Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
779 vizualizari

O particula subatomica se comporta ca unda(energie) iar sub actiunea observatorului devine particula(materie) iar dupa ce actiunea observatorului dispare devine din nou unda.PAI NU TOCMAI CEVA ASEMANATOR S-A INTAMPLAT IMEDIAT DUPA BIG BANG(Transformarea Energiei in Materie si invers).La nivel subatomic(cuantic)Universul se comporta ca o holograma, unde o parte corespunde in detaliu intregului.Exact ca si teoria fractalilor(o parte oricat de mica contine intregul).La nivel cuantic unda-particula nu se comporta tot ca si transformarea energiei in materie si invers in momentul big bangului?

Junior (435 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Cred că faci unele confuzii. O particulă subatomică este şi undă şi corpuscul, în acelaşi timp, oricât de bizar ar fi. Aceasta este teoria.
0 0
Sal Quark:Asta e teoria care ne-o baga fizicienii pe gat deoarece nu au alta mai buna si anume ca o particulă subatomică este şi undă şi corpuscul, în acelaşi timp.Este extrem de stranie si de bizara mecanica cuantica si fizicienii nu au gasit o explicatie certa.Ce se intampla la nivel cuantic habar nu avem ci doar speculam.
0 0
Universul reprezinta energie pura esenta fiind aceeasi.
0 0
Fizicienii nu ne bagă nimic pe gât. Ei ne spun ce au descoperit ori gândit. Putem să luăm de bun ori ce scrie în cărţile de fizică. Dar să rescriem fizica, pentru că ne-am gândit noi că nu e bine ce am citit, pur şi simplu, fără o experimente care să ne valideze ce credem, fără vreo teorie consistenţă logic şi care să nu intre în contradicţie cu ce se ştie - este o întreprindere infantilă.

Ce se întâmplă la nivel cuantic ştim în bună măsură. Nu speculăm. Parte din tehnologia de azi are la bază înţelegerea mecanicii cuantice.

Nu cunoaştem tot. Asta e altă treabă. Suntem încă în zorii explorării ştiinţifice a lumii. Unde va fii ştiinţa peste 2 mii de ani? Probabil foarte departe în comparaţie cu azi.

Mulţi blamează ştiinţa ori savanţii că nu ştim tot, ceea ce e ridicol. Ştiinţa este făcută de oameni ca noi. Noi stăm pe margine şi suntem nemulţumiţi că alţii încă nu au aflat totul pentru noi.

2 Raspunsuri

1 plus 1 minus
 
Cel mai bun raspuns

 

Se aseamana unei holograme datorita naturii fractale dar nu cred ca energia este limitata...
Orice particula dintr-o hlograma contine intreaga proiectie, astfel orice subsistem din univers ar trebui sa reflecte intregul sistem.
Stim deja ca Universul reprezinta numai 4 % atomi si un procent de 72% energie...coreland asta cu faptul ca planeta noastra face parte din univers si ca proportia se respecta cand vine vorba de fractali, mai exista dubii cand spun ca suntem mult mai mult decat fizic?
PS: tot respectul pentru BEST.
Junior (1.3k puncte)
0 0
Iahim, despre ce vorbeşti? Fii mai explicit.

De ce se aseamănă Universul unei holograme datorită naturii fractale?

De unde ştii de natura fractală a Universului? La ce nivel? La nivel atomic avem fractali?

De unde ştim că 72% din Univers este energie? Ştim de materie întunecată şi enegie întunecată, dar astea sunt cuvinte, deocamdată, până nu ne lămurim ce sunt cu adevărat. Ştii tu mai mult?

Ce înseamnă că suntem mai mult decât fizic, prin prisma faptului că proporţia 4%-72% se respectă când vine vorba de fractali?
0 0

Proportia de aur...
0 plusuri 2 minusuri
Deocamdată Universul nu-i o hologramă, pentru că nu sunt dovezi. Dar poate deveni, cine ştie? Am citit aici, pe site, că sunt în desfăşurare cercetări importante în Germania pe acest subiect.

Personal, nu prea îmi vine să cred, asta şi pentru că ce am citit pe subiect nu mi s-a părut foarte bine articulat.
Senior (11.9k puncte)
0 0
dacă ai timp să-mi trimiţi şi mie unul-două articole mai bune legate de subiect, te rog.
0 0
Mulţumesc :D
...