Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
393 vizualizari
Am observat ca in general medicii prescriu tratamente homeopate. Este homeopatia acceptata de lumea medicala ? Are efecte mai bune decat tratamentele alopate in unele cazuri ?
Novice (251 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

1 Raspuns

8 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Păi de vreme ce nu s-a demonstrat vreodată că ar avea vreun efect, atunci este vorba despre pseudo-medicină.

De ce prescriu medicii români tratamente homeopate? Pentru că nu au discernământ, pentru că nu se informează, pentru nici pe timpul facultăţii nu au priceput care-i ideea cu medicina şi pseudo-medicina, pentru că sunt mediocrii şi stupizi.

Ştiu că oamenii transmit din gură în gură cum  a luat nu ştiu ce medicament homeopat şi copilul, soţul, părintele nu au mai răcit ori de nu ştiu ce boală au scăpat. Desigur, nu se poate stabili nicio legătură cauzală între administrarea medicamentaţiei homeopate şi respectivele "reuşite" în materie de sănătate - dar cine mai stă să se gândească? Câţi dintre români ştiu, pe bune, despre ce este vorba cu homeopatia?

În ţările care au instituţii şi care sunt preocupate de sănătatea populaţiei - deci unde se fac studii de toate soiurile pentru a se observa dacă un medicament are ori nu efect benefic - s-au testat nenumărate medicamente homeopate. Eu nu ştiu să fi funcţionat vreunul. La principiile homeopatiei nici nu văd cum ar putea funcţiona.

Am văzut că sunt nişte materiale despre homeopatie şi pe Scientia - vă invit să le citiţi.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Bine spus. Recomand şi eu un articol: http://www.netarhia.ro/medicina-alternativa.html
...