Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 1 minus
585 vizualizari

In primul rand stiu ca e o stea pe moarte si nu o planeta, asta ca sa nu mi sariti in cap !
Oare daca am trai pe o planeta de o asemenea dimensiune specia noastra ar rezista 5mld de ani pe putin ?  Orice asteroid de orice marime nu ar avea nicio sansa sa afecteze cu ceva planeta. 

Am avea resurse nelimitate ?  cum ar fi sa locuiesti pe o planeta in care iti ia 1 milenium sa faci un singur tur cu un avion ?

 

Senior (6.9k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Daca scopul lui Dumnezeu a fost sa-l creeze pe om, de ce a mai facut si stele asa mari si atat de indepartate?
0 0
cine e dumnezeu si ce treaba are el cu Universul ?

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Buna seara !

Cum ar fi viata ? EXTREM DE GREA !!! smiley . Oricat m-as stradui, nu pot sa uit gravitatia colosala pe un asemenea astru... N-ar exista nici suport fizic, nici suport fiziologic...

Sa facem abstractie ca o asemenea masa s-ar transforma in stea "in secunda 2" si ar deveni interzisa vietii ? Bun !  Inteleg ca vrei sa translatezi teoretic omenirea asa cum o cunoastem de pe Terra, pe un astru gigant - neaparat teluric, in ideea ca am avea resurse minerale colosal de mari, si deci o "autonomie" extinsa.

In principiu pare un avantaj sigur, dar numai daca ai pastra strict (si artificial) parametrii dezvoltarii in termenii de pe Pamant, caci altfel cred ca mecanismele evolutive ar "replica" imediat printr-o  expansiune accelerata a speciei - in conditiile unei asemenea abundente de resurse... Si mergand pe firul ideii, cred ca homo sapiens s-ar separa in mai multe specii, la asemenea distante colosale ! Etc, etc.

In fapt, uite care cred eu ca este intrebarea din spatele intrebarii tale: in cat timp "consuma" o specie un volum dat de resurse ? In cate generatii ?

Senior (8.7k puncte)
0 0
da am incercat sa fac abstractie de gravitatie. Alta problema ar mai fi perioada de zi/noapte , comunicatiile fiind chiar la viteza luminii tot ar avea intarzieri de cateva secunde. Vor fi foarte multe regiuni care probabil nu vor comunica niciodata una cu cealalta datorita enormitatii distantei.
si da ai dreptate, vor fii mai multe specii ce vor evolua separat.


Legat de intrebarea ta, eu ma gandesc altfel in cat timp consuma omul, prost aceste resurse. Se poate spune ca in ultimii 100 de ani s-au facut risipa de resurse, atata timp cat a circulat banul nu a interesat pe nimeni ca resursele sunt finite. Asta sta in genetica noastra, sa irosim cat mai mult si fara folos daca se poate.
0 0
@Truth, de ce am fi afectati de gravitatie pe o asemenea planeta ? Tantarii, furnicile si alte insecte mult mai mici nu au nicio problema cu gravitatia pe Pamant. Noi de ce am avea ?
0 0
toate fiintele terrei sunt adaptate pt conditiile ac planete, deci dk ai aceiasi atomi k ea, esti supus si gravitatiei.
viata pe pamant s-a adaptat mediului de aici. dk te nasti pe alta planeta, inseamna k, corpul tau e adaptat conditiilor existente acolo.
deci nu cred k ni s-ar parea mai ciudat decat aici. poate k am avea alt mod de viata sau conceptii, dar dk esti humanoid, nu te poti separa de natura umana. asa k tot aceleasi prostii le-am face si acolo.
...