Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 2 minusuri
480 vizualizari
Stiu ca e bine sa defragmentezi din cand in cand hard-diskul, dar ma enerveaza cand fac asta pt ca imi mananca resurse.

As vrea 2-3 sugestii de programe pe care le folositi si care lucreaza doar cand eu nu lucrez la computer. Daca se poate sa fie si gratuit :)

mersi
Junior (546 puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

2 Raspunsuri

3 plusuri 1 minus
Nu prea pot sa te inteleg la ce te ajuta aceasta defragmenatre ? Ai cumva un calculator de prin anii '90 ?

In ziua de azi aceasta defragmentare este total inutila. Se poate totusi sa imbunatateasca performantele calculatorului cu un fenomenal procent de 0,1 %

Sfatul meu este sa nu pierzi aiurea cateva ore sa defragmentezi un hdd. O data pe an sau la 2 ani cand schimbi windowsu ii dai un format la hdd si e deajuns.
Senior (6.9k puncte)
2 plusuri 2 minusuri
Fragmentarea obligă hard diskul să lucreze suplimentar, încetinind computerul. Dispozitivele de stocare amovibilă cum ar fi unitățile flash pentru USB pot deveni totodată fragmentate. Programul defragmentare disc rearanjează datele fragmentate, astfel încât hard diskul și unitățile să funcționeze mai eficient. Programul Defragmentare disc se execută după o programare, dar aveți, de asemenea, posibilitatea să analizați și să defragmentați manual discurile și unitățile.
Sursa: Windows 7 - Mai multe despre defragmentare

Cand datele sunt fragmentate, e ca si cum ai cauta o carte intr-o biblioteca in care cartile nu sunt aranjate in nici un fel.
Cand sunt defragmentate e ca si cum ai cauta o carte atunci cand biblioteca este aranjata in ordine alfabetica. Asa gasesti cartea mai usor nu?

Cand ma hotarasc sa fac defragmentarea,o  pornesc seara inainte de culcare. Pana dimineata se termina si mama ei !!
Experimentat (3.6k puncte)
...