Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari
Nici nu am ştiut la ce categorie să încadrez întrebarea...

Aveţi idee care e provenienţa unei asemenea întreprinderi? Care să fi fost sursa de inspiraţie? Ce alte state europene nu incriminează incestul şi care să fie filozofia din spatele acceptării unor asemenea relaţii, sau cel puţin a neincriminării lor dpdv juridic? Se merge oare pe ideea că nu tot ce e imoral e şi penal?

 

P.S.

Din câte ştiu e vorba de relaţiile sexuale între rude în linie directă care sunt majore şi cu liberul consimţământ al ambelor părţi. Asta nu se mai incriminează de către noul Cod. Când sunt minori în ecuaţie cred că legile sunt aspre şi probabil că nici nu se mai pretează folosirea termenului de incest...
Senior (8.1k puncte) in categoria Diverse
0 0
Văzusem 2 ştiri în sensul ăsta la TV ieri, aşa s-a născut întrebarea...nu am stat să citesc noul cod penal, dar o ştire pe Mediafax cred că e de ajuns, nu?

http://www.mediafax.ro/social/noul-cod-penal-nu-incrimineaza-incestul-intre-adulti-4046693
0 0
Salut prieteni !
Interesant motivul dezincrimanarii, dom' profesor zice ca "pe aceste persoane nu le putem ajuta prin aplicarea de pedepse". Pai judecand asa, ar putea fi eliminate sanctiuni si la alte delicte..
Pe de alta parte, pe cale de consecinta, oare acum ma pot insura cu ..mama ? :))

Serios vorbind, chiar si daca riscul cosangvinizarii creste cu 1%, mi se pare suficient pentru a metine interdictia, macar formal. Dimpotriva, la homosexuali nu apare riscul asta, asa ca...
0 0
acum vine intrebarea de mult pusa de mine   incestul e de cand eva si adam   asa cum scrie in biblie     dar copii lor nu au favcut incesst    intrebarea mea esta   ----care a fost a 2 femeie de dupa EVA
?
 SI SAA AJUNGEM CA INSASI RELIGIA INTERZICE INCESTUL
0 0
OEDIP NU SA CASATORIT CU PROPRIA MAMA?
 VEDETI   FREUD

3 Raspunsuri

3 plusuri 1 minus

1.Luand in considerare ca la oamenii crescuti impreuna de mici copii se petrece o "imprimare" sexuala inversa cunoscuta sub numele de "efectul Westermarck" care ii desensibilizeaza in sensul atractiei sexuale de mai tarziu, cazurile de incest sunt rare. Se poate intampla mai des intre oameni care nu au crescut impreuna ci se intalnesc la maturitate.

2. Cosangvinizarea duce la defecte de nastere in proportie de 4% comparativ cu 2% din populatia generala deci devine mai grav doar daca cosangvinizarea asta se petrece nu doar intr-un cuplu ci si intre copiii acelui cuplu si asa mai departe (cum ar fi intr-o populatie de 30 de oameni care se inmultesc doar intre ei),deci nu putem spune ca ar fi un motiv bun pentru criminalizarea incestului. 

3. Ca in oricare caz de adulti care au o relatie consensuala, criminalizarea incestului intre acestia este comparabila cu criminalizarea homosexualitatii. Cuvintele cheie sunt "adult" si "consensual".

In legislatia unui stat trebuie sa se tina cont de motive oblective nu de preferintele personale sau de religia legiuitorului, asa ca mi se pare o idee foarte buna sa se decriminalizeze activitatile care nu fac rau nimanui. 

 

Novice (112 puncte)
0 0
Un răspuns foarte interesant, care îmi deschide perspectiva. L-am punctat pozitiv. Dar o parte din întrebare se referea la sursa de „inspirație” a acestei schimbări a legii și la cum sînt legiferate lucrurile acestea în alte țări.
1 plus 4 minusuri
Da, de la injuraturi de mama, acuma pot trece la fapte.  O lume nebuna nebuna nebuna si dementiala.
Experimentat (3.3k puncte)
0 plusuri 1 minus
gresit sterge
Junior (1.1k puncte)
...