Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
559 vizualizari
De exemplu, stranutul unei persoane afectate de un agent patoogen  ne poate transmite  boala. Este posibil ca stranutul unei persoane dotate cu un sistem imunitar puternic sa ne transmita agentul  in forma slabita, actionand astfel ca un vaccin natural? Sunt posibile asemenea mecanisme de transmitere a sanatatii?
Senior (6.6k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Conteaza starea(energia) fiecaruia.
Nivelul energetic al organismului influenteaza si capacitatea sistemului imunitar.
Dar ne putem transmite "sanatate" prin mentalitate. Daca gandesti sanatos traiesti sanatos...
0 0
Iahim, te-am mai întrebat şi nu ştiu dacă ai răspuns: tu eşti liber? Trăieşti printre noi?
Cum dracu' poţi debita asemenea prostii fără ai vreo remuşcare?
Pari irecuperabil, dar dacă eşti liber e periculos, pentru că există riscul să transmiţi şi altora elucubraţiile tale.
0 0
Da, se poate.... verbal...."Sanatate !"

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Boala se transmite cand exista agentul care o poarta. Virusii nu sunt "slabiti" de un sistem imunitar puternic, ci sunt distrusi. Orice virus transmisibil cu care iei contact si care se poate inmulti te va imbolnavi. Agentii patogeni din vaccinuri nu se pot inmulti, de aceea nu provoaca boala, ci doar se produc anticorpi care stau de paza si te apara in viitor daca va fi cazul.

S-ar putea ca in cazul in care contactezi ceva de la o persoana cu sistem imunitar puternic, tu avandu-l slab, sa faci o forma chiar mai grava a bolii. Un sistem imunitar puternic nu lasa chiar orice virus sa-si faca de cap, se va imbolnavi in special doar in cazul unui agent patogen puternic, iar daca cineva il contacteaza si are sistemul imunitar slabit, va fi mai afectat.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
Foarte intersant, mai ales efectul de distrugere si nu doar slabire a agentilor patogeni. Medicina e departe de a fi domeniul meu tare, asa ca te intreb cum sa inteleg o afirmatie facuta chiar ieri de un medic veterinar, legata de vaccinarea cainelui meu (un shigh-tzu). Imi spunea ca daca nu e perfect sanatos la vaccinare, sau are deja microbul la inceputul perioadei de incubatie, vaccinul ar putea chiar sa ajute la instalarea bolii. Totusi, daca virusii introdusi prin vaccin nu se pot inmulti, cum pot fi periculosi? Nu am un raspuns si as vrea sa inteleg mai bine mecanismul asta, macar fiindca imi iubesc mult catelul :))
0 0
Buna seara !
Nici eu nu sunt specialist in domeniu dar cred ca afirmatia medicului personal al catelului tau nu este 100% corecta. Mai corect ar fi fost daca spunea ca vaccinul are putea agrava simptomele si intarzia vindecarea in conditiile in care boala tot se produce, plus ca vaccinul ar fi inutil !
Vaccinurile contin doar fragmente de virusi, si de obicei contin mai multe tulpini, mobilizand sistemul imunitar in mai multe directii, cu eventuale efecte secundare. Daca sistemul imunitar deja lupta intr-o directie, nu faci decat sa-l confuzezi si sa intarzii vindecarea, plus simptome agravate rezultate de aici !
0 0
Vaccinul poate ajuta la instalarea bolii in sensul ca nu lasa sistemul imunitar sa reactioneze indeajuns de bine la alte infectii. De asta este important ca si inainte de vaccin starea sanatatii sa fie buna, dar trebuie protectie si dupa, 1-2 saptamani, pana se definitiveaza efectul vaccinarii.

Internetul este plin de idei gresite cum ca cine isi face vaccin antigripal se imbolnaveste... Acest lucru nu este posibil, dar vaccinarea se face intr-o perioada cand incep sa apara gripele si virozele, si poti fi deja contaminat fara simptome cand te vaccinezi.

Vaccinurile mai au si alte caracteristici; de exemplu, un vaccin impotriva unor tulpini de virusi te pot proteja partial si de alte tulpini neincluse in vaccin, dar poti deveni mai vulnerabil fata de infectiile bacteriene.
0 0
Mutumesc Gabriela, Truth, pentru explicatii. Treaba cu cainele nu e o gluma. Acum 2 zile am avut parte de tabloul oribil al unui maidanez care agoniza in fata casei mele. Am chemat un serviciu de ambulanta veterinara (exista asa ceva in Bucuresti, i-am luat de pe net), si medicul a spus ca avea jigodie si era in faza terminala. M-am temut pentru catelul meu, pe care nu l-am mai vaccinat in ultimii 3 ani si pe cre l-am plimbat in zona in care s-a prapadit cainele comunitar. Asa m-a venit si ideea intrebarii. Truth, medicul personal al cainelui meu a plecat in Italia la cules de tomate acum 2 ani, zice ca e mai rentabil :))
0 0
Ah, deci sa inteleg ca te refereai de fapt la vaccinarea si contactarea virusului pentru aceeasi boala! Atunci se schimba putin treaba... Exista boli la care daca ai contactat deja virusul si faci vaccin dupa, pana sa ai simptome, nu te mai imbolnavesti (vezi rabia, tetanos). Exista si boli in cazul carora daca ai contactat agentul patogen si faci vaccin, se agraveaza treaba pentru ca iti slabeste sistemul imunitar (vezi gripa). In cazul bolii jigodie, medicul veterinar stie cel mai bine. Sau mai cere parerea unui alt medic daca nu esti multumit.
1 plus 2 minusuri
La ce a spus Gabriela sunt puţine de adăugat.

Referindu-mă stric la întrebare, aş menţiona că starea de sănătate este caracterizată de lipsa infectării cu microbi ori a oricăror altor agresiuni asupra corpului. La urma urmelor rău nu ne fac doar microbii - şi un accident, dar şi un cancer (care nu înseamnă neapărat virus) ne pot afecta grav.

Un transplant al unui organ bolnav cu unul sănătos cred că poate fi privit, metaforic, drept un transfer de sănătate.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Afla ca suntem plini de microrganisme atat la exterior cat si in interior. Motivul pentru care nu se manifesta negativ se datoreaza sistemului imunitar. Ideea cu transplantul e in felul urmator: poti sa-i dai un organ sanatos unui om sau poti sa-l inveti sa si le tina sanatoase pe ale lui... asta evidentiaza nevoia unei gandiri curate dar poate nu concepi cum gandurile ne influenteaza corpul si viata. Daca nu intelegi fa bine si documenteaza-te sau mai bine invata sa inveti din propria experienta intrucat observ ca limitele tale converg. In loc sa-ti largesti orizonturile in cautare de noi informatii si posibilitati preferi sa te plafonezi ?
...