Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 2 minusuri
1.8k vizualizari
Ce tehnologie au avut vechii egiptenii de au putut ridica blocurile de piatra foarte grele?
Junior (435 puncte) in categoria Tehnologie
1 0
Comentez pt ca dau doar un raspuns scurt, problema e clarificata demult din chiar picturile detaliate realizate de egipteni, care aveau bunul obicei sa "pozeze" tot; cei ce mai cauta "mistere" in piramide sunt doar amatori de senzational neinformati destul

Tehnologia? Parghii, rampe, role (trunchiuri de copaci), si foarte multi oameni, adusi de multe ori cu japca la munca (fiecare sat si oras era obligat sa dea persoane pt munci de acest fel, in functie de numarul de locuitori).

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Donald Redford, profesor de studii clasice, sustine ca desi complicat, procesul construirii unor astfel de monumente nu este imposibil, chiar si pentru vremurile in care acestea au fost ridicate.
Estimarile acestuia sugereaza ca pentru a construi Marea Piramida de la Giza sunt necesari intre 20 000  si 30 000 de muncitori, care vor termina monumentul in aproximativ 23 de ani, in comparatie cu o alta constructie grandioasa, catedrala Notre Dame din Paris, care a fost construita in 200 de ani.
Conform spuselor lui Redford, faraonii incepeau constructia unei piramide in momentul urcarii pe tron. Acesta stabilea inca de la inceput membrii de baza ai echipei care aveau sa ii ridice mormantul, formata dintr-un architect, un inginer si un sef-constructor.
Felul in care muncitorii egipteni taiau pietrele pentru a le folosi in constructii este inca subiect de studiu pentru cercetatori. Instrumentele folosite pentru modelarea materialelor mai putin dure au fost identificate, dar inca se mai incearca identificarea instrumentelor folosite pentru pietre dure, cum ar fi granitul sau dioritul.
Redford sustine ca forta oamenilor era de ajuns pentru a misca pietrele foarte grele, in proces intervenind si inventivitatea inginerilor, creatorii unor mini-sisteme menite sa usureze munca fizica a muncitorlor.

Scepticilor care nu cred ca aceste materiale grele de constructii au putut fi mutate fara masinarii, Redford le arata imagini cu muncitorii de pe santierele arheologice, care reproduc o echipa de 20 de muncitori, impingand un bloc de granit de 2 tone jumatate. “Stiu ca este posibil, pentru ca am participat si eu la astfel de actiuni.”, spune Redford.

Restul materialului la http://www.descopera.ro/dnews/2505091-cum-au-fost-construite-piramidele-egiptene

Junior (1.3k puncte)
0 2
donald redford trebuie sa scoata capul din nisip si sa priveasca in sus ca nici un constructor inginer 1000 de arhitecti  1.00.000 de oameni 100 de macarale 100 de miliarde de dolari si o viata de om nu va reusi sa reproduca marea piramida din giza fara o eroare destul si extrem de mare cu tehnologia din ziua de azi
1 plus 6 minusuri

 

Sa vedem despre ce e vorba spre exemplu in cazul marii piramide a lui Khufu:
-construita in 20 de ani (800 de tone in pozitie pe zi)
-5,5 milioane de tone de calcar in 2,3 milioane de blocuri
-8 mii de tone in blocuri de granit de pana la 80 de tone aduse de la 500 de mile departare
Mai e nevoie sa continui?
Toate astea perfect aranjate intr-o pozitie anume:
Respectand proportia de aur...
Cat despre modul in care s-au construit sper ca nu va inchipuiti ca le-au tras cu sfori pe copacii pe care nu-i aveau toate pentru un simplu capriciu regal al faraonului. Mai degraba si-au folosit vointa si puterea mintii, in plus munca era distribuita ierarhic deci nu va imaginati ca sclavii erau esenta.
Poate ne-am pune intrebari daca am afla ca astfel de constructii megalitice impanzesc globul iar ideea de mormant si conservare apare peste tot.
Daca constructia lor ne da batai de cap ce sa mai spunem de scopul acestora...
 
PS: foarte buna intrebarea :)
Junior (1.3k puncte)
0 2
sunt de pare ca egipteni au descoperit piramidele ele erau acolo inaintea lor si arheologi sa mi explice cum au datat piatra roca binenteles ca dupa mumiile gasite pe langa piramide .roca nu poate fi datata  deoarece contine pra putin carbon
0 plusuri 4 minusuri
Exista mai multe opinii in legatura cu aceste constructii nemaipomenite.

Cea mai interesanta e aceea care spune ca piramidele au fost construite de sus in jos.

Vom afla cu exactitate atunci cand ... vom descoperi cum sa ne intorcem in timp.

Intre timp, sa ne intrebam daca suntem si noi in stare sa construim ceva sa reziste macar vreo cateva sute de ani...
Experimentat (3.6k puncte)
...