Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
563 vizualizari
In ultimii 2 ani se tot pune accentul pe masinile electrice/hibrid pe fondul scumpirii barilului de petrol si mediatizarea conceptului de eco. A condus cineva o astfel de masina? Cum se comporta la drum lung?

Sunt diferente majore intre motoarele clasice si cele hibrid/electrice?

Oare in cat timp aceste masini ecologice vor fi omniprezente, iar cele pe benzina/motorina vor fi considerate "automobile de colectie"?
Junior (413 puncte) in categoria Auto - Moto

1 Raspuns

2 plusuri 2 minusuri
O intrebare interesanta.

O masina electrica este mult mai usor de condus, avand doar pedala de acceleratie si ce de frana. Ea dezvolta aceasi putere la orice viteza. Acceleratia este fenomenala, nicio masina pe benzina sau motorina putand accelera la fel.

Legat de diferentele de motor, acestea sunt diferente majore. Motorul clasic are nevoie de ungere cu ulei, pe cand cel electric nu are nevoie de asa ceva. Nu va exista nicun schimb de ulei la cele electrice, aceste motoare fiind mult mai fiabile si mai rezistente, reviziile se vor face pe la 50.000 de km, si vor fi foarte ieftine.

Legat de timp nu cred ca vor fi prezente intr-un viitor apropiat.

In primul rand ele chiar daca dau senzatia de masini ecologice sunt mult mai puluante fate de cele pe benzina sau motorina, deci aceste masini "ecologice" nu dau randamentul necesar impus de organizatiile antipoluare.

Sa expic si de ce.  Aceste masini au un numar foarte mare de baterii ( care sunt poluante) si care producerea lor polueaza destul de mult planeta. Apoi curentul electric folosit de masini este produs la scara mondiala tot prin arderea carbunilor si a combustililor fosili. ( stim cu toti ca peste 60% din curentul produs nu este ecologic.

Singurul avantaj al acestor masini este ca ne costa pe noi mai putin, dar pt natura sunt la fel de daunatoare ca cele pe benzina/ motorina.

Din acesta cauza se cauta alte alternative cum ar fi masinile pe hidrogen !
Senior (6.9k puncte)
0 0
Ce intelegi prin faptul ca "dezvolta aceasi putere la orice viteza"? Puterea dezvoltata variaza cu viteza (P = F x v). Lipsa cutiei de viteze determina un raport constant de transmitere a cuplului motor catre roti si aceasta explica acceleratia foarte rapida.
0 0
cred ca m-am exprimat gresit, daca zic ca accelereaza cu aceeasi constanta e bine ?
0 0
De moment, pt. cele electrice trebuie sa le cumperi baterii la fiecare 3 ani in functie de cat le folosesti, si nu sunt deloc ieftine bateriile.

Cele hibride sunt chiar scumpe.

Avantaje: mai putin import de petrol, ajuta balanta comerciala, mai putina poluare in zonele urbane , nu-i deloc de neglijat daca trebuie sa traiesti 80 de ani intr-un oras poluat sau nu.

Incurajeaza o noua tehnologie, oricum petrolul se va sfarsi intr-o zi si cu mult inainte sa se sfarseasca se va scumpi mult.
...