Pentru a putea publica, trebuie să vă înregistraţi.
Contul se valideaza de admin in cel mult 24 de ore.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.4k comentarii

2.4k utilizatori

4 plusuri 1 minus
413 vizualizari
Ma refer la civilizatiile inteligente cel putin de nivelul omenirii.Sau prin programul SETI  dupa cum spune celebrul Stephen Howking:Credeti ca este bine sa strigam in jungla spatiala?Poate suntem auziti de cine nu trebuie.Sau primul contact a fost  facut si totul este tinut secret?
Junior (435 puncte) in categoria Terra-Univers

7 Raspunsuri

4 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
sal,

Chiar daca am realizat foarte multe in ultimii 50 de ani, am constatat cat de primitivi suntem si cat de multe mai avem de inteles de la univers, in materie de energie neagra, materie neagra, neutrini si multe altele.

Avand in vedere ca mai sunt o groaza de secrete care ne ascunde universul, orice e posibil in viitor.

Orice civilizatie care exploreaza universul, o face cu un singur scop de colonizare. Asta e instinctul primar al tuturor speciilor, indiferent de sunt bacterii sau foarte inteligente.  Cum se inmultesc bacteriile la o scara microscopica, asa si fiintele inteligente le inmultesc la o scara mai ampla.

Deja omenirea are in plan Colonizarea lunii, a planetei marte, sau a unor sateliti ai jupiter si saturn. Chiar daca e o colonizare experimentala, tot colonizare se numeste si are ca scop inmultirea speciei si asigurarea supravieturii a acesteia.

 

Deci dpdv (al meu) o civilizatie avansata care are posibilitatea calatoriei prin univers, inseamna ca a descoperit si nemurirea de mult, ceea ce implica o aglomeratie a planetei mama si cautarea de noi extinderi.
Senior (6.9k puncte)
selectat de
3 plusuri 2 minusuri
E egal cu a intreba : Cand o particula poate fi detectata? Raspuns : cand functia de unda colapseaza in punctul detectarii particulei....... Cand o sa vedem extraterestrii ?..... Raspuns : cand o sa-i vedem.........:)). Intre-bare si raspuns : Pe unde trece golul?!
Experimentat (1.7k puncte)
5 plusuri 0 minusuri
Deocamdata legile fizicii si tehnologia actuala nu ne avantajeaza, cel putin pentru un contact direct. Intrebarea mai interesanta este, daca exista vreo civilizatie inteligenta care a descoperit vreo dimensiune prin care se poate deplasa mai repede sau au pur si simplu o tehnologie mult mai avansata, cum vor reactiona oamenii(ma refer la nivelul maselor)? Cat despre primul contact care a fost deja facut trebuie sa ramanem sceptici,nu sunt decat teorii ale conspiratiei nefondate. Howking are dreptate doar pe jumatate, e posibil sa existe o civilizatie(sau mai multe) la fel ca a noastra(adica destul de violenta) dar poate ca au depasit momentul si au invatat sa-si controleze resursele iar restul nu ramane decat curiozitate stiintifica.
Novice (335 puncte)
4 plusuri 1 minus
Cel mai interesant lucru ar fi ca noi sa descoperim alta specie, dar putin mai jos pe scara evolutiva, ca un fel de oameni ai grotei. Sunt curios ce am face noi ca 'pamanteni'? I-am extermina pentru interesul propriei specii sau i-am ajuta sa prospere?
Experimentat (3.5k puncte)
0 0
Taaare ma tem ca ar fi aleasa prima varianta... :(
0 0
avand in vedere ca americanii sunt cei care exploareaza cel mai intens spatiul. Daca ar gasi o specie mai involuata, iar extermina fara discutie.

Din diferite emisiuni tv vedem ca americanii (majoritatea) sunt cei mai prosti de pe planeta asta ( nici macar nu stiu care e oceanul pacific si care e cel atlantic.) In fine din documentarele vazute am constatat cat de creduli sunt in fata terorismului fictiv.  La un sondaj au fost intrebati oare ce tara ati vrea sa atace SUA in anul care vine si care sunt motivele.
4 plusuri 3 minusuri
Desi cred ca viata s-a dezvoltat si in alt loc in Univers, nu cred ca omenirea va avea contact vreodata cu fiinte extraterestre. Universul este incomprehensibil de vast, iar existenta omenirii este limitata, ca a tuturor speciilor. Pamantul insusi are limitele sale de viata...
Senior (11.9k puncte)
0 0
Pe Terra viata a fost distrusa de mai multe ori in totalitate si s-a refacut .
Apa este mult mai frecventa in univers decat am fi crezut. Sa stii ca aproape toate planetele din sistemul solar au apa.  

Se spune ca o civilizatie avnsata ar rezista cel mult 10.000 de ani. Deci problema se pune in timp. Cum vechimea universului e de 13 mld de ani , se poate sa fi existat miii de civilizatii inteligente si sa fi disparut.  Problema noastra e ca tinem mortis sa gasim toate raspunsurile intr-o viata de om, ceea ce in timpul universului ar insemna o fractiune de secunda.
Gandeste-te ca daca vezi o planeta la 1mil de ani lumina, care ar indeplini toate conditiile de viata pana ajungi la ea acolo se poate sa fi existat 100 de civilizatii inteligente diferite in diferite perioade de timp.
0 0
da era tarziu si m-am exprimat gresit. Deci iti dau dreptate ca se poate ca omenirea sa nu aiba contact cu vreo civilizatie extraterestra in decursul existentei sale deoarece are o durata foarte scurta de viata, cum am si spus undeva la 10.000 de ani cu indulgenta.
3 plusuri 2 minusuri
Stabilirea unui contact cu o civilizatie din cosmos, nu prea depinde de noi. Ei sint  cei care vor horari acest lucru. Ma refer la o civilizatie muuuult mai avansata tehnologic si biologic. Dar cine stie daca nu sintem studiati si monitorizati, de catre ei, fara sa stim.
Experimentat (3.3k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Dace civilizatiile din galaxia in care sintem si noi ar fi avut inxtintul primar (animalic) ad cucerire, colonizare;  - pamintul era colonizat de zeci sau sute de milioane de ani. Oare nu sintem noi, urmasii unor extra...?
Experimentat (3.3k puncte)
...