Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
746 vizualizari
Eu ii inteleg ca nu au ce sa munceasca, dar si eu m-am nascut in provincie si m-am mutat in Bucuresti. Nu asta e motivul meu, dar daca situatia o cere, te muti ca nu ai incotro. Ce vor acuma, sa distrugem tara ca sa ii platim  cu 1000 ron pe luna si sa facem niste locuri de munca ?

Aia sunt atat de ***, incat si daca le spui ca ii angajezi la centrala nucleara sa care uraniu cu lopata, s-ar angaja pt 2000 de lei, chiar daca le spui ca in 2 ani cel mult sunt morti !

Asta m-a enerveaza, ca multi sunt ***, se multumesc cu salarii de nimic si ar face orice indiferent de sanatatea lor si a altora :(
Senior (6.9k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Adet, îţi poţi exprima opiniile şi fără să fii ofensator. Nu ne dorim niciun fel de cenzură, dar nici putem permite transformarea discuţiilor în liste de invective.
De asemenea, te rugăm să ţii cont şi de regulile limbii române la redactarea textelor.
0 0
iata de ce ...
În spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care deţine peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari în proiectul minier din Apuseni, scrie Mediafax.

Gabriel Resources anunţa la sfârşitul anului 2009 că Paulson & Co. şi Electrum Strategic Holdings deţin câte 18% din acţiuni, urmate de Newmont Mining Corp (SUA), unul dintre cei mai mari producători de aur din lume, şi BSG Capital Markets, parte a Beny Steinmetz Group (BSG), cu 9% din tiluri.BSG îşi poate dubla numărul de acţiuni deţinute prin exercitarea, până la sfârşitul acestui an, a unei opţiuni care i-ar asigura lui Steinmetz 16% din capitalul Gabriel Resources, diminuând în acelaşi timp participaţiile Paulson & Co., Electrum şi Newmont la 17%, 17% şi, respectiv, 14%.

Cei trei miliardari sunt recunoscuţi la nivel mondial pentru investiţiilor lor pe piaţa aurului

Paulson & Co. este fondul de hedging al cunoscutului miliardar american John Paulson, iar Electrum face parte din grupul de companii controlat de Thomas Kaplan, un investitor important în proiecte aurifere.Gabriel Resources a fost fondată în 1997, compania fiind construită cu ajutorul omului de afaceri de origine română Frank Timiş, care s-a retras în 2003 pentru a se ocupa de alte afaceri.

Timiş este implicat în numeroase afaceri în industria resurselor naturale, iar compania pe care o conduce, African Minerals, exploatează împreună cu investitori chinezi unul dintre cele mai mari zăcăminte de minereu de fier din Africa. African Minerals a vândut recent către o companie din China 25% din acţiunile proiectului respectiv pentru 1,5 miliarde dolari.

Gabriel Resources menţiona la finele anului 2009 că a investit în dezvoltarea proiectului Roşia Montană peste 350 milioane de dolari. Compania notează, în cel mai recent raport financiar, că avea la jumătatea acestui an lichidităţi de 176,4 milioane de dolari.

Compania canadiană deţine 80,23% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, restul capitalului fiind în proprietatea statului român.

Zăcământul de la Roşia Montană are rezerve de peste 300 de tone de aur şi 1.600 tone de argint.
0 0
300 de tone de aur şi 1.600 tone de argint ? Cifrele astea minuscule sunt de ochii lumii ?  Din cate stiu in contractul cu statul, tot ce se gaseste in plus revine RMGC si ma refer aici la alte metale rare.

5 Raspunsuri

3 plusuri 4 minusuri
Salut Adet.

Pai ce nu face omul pentru bani? La Rosia Montana sunt interese mari la nivel inalt, iar acei care apar la TV sigur au luat ceva bani pentru reclame.
Junior (435 puncte)
0 0
stii care e problema ca nu cred ca a luat vreounul mai mult de 50 euro pt reclama.
0 0
Eu cred ca au luat vreo 100 de lei dar stii cum e la voturi:oamenii voteaza pe o sticla de ulei si un kg de zahar din cauza saraciei.
4 plusuri 3 minusuri
Reclame excesive = miza mare si fraiereala garantata. Economia de piata = cerere si oferta + fraiereala si escrochreia.
Experimentat (3.3k puncte)
4 plusuri 1 minus
De unde ştii tu, Adet, că "aia sunt atât de ...."? Asta-i nu-i judecată de valoare, ci flăcăreală. Ştii tu cine-s ăia care apar la TV, cât sunt plătiţi, dacă au sau nu dreptate în ce-i priveşte pe ei şi pe familiile lor?

Să înţeleg că vrei ca cei de acolo să nu dorească să muncească pentru că trebuie să pretejeze ţara de cianuri? Adică vrei să ia atitudine cumva? Tu iei? Tu faci ceva, personal, ca Bucureştiul în care te-ai mutat să nu mai fie o mare hazna, plină de rahaţi de câini?

Nu sunt pentru proiectul Roşia Montana, dar nu sunt suficient de informat pentru a fi sigur despre ce este vorba. Am auzit la TV păreri diferite despre profitul statului român, despre tehnologia folosită şi despre necesitatea exploatării aurului. Fără să am, deci, date sigur, sunt împotriva exploatării acestor resurse naturale acum. Poate în viitorul nu prea îndepărtat va fi mai mare nevoie de acel aur. Şi poate că statul român va fi suficient de puternic pentru a-şi permite să exploateze de unul singur bogăţiile statului român. Deşi e puţin probabil, pentru că am înţeles că mai este nevoie doar de un aviz de mediu pentru ca lucrările să înceapă.
Senior (11.9k puncte)
0 0
sa stii ca sunt foarte bine informat despre rosia montana.(am vazut un documentar destul de amplu)
Crezi ca rezolvi ceva daca ma ataci pe mine ?
In fine...
Sa-ti explic cum stau lucrurile la rosia montana, din ce mai tin minte.

In zona respectiva se mai faceau si altfel de afaceri care asigurau locuri de munca. De cand a venit RMGC prin spagile care le-a dat a inchis toate afacerile din zona, si a facut astfel incat sa nu ami poata obtine nimeni autorizatii pt niciun fel de afacere locala.
Alta problema grava ar fi ca pe timpul lui ceasuscu si chiar si inainte romania a extras foarte mult aur din diferite zone ale tarii. Nu au venit nici canadienii nici extraterestrii ci noi am extras secole intregi aur !
Chiar crezi ca noi nu am avea tehnologie sau vointa sa exploatam aurul de acolo ?
Intentionat a fost data lucrarea canadienilor pt cateva spagi. Crezi ca parlamentarii nostri sunt mai desptepti decat cei care au facut reclamele acelea. Cum aia sau lasat fraieriti pe 50 $ de reclama, asa si parlamentarii nostri sau bucurat la cateva zeci, sute de mii de euro semnand acte in valoare de zeci de miliarde cu ochii inchisi.  Nimanui nu-i pasa in tara asta de nimic, atata timp cat lui ii merge bine.

Avem exemple din toate domeniile care se fac publice peste tot in lume si degeaba, se fura ca si cum ar fi ceva normal. Zilnic vezi la tv, magistrati procurori judecatori toti luand mita. Acestia ajug sa fie judecati la randu lor de altii si mai corupti. Unii scapa altii ajung la inchisoare unde traiesc la fel de bine.


Alte exemple, Basescu se plangea ca, contractele semnate cu Petrom  sunt de asa natura incat petromul poate sa faca orice in tara asta si sa impuna orice pret vrea. CIne a semnat contractele alea ? nu tot ei ?

La noi in tara kilometru de autostrada e cel mai scump din europa,  dezapezirea drumurilor costa de 5 ori mai mult decat in tarile scandinave si multe alte exemple.   COncluzia este ca toata lumea are un pret, unii 50 $ altii 5000 $ chiar milioane.
0 0
legat de cainii din Bucuresti e alta problema. Atata timp cat s-a votat si aprobat legea legata de caini vagabonzi sa fie eutanasiati si adunati din Bucuresti, eu nu mia am ce face. Legea a fost aprobata si nu face absolut nimeni nimic.
Eu personal nu ii inteleg pe asa zisi iubitorii de animale (ma abtin cu greu sa nu-i jicnesc)  ca sunt impotriva eutanasierii !
In primul rand aproape toti iubim animalele, imi plac animalele de companie, cele care au stapan. De cele de la coltul strazii nu dau 2 bani pe ei. Daca sunt asa de multi iubitori de animale de ce nu-i iau ei acasa .
E mai bine ca sunt zilnic muscati sute de copii , sau rahati pe toate drumurile ?
0 0
doamne d cat de adevarat graiesti   oare de ce nu mai sunt si altii impreuna sa i domli pe acestoia ci ROS IA MONTANA   oare dacii tot cu cianuri   prelucrau aurul?
 si cat aur a plecat din tara si inca mai avem
   ar  trebuii ca romania sa nationalizeze aceasta companie si sa extraga si sa prelucrezse aurukl fara cianuri  pri flotare
1 plus 1 minus
daca vrei iti trimit un mail si o sa intelagi mai bine.Oricum sunt interese mari la mijloc
Novice (245 puncte)
0 0
da vreau ................
0 0
trimite un mail cu adresa ta sunt prea obosit ca sa iti raspund acum .O sa iti trimit un mail foarte edificator cu ce se intampla la Rosia
0 0
am glumit nu vreau absolut nimic. Daca nu poti sa impartasesti aceste secrete colosale care zici ca le detii, cu toti  atunci tine-le pt tine.
0 plusuri 0 minusuri
Discutia e din ce in ce mai intensa, iar eu nu puteam sa am o parere fara sa ma informez despre acest "Proiect".

Astfel, am aflat ce cantitate de aur si argint se va scoate, cat va valora, cat vor lua investitorii si cat statul roman.

In afara de asta, am aflat si alte lucruri interesante. De exemplu, ca se va creea un lac artificial pentru cianuri, mare cat Barajul Vidraru (cunoscatorii stiu cam cat e Vidraru, are un volum de 465 milioane mc).

Am ajuns la concluzia ca zacamintele de aur trebuie exploatate, iar faptul ca exista un proiect (Proiectul Rosia Montana Gold Corporation), e un lucru bun.

Insa, doar existenta proiectului, nu garanteaza ca acesta este unul benefic pentru Romania, pentru locuitorii din zona, pentru urmasi,  etc.

Atunci, cum ar fi ok?

Ok ar fi sa mai existe si un alt "proiect" in afara de acesta. Astfel ar exista concurenta, si statul roman ar putea negocia conditii mai bune, iar prin alaturarea celor doua proiecte ar iesi la iveala partile negative ascunse ale fiecaruia.
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
gandeste-te ca acest proiect a costat pana acuma vreo 200 mil euro sau mai mult. Cati crezi ca ar investi 200 mil euro intr-un proiect ca apoi sa participe la o licitatie.
E ca si cum as spune ca o simpla participare la licitatie costa 200 milioane euro. ai participa ?

Problema se pune altfel, cum am trait si pana acuma putem trai si de acuma incolo. Gandeste-te ca pibul romaniei este undeva la 100 mld de euro pe an. acesti bani ii facem indiferent de situatii. se paote intampla sa cheltuim un pic mai mult decat producem, din cauza asta intervin imprumuturile. Cele 4 miliarde euro care le-am incasa ca sa distrugem un ecosistem, presupun ca este prea putin. Raportat la salariul tau ti-as da 10 lei in plus ca sa umplu un lac cu cianura de 465mil mc. Ai fi deacord ?
0 0
Ce s-ar intimpla daca la un lac de acumulare de asemenea suprafata si volum, nu ar exista o scurgere cum axista la o hidrocentrala. Si asta in anii ploiosi. Problema e ca avem mentalitatea de sclavi. Pentru altii nu-i o problema sa aiba mentalitatea de stapin.
0 0
Daca am lua-o asa n-ar mai trebui sa exploatam nici carbune, nici sare, nici nimic.
Eu sunt pentru exploatarea zacamintelor de aur. De-a lungul anilor tot ne-au luat altii  aurul: romanii, turcii, austro-ungarii, etc. (si luau totul).
Acum probabil o sa-l dam la americani, dar macar ne va ramane si noua ceva. Noi romanii suntem incompetenti, impotenti, sa ne extragem singuri resursele.
0 0
Daca un exploatam noi aurul si altr resurse? -meritam eticheta de: handicapati, prosti, lenesi, fraieri, cretini.
...