Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari
De mult timp am auzit că Pluto nu mai este considerată o planetă. De ce?
Novice (336 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Datorita marimii si numarului mare de astre, pe masura ce se descopera se si schimba categoriile in care se incadreaza...

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri

Bine ai venit pe site. M-am uitat pe profilul tău. Dacă ai 8 ani, sunt foarte bucuros că eşti aici. Mă miră că scrii atât de bine. Cum ai învăţat? Eu am trecut pe diacritice după ce un coleg de aici, AdiJapan, m-a apostrofat.

Pluto nu mai este considerată o planetă în esenţă din cauza dimensiunii sale: este prea mică. Ştiu că astrologii încă lucrează cu ea, dar ei nu au auzit, ca tine, de decizia luată de astronomii lumii.

Senior (11.9k puncte)
0 0
Am învăţat din clasa 1 metoda oarbă pentru că m-a cam obligat tatăl meu. Am învăţat direct cu diacritice.
1 plus 1 minus
Iata definitia "planetei":

PLANÉTĂ, planete, s. f. 1. Corp ceresc fără lumină proprie, satelit al Soarelui, care se vede pe cer sub forma unui punct luminos ca urmare a reflectării luminii solare; p. restr. Pământ (1). ♦ Orice corp ceresc fără lumină proprie, satelit al unei stele.PLANÉTĂ s.f. Corp ceresc obscur care se învârtește în jurul Soarelui pe o orbită eliptică și care primește lumină și căldură de la Soare.

Deci Pluto ar indeplini conditiile de a fi planeta conform acestor definitii. Personal, cred ca ii incurca pe astronomi la calcule, deoarece Pluto, e putin altfel (se invarte in alt plan fata de celelalte planete din sistem).

La urma urmei, nu conteaza cum ii spunem: "planeta" sau altfel, Pluto e Pluto, acelasi corp ceresc.
Experimentat (3.6k puncte)
...