Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
5.0k vizualizari

Avem cu totii acelasi stramos ? Daca da cum de s-a ajuns la diferenta asta ( ma refer la oamenii albi, negri si asiaticii)

Intrebare optionala Cum explica religia acest lucru plecand de la Adam si Eva ?

Senior (6.9k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Salut Adet.Religia e depasita de acest subiect.Mai degraba apelam la teoria evolutiei.Am vazut la discovery ca cel mai probabil Iisus a fost NEGRU sau MULATRU decit alb cum este descris de religie.pa
0 0
pai interbarea de religie era optionala, speram sa nu o bagi in seama si sa raspunzi mai mult de unde au aparut cele 3 rase, ca se vede clar ca sunt destul de diferite intre ele, deci ar fi trebuit sa evolueze separat.
0 0
TheBest.... Isus putea fi si rosu, nu aceea e esenta. Judecati aparente, aparent nu judecati destul.
0 0
Aici o sa ne raspunda genetica, care a si facut-o in principiu dar nu se prea mediatizeaza astfel mai e ceva pana cand vom intelege esenta si va ajunge "vorba" si pana la restu lumii...
Religia e alta incurcatura pe care o dezlegam mai bine dupa ce realizam cum am aparut si evident cum s-au diferentiat rasele.
0 0
In documentarul realizat de National Geographic, se spune ca Ida a fost primul nostru stramos, dar a murit datorita gazelor iesite din lacul langa care a vietuit.
Apoi in acelasi documentar zice de Homo Erectus, cel care, datorita muntilor africani ce au schimbat climatul, a renuntat la mersul in maini, asemanator cu cel al gorilei si s-a ridicat in pozitie verticala, pt a se putea hrani. Fiind nevoit astfel sa coboare din copaci, a pornit spre nord, pentru a cauta un climat mai bland si o viata mai usoara, asa cum toti, de altfel, cautam inca si azi. :))

Cert este ca toti ne tragem de-acolo, da, din Africa.
De ce femeile din emirate sunt albe... cine stie? Poate pt ca stau prea ascunse sub voalurile acelea?

Corpurile mamiferelor (si nu numai) au o capacitate extraordinara de adaptare la mediu! Si o inteligenta dezvoltata de-a lungul milioanelor de ani de evolutie.
Dupa ce am vazut documentarul, ma gandeam ca (,) creaturile ce au existat pe aceasta planeta au fost multe. S-a trecut prin marea extinctie, a venit asteroidul ce a determinat disparitia dinozaurilor... si dupa toate astea, am aparut noi - Homo Sapiens - atunci cand Viata (daca vrei) a invatat multe.

Eu privesc evolutia ca pe un mare experiment, in care totul a fost inregistrat si din fiecare experienta acumulata prin intermediul creaturilor din ape si de pe uscat, ea, Viata, a luat tot ce era mai bun, eliminand rebuturile si astfel a modelat un corp mult mai sofisticat, cu un creier capabil sa faca tot ce fiintza umana a realizat intr-un timp foarte scurt, raportat la existenta planetei.
Cu ajutorul acestei inteligente, Homo Sapiens a facut fatza erei glaciare cu brio!
Se mai spune ca Homo Erectus care a migrat spre nord, ar fi disparut datorita incapacitatii sale de a se adapta si de a comunica cu Homo Sapiens, care intre timp s-a desprins ca specie noua. Cel dintai prefera sa traiasca izolat, doar in tribul lui, fara sa accepte schimbarea si ideile noi ale "novicilor". Probabil, venit din mediul african, a tinut mortis sa se hraneasca asa cum o facuse si acolo, dar nu a prea gasit cu ce, fiind intr-un mediu si climat diferit, cu o altfel de vegetatie. De asemenea, au refuzat sa traiasca in pesteri.

Revin la intrebarea ta: eu spun ca daca negri nu ar fi avut pielea asa cum o au, ar fi fost plini cu basici de la soarele din Africa. Ei traiesc mai mult afara decat oriunde pe glob. La fel putem spune si de aborigenii din Australia, dar care sunt diferiti, datorita hranei.
 
Albii de azi (cei care, ridicandu-se la verticala, au migrat spre nord) s-au aciuiat in pesteri. Si la fel, s-au hranit cu ceea ce au gasit in jur, primind informatii genetice diferite. Ma refer, desigur, la Homo Sapiens - capabili sa realizeze ca daca nu devin mai flexibili si nu se adapteaza mediului, nu vor supravietui.

Religia, daca tot vorbim si de ea, zice pe undeva ca suntem modelati din pamant.
Eu nu am umblat asa mult ca tine, dar am citit pe undeva ca pamantul pe care locuiau pielile rosii, era (este) rosu. Cel din Orient este galben, la fel cum cel din Africa e negru.
Asadar... ca in orice mit, putem accepta ca este posibil sa existe si un sambure de adevar, nu?

In concluzie, convingerea mea este aceea ca de-a lungul mileniilor, mediul a influentat aparitia speciilor, prin informatia genetica din hrana si, desigur, necesitatea de adaptare la exterior.
0 0
RASA UMANA...
0 0
Dupa 8 ani? :)  Daca suntem cu toti o rasa unica  de ce speice sau subspecie apartinem noi oamenii

3 Raspunsuri

5 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Buna dimineata !

Sunt cateva chestiuni de punctat la aceasta problema:

- intai si intai, trebuie sa acceptam ca inca antropologia inca nu a dat raspunsul final privind arborele genetic si evolutia hominidelor. Procesul este schita in mare, dar din cand in cand mai apar elemente noi.

- esential este de mentionat ca exista doua teorii concurente, cea policentrica (conform careia omul modern s-a format in mai multe centre raspandite pe glob) si cea monocentrica (stramosul comun al omului a plecat din Africa Centrala, cu o statie importanta in Orientul Apropiat) - care este teoria acceptata de mare parte din specialisti;

- in mod cert ca toti oamenii au acelasi stramos (ca doar avem acelasi stramos si cu euglena verde)- intrebarea este cat de departat este acela si de unde provine ca zona de formare. Un studiu recent bazat pe ADN-ul mitocondrial si cromozomul Y a stabilit ca "Eva" (mama tuturor populatiilor actuale) are varsta de 160.000 de ani, iar "Adam" numai 60.000 de ani (semn ca au mai fost si alte variatii genetice, azi disparute) - amandoi provenind din Africa.

- traseele ulterioare ale urmasilor acestora sunt disputate, dar este de mentionat  ca aici este sursa "raselor" umane, deci aceasta speciatie are radacini destul de adanci in timp, nu devii brunet cu parul cret doar in cateva generatii de stat in soarele Africii !

- privind rasele, se accepta 3 principale: Leucoderma (europeoida), Xantoderma (mongoloida) si Melanoderma (negroida). Fiecare rasa se diferentiaza la nivelul diverselor populatii. 

- raspunzand direct la intrebarea pusa, cauza acestor diferentieri este izolarea geografica acestor populatii pe perioade mari de timp (zeci de mii de ani).

In incheiere, va reamintesc ca la nivel genetic diferentele dintre rase sunt infime. Ceea ce deosebeste major diversele populatii umane sunt caracteristicile social-culturale. Parca v-am mai amintit de poveste unui Mowgli real, un copil pierdut in jungla si regasit dupa cativa ani: se deplasa utilizand toate cele 4 membre, nu vorbea ci doar scotea strigate guturale si isi arata coltii, etc. Si totusi era fratele nostru...

Senior (8.7k puncte)
0 0
Varsta lui Y Adam si a lui Eva Mitocondriala s-au mai apropiat si se apropie mereu tinzand sa-mi confirme teoria mea biblica cu gemenii homozigoti adica clona unul altuia.

Caci ce este coasta decat ce trebuie unei clonari gandite in epoca bronzului. De cine? Pai de Moise isn.t it? :)
2 plusuri 7 minusuri
Pentru ca Noe a avut 3 fii Sem , Ham si Iafet si fiecare si-au luat cate un colt de lume. Rasele de oameni difera dupa mediul in care s-au dezvoltat. Doh !!! Tu daca iti ridici neamul in Africa, dupa cateva generatii toti urmasi vori fi negrii pentru ca natura actioneaza asupra structuri genetice in timp. Doh !!! ..... Evreii care s-au inmultit sute de ani in Europa se aseamana cu noi, pe cand cei ramasi in orientul mijlociu sunt mai inchisi la culoare..... Adaptare la conditii climatice si fel de alti factori. ..... Ai ce ai cu religia !!
Experimentat (1.7k puncte)
0 0
Deci daca ma mut in china cu nevasta, dupa cateva zeci-sute de generatii ajungem sa avem ochii ascutiti ??? (Aberatiiiiiiiiiiii)

In franta sunt mai multi negri decat albi ! Oare peste cateva sute de generatii vor deveni toti albi ??? ( aberatii din nou)

Stai linistit ca temperatura ridicata de la ecuator nu are nicio treaba cu, culoarea pielii  ( paote 1%) (DOHHH)
Sa stii ca am calatorit in multe tari si in  africa si asia.
Sa stii ca in emirate vara sunt peste 60 de grade. Stii ce culoare au arabii  si araboaicele de acolo ?? Sunt albi ca branza.

Stiai ca musulmancele din tarile arabe, aproape toate sufera de boli de piele din cauza culorii prea albe ? ( sunt unele care nu se expun niciodata in viata la soare)

Deci mai bine abtinete de la comentarii si ironii daca nu stii raspunsul ! DOHH
0 0
Si pentru ce m-ai raportat nu inteleg. Daca tu sti mai bine astept raspunsul tau.
0 0
pai daca as fi stiut raspunsul nu as mai fi intrebat.
Nu mi-a placut modul tau de a raspunde, atat de sictirit, macar daca ai fi dat un raspuns bun si nu unul de trolling.
0 0
Cu siguranta exista o conotatie metaforica la baza fiecarei "povesti" din biblie dar la cat de alterata e lumea nu ar trebui sa va mire coruptia bisericii(care se declara "sfanta") Pana sa intelegem cu adevarat ce s-a intamplat in constiinta noastra recomand sa aflam cine suntem pe urma putem descifra realitatea.
0 0
Mie nu mi se pare sictirit defel raspunsul lui Iosif. N-a injurat, nu?
Cand pui o intrebare, inteleg sa te astepti la opinii diverse si, desigur, dai dreptul fiecaruia sa se exprime pe el insusi, fara limitari de acest gen. Oamenii sunt diferiti, la fel ca si perspectiva lor asupra lumii in functie de educatia primita, mediu de viata... etc... etc.
Desi nu inteleg ce inseamna "doh" si nici povestea lui Noe n-o cunosc, nu vad nimic suparator in raspunsul lui Iosif. Poate doar ultima propozitie, daca vreau neaparat sa caut nodul din papura.

Stii, Adet, se spune ca vezi in ceilalti doar ce este in tine. Iar daca raportam doar pt atat, novicii vor mai avea deschiderea sa se puna cu experimentatii care raporteaza din te miri ce?
7 plusuri 1 minus
Sînt trei rase dacă vrem să fie trei rase. E una dacă vrem să fie una. Și sînt 100 dacă vrem să fie 100. Noțiunea de rasă nu are o bază obiectivă, spre deosebire de exemplu de noțiunea de specie, și ca urmare orice definiție i s-ar da rasei aceasta este inevitabil convențională. Există o mulțime de definiții contradictorii pentru rasă.

Consensul actual al biologilor este că toți oamenii au un singur strămoș comun, o populație de homo sapiens din estul Africii. De acolo oamenii s-au răspîndit în toată lumea și s-au diversificat genetic. Pentru diversificare sînt responsabile în primul rînd mutațiile genetice și selecția naturală, dar într-o măsură mică (cîteva procente din bagajul genetic) au intervenit și încrucișarea cu omul de Neanderthal, cu omul denisovan și posibil cu alte subspecii umane despre care nu am aflat încă.

Apropo de religii, acestea nu oferă cunoaștere, adică nu ne pot da informații faptice asupra realității. Ca urmare religiile nu sînt capabile să răspundă la întrebări care țin de știință și deci nu trebuie consultate în astfel de chestiuni. Religiilor li se pot pune în schimb întrebări despre ce vrea Dumnezeu, de ce s-a supărat Zeus, ce ne povățuiește Buddha etc. Apoi cine crede, crede; cine nu, nu.
Expert (12.9k puncte)
0 0
Exisa rase odata ce caracterele fundmentle rasiale, adica de baza se transmit genetic si nu se modifica cum este culorea neagra sau nonneagra.

Este o prostie a corectitudinii politice cum ca rasele sunt un concept cultural cum scrie la iesirea din muzeul de stiinte naturale din Geneva(un Antipa al lor)  si poate si la multe altele din lume..

Ia un copil de trei ani care nu stie nimic despre cultura si concepte culturale si pune-l sa separe dupa culoare si forma fetii un grup uman format din cele trei rase si el va separa doar doua anume negrii si nonnegrii din care facem parte si noi subrasa alba(subrasa dupa mine citire)

Motivul :experimentul de mai sus este fara echivoc si nu are nimic peiorativ pentruca mutatia de la non nous(animal nonoetic)  la nous(om noetic)  se face in rasa primordiala care probabil ca era un amestec(metisaj) de caractere rasiale existente si in  actualele rase, pentruca daca te-ai intoace la ea ai putea sa le obtii destul de repede pe cele actuale asa cum dintr-un maidanez in destule generatii ai putea selecta din nou rase precum cele de azi si ca un amuzament, pana la sfarsitul secoluli trecut se considera cainele si lupul ia fi in  specii diferite iar azi se stie ca sunt subspecii (nu rase) diferite ale speciei Canis lupus.
0 0
AdiJapan, vezi ca in Biblie iti explica in terminologie arhaica in mod corect aparitia  omului (homo sapiens sapiens) .:)

De unde or fi stiut acei stramosi ce-s aia gemeni homozigoti? :)
0 0
De ce unul din comentarii este inca in moderare/ Ce nu e OK? Dezinformez sau mint?
0 0

Poate ca este o greseala asa ca il postez din nou:

"Exisa rase odata ce caracterele fundmentle rasiale, adica de baza se transmit genetic si nu se modifica asa  cum este culorea neagra sau nonneagra.

Este o prostie a corectitudinii politice cum ca rasele sunt un concept cultural cum scrie la iesirea din muzeul de stiinte naturale din Geneva(un Antipa al lor)  si poate si in multe altele din lume..

Ia un copil de trei ani care nu stie nimic despre cultura si concepte culturale si pune-l sa separe dupa culoare si forma fetii un grup uman format din cele trei rase si el va separa doar doua anume negrii si nonnegrii din care facem parte si noi subrasa alba(subrasa dupa mine citire) 

Motivul :experimentul de mai sus este fara echivoc si nu are nimic peiorativ pentruca mutatia de la non nous(animal nonoetic)  la nous(om noetic)  se face in rasa primordiala care probabil ca era un amestec(metisaj) de caractere rasiale existente si in  actualele rase, pentruca daca te-ai intoace la ea ai putea sa le obtii destul de repede pe cele actuale asa cum dintr-un maidanez in destule generatii ai putea selecta din nou rase precum cele de azi si ca un amuzament, pana la sfarsitul secoluli trecut se considera cainele si lupul a fi in  specii diferite iar azi se stie ca sunt subspecii (nu rase) diferite ale speciei Canis lupus.

0 0
ion adrian, diferențele dintre rase, de exemplu culoarea pielii sau forma feței, nu sînt noțiuni culturale, ci fizice. Dar clasificarea în rase e convențională, ține de cultură. cum ziceam, dacă vrem să clasificăm oamenii în 100 de rase îi putem clasifica în 100 de rase. Nu există un criteriu obiectiv pentru a avea fix trei. De ce italienii și suedezii sînt clasificați în aceeași rasă, în ciuda diferențelor evidente de aspect? Din motive culturale.

Aș fi curios ce iese din experimentul pe care îl propuneți, dar aș fi și mai curios cum ați proiecta și organiza un astfel de experiment. De exemplu, cum ați explica unui copil care nu are noțiunea raselor în ce mod trebuie să clasifice oamenii? De ce neapărat după culoarea pielii și forma feței? De ce nu-l lăsați să clasifice oamenii cum vrea el, dacă tot vreți să nu-l influențați cultural? Poate el vrea să-i clasifice după căldura glasului sau după viteza de alergare.

Dacă Biblia a nimerit vreun adevăr științific, e numai întîmplător. Iar deosebirea dintre gemenii homozigoți și cei heterozigoți e elementară și nu necesită cunoștințe de biologie.
0 0
No comment!
...