Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
247 vizualizari
Referitor la intrebarea:Cum sunt protejati astronautii in spatiu?-Cum putem calatori in sistemul solar fara sa fim afectati de radiatii?Din ce materiale trebuie facuta naveta spatiala ca sa vizitam planetele indepartate cu echipaj uman la bord?Eu stiu ca Plumbul izoleaza radiatiile dar o naveta din Plumb ar crea alte probleme.Nanotuburile de carbon ar fi o solutie fiindca sunt usoare dar pot ele opri radiatiile?
Junior (435 puncte) in categoria Fizica

1 Raspuns

3 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns

Salut Best !

In mod cert in spatiu si pe termen lung radiatia cosmica constituie o mare problema pentru fragilele noastre corpuri formate din molecule foarte complexe. De pilda daca nimeresti intr-un flux de raze gamma, nu te ajuta nici cativa centimetrii de plumb ! 

- Ridicarea de la sol a unor cantitati mari de plumb constituie deocamdata o problema de costuri. Poate pe termen mediu ne vom permite, poate vom exploata pe Luna, etc. 

- O solutie mai economica ar fi  "blindarea" unei singure incaperi in care astronautii sa se refugieze in caz de alerta radiatii periculoase, poate camera de comanda.

- O alta solutie ar fi generarea unui camp electromagnetic in conditiile in care vom avea energie suficienta pe termen lung - dar nu cred ca este eficient decat pentru anumite tipuri de radiatie. De pilda cred ca razele gamma ar trece prin astfel de protectie.

- Ajunsi pe un astru fara protectie magnetica (de pilda Luna, Marte) cred ca ar trebui construite adaposturi in subteran - cred ca este protectia cea mai eficienta.

Senior (8.7k puncte)
...