Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

6 plusuri 1 minus
1.1k vizualizari
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Intreaba-te
0 0
Ăla ar fi copilul meu.
0 0
nu vad relevanta acestei intrebari !
De ce as spune doar un lucru ?
Un singur lucru nu are absolut nicio importanta oricat de profund ar fi !
0 0
În traducere liberă întrebarea vrea pesemne să spună cam așa ceva: care este cel mai important sfat pe care i-l poți da unui copil? Dintre cîte învățături are nevoie copilul în viață, pe care ții cel mai mult să i-o transmiți?

Formularea întrebării, ce-i drept, lasă mult de dorit. Îmi dă impresia că a fost mai întîi gîndită în engleză, fie de către ktn91land, fie de altcineva. E plin internetul de astfel de întrebări:

- If you could give your child only one advice, what would it be?
- If you could give a newborn child only one piece of advice, what advice would you give?
- If you can give only one advice to your child on how to live a happy successful life, what would you tell him/her?

etcetera etcetera. Am mai observat asta pe Scientia.ro: multe întrebări par a fi traduse de prin alte părți. Bănuiesc că unii o fac pentru puncte, nu pentru că sînt sincer interesați de subiect. Și astfel devenim o biată umbră a unei alte civilizații...
0 0
eu tot cred ca e o intrebare irelevanta deoarece fiecare copil e unic in felul lui si are parinti unici.

Daca eu as fi fsot un drogat toata viata cel mai bun sfat ar fi fost sa nu se apuce de droguri.
Daca as fi fost un impatimit al jocurilot de norc atunci ar fi sa nu se apuce de jocuri.
Daca as fi fost un alcoolic ....
Deci chiar nu vad un raspuns la aceasta intrebare.

Daca ar fi baiat i-as spune sa iubeasca toate femeile din lume macar o data ! Oare e un sfat bun ?
0 0
AdiJapan, eşti om serios. Nimeni nu poate fi tot timpul la înălţime însă. Comentariul tău de mai sus nu are niciun sens: că e întrebarea tradusă, că nu e... Că întreabă unii pentru puncte ori nu... Că devenim umbra unei alte civilizaţii... Ai irosit cuvinte şi secunde pentru a spune nimic.

Şi ce dacă e întrebarea tradusă? Dacă e bună, dacă te face să gândeşti un pic - e perfect! Teoria relativităţii ţi-a scris-o Einstein în română?

Şi ce-i povestea asta cu punctele? Ajută la ceva, că eu nu m-am prins? Dacă Iahim pleacă de pe acest site, eu cer administratorilor să mi le şteargă pe toate :)
0 0
Vei ramane  cu  punctele....:-(
0 0
Quark, comentariul meu n-o fi avînd sens pentru dumneavoastră, dar pentru mine are. Și de fapt îi era destinat lui Adet. Prima parte era o traducere a întrebării într-o formulare mai digerabilă. Partea a doua era impresia mea despre formularea lui ktn91land și despre motivele posibile pentru care a ajuns la o astfel de formulare.

Faptul că întrebarea ar putea fi o traducere nu e important în sine. Așa este, dacă întrebarea e interesantă și ne pune pe gînduri, e foarte bine să fie pusă. Cu toate astea mă întreb oare ce-i face pe unii să caute întrebări prin alte părți și să le aducă aici. Dacă au găsit întrebarea acolo atunci foarte probabil tot acolo au găsit și răspunsuri. Atunci de ce? Iar răspunsul s-ar putea să fie: pentru puncte. Sigur că punctele nu ajută la nimic, dar pentru unii se pare că au o valoare care îi motivează să pună și întrebări care uneori nu sînt nici originale și nici interesante. Dincolo de asta, constat că unii oameni dacă au aflat o informație în altă limbă sînt incapabili s-o exprime natural în română.

Nici eu n-am înțeles legătura dintre Iahim și punctele dumneavoastră, dar nu fac caz de asta. Nu pare să fie ceva adînc, interesant sau important, așa că nu mă chinui să înțeleg.
0 0
Pentru mine multe întrebări care apar aici sunt motiv de un pic de reflecţie, de un pic de căutat pe Internet. Nu mă interesează şi nu mă deranjează deloc să ştiu dacă întrebarea a mai fost pusă în lume de altcineva. De ce m-ar interesa? Nu particip pe toate forumurile din lume, ci doar pe asta. Ziua la mine durează 24 de ore pe zi, timp în care trebuie să mai fac multe lucruri. Din această perspectivă aş aprecia dacă mai mulţi camarazi de-ai noştri de pe aici ar pune întrebări frumoase, traduse, luate din altă parte ori nu. Ce dacă sunt şi în altă parte? Să fie şi aici, pt că eu aici "trăiesc".

Chestia cu Iahim era doar o glumă, deci ai intuit corect că nu e ceva adânc, interesant sau important :) Sunt sigur că ţi-ai dat seama şi singur şi doar ai căutat ca în stilul cel mai diplomatic să-mi tragi o pălmuţă... Am primit-o, nu a durut :)

Pe de altă parte, stilul tău prea protocolar ("dumneavoastră" cu toată lumea...) cred că este un pic excentric pe un forum. Nu cred că aici este un semn de lipsă de respect dacă ne tutuim. În fapt nu ştim nimic unul despre altul, mai mult decât se lasă să transpară din cuvintele pe care le scriem. Poate am fost vecini de scară la un moment dat... Ori poate nu. Dar contează?
0 0
Cunoaste-te pe tine insuti!
0 0
Sa faca tot ce-i trece prin minte insa fara a-si prejudicia semenii sau pe el insusi!

3 Raspunsuri

7 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Nu inceta sa-ti pui intrebari!
Novice (172 puncte)
0 0
Nu inceta sa-ti pui intrebari! a spus EINSTEIN si vot pozitiv de la mine fiindca ai urmarit documentare cu Einstein.pa
2 plusuri 1 minus
Caută ceea ce poţi schimba, acceptă ceea ce nu poţi schimba şi fii inteligent pentru a face diferenţa.
Junior (1.3k puncte)
3 plusuri 3 minusuri
In frana de mana si femei sa nu ai niciodata incredere :))
Experimentat (3.5k puncte)
...