Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 2 minusuri
510 vizualizari
Fotbalul romanesc nu a dat rezultate pe plan international, din contra, echipele romanesti nu reusesc performante nici cu echipele mai slab cotate, si cu toate acestea fotbalul este considerat sportul rege in tara. Fotbalistii nu  fac nicio performanta, nu aduc cupe si dezgusta prin atitudinea lor vizavi de joc. Cu toate acestea, a fost construit stadionul Arena Nationala... pentru ce? Avem gimnasti/ gimnaste care aduc medalii la greu, avem handbaliste care fac performanta in competitiile europene,  luptatori/ luptatoare la arte martiale, la scrima, tenis, box etc. In ei nu se investesc bani ca in fotbalisti, se antreneaza in conditii nu tocmai favorabile, insa sunt in top.

Revin la intrebare, care este explicatia mediatizarii si incurajarii unui sport care nu da niciun semn de trezire din somnul dulce si profund in care este de ani buni?
Junior (1.2k puncte) in categoria Diverse
0 0
Pentru ca fotbalul e cel mai usor de controlat din moment ce sunt atatia oameni implicati... si aduce cei mai multi bani.
0 0
un minus e de la mine. comparaţii de 2 bani. ce rost are sa compari fotbalul cu scrima ? trebuie neaparat sa aduca cupe ? Arena Nationala e sa vina lumea la stadion, sa se bucure de fotbal, sa se simta bine,  nu e ca sa castigam cupe.
In fotbal e mult mai greu de castigat o cupa europeana/mondiala decat la un sport cum e scrima sau gimnastica unde Romania e mereu printre primele tari pentru ca doar alea sunt si normal ca Romania va fi mereu printre primele.
de ce e fotbalul popular ? pentru ca e un sport frumos, e placut de privit la tv, mai e si atmosfera care se creaza pe stadioane... si mai e si faptul ca multi l-am practicat in copilarie si intr-un fel ne punem in locul jucatorilor... sunt mai multe argumente
0 0
Ce frumos e cand suporterii uita motivul pentru care apreciaza sportul si se aventureaza in diverse conflicte puerile doar de dragul de a-si manifesta frustrarile pe seama altcuiva.
Sportul e frumos, oamenii l-au transformat in circ.
0 0
"Arena Nationala e sa vina lumea la stadion, sa se bucure de fotbal, sa se simta bine,  nu e ca sa castigam cupe" - ciudata afirmatie... trebuie sa aduca cupe, ca doar cupele sunt dovada performantei, nu crezi? Daca nu trebuie sa castige cupe, atunci pentru ce mai joaca?

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Pai ce altceva ar putea face media in acest caz?? pentru ca atat fotbaliatorii cat si media au de castigat de pe urma acestui sport "rege", iar acum ca e in pragul falimentului se mai incearca sa se mai faca reclama cum se mai poate.  Succes are doar la "indoctrinatii" fideli si la cei care iubesc si practica acest sport frumos si spectaculos altfel.

Stadionul este intr-adevar construit cam degeaba in ce priveste fotbalul, insa el poate fi folosit si asa cum este pentru practicarea altor spectacole sportive (atletism mai ales) si, de ce nu, poate fi adaptat relativ usor pentru a deveni o arena potrivita pentru alte spectacole sportive care in momentul de fata nu au cum sa se desfasoare (ciclism, tenis.. or mai fi). Nu e batut in cuie doar pentru fotbal, e pana la urma o .. arena!
Experimentat (3.1k puncte)
2 plusuri 0 minusuri

Salut Vlad !

Corecta intrebarea. Raspuns scurt: fotbalul este promovat pentru ca (1) este un sport pentru "mase" si (2) pentru ca este rentabil.

In fapt, fotbalul a incetat demult sa fie un sport, este o mare afacere in care se invart sume colosale. V-am mai spus: beneficiile capitalismului ! 

Pe de alta parte, are priza maxima la public (si aduceti-va aminte de romanul "pane et circenses"), inclusiv cu rol de detensionare a animozitatilor sociale si deturnarea focusului de la alte probleme.

Privind succesul in sport - va asigur ca in cea mai mare masura este o problema de MANAGEMENT si mai putin de dotare genetica. Acolo unde managementul a fost bun s-au obtinut succese internationale. Au plecat managerii - s-au dus si rezultatele - vezi cazul gimnasticii.

Daca te duci la primar sa-i ceri socoteala ca a cheltuit atatia bani pentru fotbal si deloc pentru celelalte sporturi o sa-ti spuna ca imensa majoritate a cetatenilor doresc fotbal - si n-o sa poti sa-l contrazici. Similar, degeaba reclamam impunerea religiei in scoli - caci o sa ne raspunda ca asta este vointa majoritatii.Si asta se cheama democratie - apropo de discutiile cu Mihai si Asexe.

Hai ai nostri !!!

Senior (8.7k puncte)
3 plusuri 1 minus
Foarte buna intrebare si tot odata foarte trist si adevarat.

Fotbalul de la noi din tara lasa de dorit pe toate planurile, mie unu imi plac toate sporturile mai putin fotbalul, care mi se pare un sport jucat de nishte amatori care nu sunt in stare sa dea 3 pase si arbitrat de niste arbitri care nici nu stiu cum ii cheama, Din categoria suporterilor fac parte toti delicventii si toti derbedeii posibili.

Asta e tara in care traim, si daca majoritatea sunt saraci si prosti, alt tip de sport sau emisiuni nu le sunt pe plac, deci fotbalul li se potriveste perfect.

Sa pus problema la multe sporturi in care avem performante foarte mari dar nu putem organiza niciodata nimic pt ca nu sunt sali.  Am vazut acum o saptamana campionatul national la tenis de masa, seniori si juniori. Pot spune ca la fete avem campioane mondiale si europene dar noi nu putem organiza niciun concurs de tenis de masa, deoarece nu exista absolut nicio sala in toata tara care sa indeplineasca standardele necesare, care sunt destul de simple. ( O masa de tenis de joc si inca 2 in alte incaperi pt antrenamente.) As putea spune ca o astfel de sala ar costa mai putin de 1 milion de euro dar de ce sa investim in ceva bun cand putem sa investim in ceva prost. Asta este lozinca la noi in tara !
Senior (6.9k puncte)
0 0
Scuze daca am generalizat si unii s-au simtit ofensati. E si normal ca peste tot sa exista si o minoritate de oameni cu bun simt. Oricum cred ca am dreptate cand zic ca marea majoritate a suporterilor sunt inculti, badarani si alte epitete !

La fel de bine pot sa generalizez si sa spun ca peste tot la televizor este promovata prostia si toate fetele cu creier de strutz !
...