logică. Cum să crezi în cineva pentru care nu ai explicaţii. Şi ce înseamnă explicaţii? Cum îl cheamă? Unde doarme? Cum acţionează asupra lumii?
Păi şi atunci, dacă nu ştii nimic, cum crezi în el? Adică ce faci? Zici "cred în tine!" şi atât?

Religiile existente au avantajul unei birocraţii, unui set de obiceiuri. Îţi aranjează viaţa cumva. Ştii cum să te comporţi, pentru că scrie în cărţi. Tu, cu Dzeu anononim, ai pierdut aceste avantaje.

Problema cu religia, după mine, nu este că are o dogmă. Ea s-a dezvoltat în timpuri în care ştiinţa era timidă, când nu existau răspunsuri despre lume. Nu se ştia mai mult decât scria în Biblie. Ştiinţa este de dată recentă. Problema cu religia este că ţine oamenii confuzi, că şi cei care sunt inteligenţi şi dornici să înţeleagă Universul, sunt cumva rupţi în două, între elucubraţiile religiei privind naşterea Universului, modul în care o forţă nevăzută (dumnezeu) acţionează în lume şi afirmaţiile ştiinţei.

Nu ai cum să înţelegi Holocaustul dacă eşti un habotnic religios. Nu ai cum să schimbi lumea, dacă nu înţelegi adevărata natură a omului (nu spun că e rău ori bun, ci că e într-un anume fel, aspect dezvăluit de diverse evenimente şi de cercetări).

Nu ai cum să înţelegi fenomenul religios (de ce apărut, de se menţine, existenţa atâtor religii, cu atât de diverse ritualuri şi dogme), dacă eşti religios. Poate părea paradoxal, dar nu e.
0 0
Quark, probabil m-am exprimat putin gresit. Nu am spus ca nu stiu nimic despre ceea ce cred eu. Nu ma pot exprima momentan in cuvinte, atata tot.  Eu nu am nevoie sa citesc o biblie ca sa stiu ca trebuie sa-l respect pe ce de langa mine sau sa imi dau seama ca poluand aceasta frumoasa planeta imi bat joc de mine. Trebuie doar sa observ si sa inteleg ce se intampla in jurul meu. Degeaba fac 50x3 plecaciuni zilnic daca dau foc animalelor drept jertfa sau imi oblig nevasta sa stea treaza pana la ora 2-3 noaptea cand ajung eu acasa. Sunt mult mai fericit cu un "Dumnezeu anononim" decat cu unul care impune niste reguli dintre care unele chiar sunt lipsite de logica dar trebuiesc respectate pentru ca TREBUIE.
0 0
Toate religiile spun ca suntem creatii ale lui dumnezeu si ca il avem pe dumnezeu in noi...daca radiezi iluzia dumnezeului personificat intelegi ca nu reprezinta altceva decat reteaua energetica care conecteaza toate lucrurile si sta la baza existentei, atunci toate religiile incep sa capete sens din moment ce converg(oricum sunt plagiate la greu).

Iulian: Ai sa aflii ca in orice poveste exista o samanta de adevar si iti inteleg pe deplin pozitia, si eu mai degraba cred in univers decat in zeul biblic... respect :)

Elena:Degeaba contientizezi existenta spiritului daca nu poti trece peste iluzia zeului biblic. Sunt de parere ca ar trebui sa ti infrunti frica si sa te indepartezi de aceste zeitati care se hranesc din energia noastra.

Quark: Mai ai putin pana sa constientizezi cine esti cu adevarat. Credinta nu trebuie sa aiba logica intrucat conceptele spirituale trec peste puterea de intelegere a mintii umane(nu degeaba majoritatea oamenilor nici nu-si amintesc visele). Ideea pe care o evidentiaza Iulian este ca trebuie sa simti ca sa intelegi, nimeni nu poate face asta in locul tau din moment ce evolutia vine din interior. Nu ai cum sa intelegi un lucru daca nu te-ai implicat, simplu. ( nu pot sa spun cum e in masonerie daca nu fac parte, pot doar sa observ si sa speculez)
Observ 2 extreme:
Pe de o parte fanatici religiosi pe de alta atei, inca nu pot spune care sunt mai incapatanati...
...