Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
539 vizualizari
După câte crime au facut catolicii in numele credinţei mai au curajul să se numeasca continuatori ai lui Cristos ?
Junior (632 puncte) in categoria Religie
0 0
Sa vezi cate mai face...de la trafic de arme pana la copii.
Ei lucreaza intocmai pentru acei zei la care se roaga si carora le inchina sacrificii deci nu ar trebui sa va mire...asa zei asa sclavi.
0 0
Este o papusa la randul lui care probabil nici nu stie ce face... :)

4 Raspunsuri

5 plusuri 0 minusuri
Ce legătură are una cu alta?

Sfânt e cine spune biserica. Nu e normal? Ce e aia "sfânt"? O chestie inventată de biserică, deci e logic ca ei să-i şi numească.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Aici la SCIENTIA este frumos ca ne spunem parerile liber.
Dumneavoastră vi  se pare normal ca unii Papi care au facut atrocitaţi (inchiziţia ) sa fie numiţi sfinţi.
Sfant = pus deoparte pentru Dumnezeu sau fără păcat .
2 plusuri 1 minus

http://9gag.com/gag/3013241

Sfant este doar un termen in dictionar nu are nicio valoare. Si cersetorul de la coltu blocului poate sa-si puna porecla de Sfantu !  Acesti oameni trebuie aplaudati pt averile care le-au facut pe spinarea prostilor. IN ziua de azi singura fundatie in care poti avea incredere este cea facuta de tine. 

Senior (6.9k puncte)
0 0
Ne facem o fundatie? :D
0 0
Da s-ar merita, cand e vorba de donatii religioase nici ultimu sarac nu se uita la bani. Toti dau la biserica, sa aiba preotu sa-si puna benzina la ML ca s-a scumpit.
1 plus 2 minusuri
Din partea mea poate sa-l numeasca cum vor, sa-i puna cate decoratii vor, sa-l pupe unde vor, pentru ca o fac pe baza unor pricipii false. Si chiar as vrea sa subliniez ceva: nu numai catolicii!

Eu pot sa-mi fac propriile dogme si sa-i spun canibalului ca e cea mai inalta forma de ratiune, suficient de mare incat sa poata savura in cea mai deplina stare de confort intelectual un degetel de copil, in suc de rosii!!

Reformuland intrebarea ta, crezi ca canibalul ar trebui sa fie considerat simbol al perfectiunii? Io zic foarte raspicat ca NU... nici nu se pune problema, in nici una din situatii.

Nu e nevoie nici de sfinti nici de canibali pentru a da sens unor valori universale, iar stabilirea lor ca si universale trebuie sa tina doar de ratiunea obiectiva, critica!
Experimentat (3.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Papa este considerat reprezentantul lui D-zeu pe pamant .
Junior (431 puncte)
0 0
Da, asa este considerat din punctul de vedere al Bisericii Catolice deoarece se pleaca de la premisa ca Pavel (fost Saul) a infiintat aceasta biserica, la Roma. Dar intre Pavel si Papa este mare diferenta, dupa parerea mea...
Oricum... nu cred ca suntem noi in masura sa judecam starea de sfintenie a Papei, cu atat mai mult cu cat multi dintre cei care posteaza comentarii nici nu au idee ce inseamna aceasta notiune... Ca dovada... e suficient sa citesti comentariile de mai sus: in loc de raspunsuri serioase, asa cum te-ai astepta pe un site serios, uite ce se posteaza... Pacat! O discutie intre oameni (presupus) inteligenti degenereaza in ofense, injurii... mi se pare o abordare cam neserioasa a unui subiect foarte serios...
0 0
Petru, fost Simon e primul statator pe Sf. Scaun :))
...