Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
681 vizualizari
Conform calculelor fizica moderna poate sa descrie ceea ce s-a intamplat la 10-43 secunde dupa aparitia Universului. Aceasta constanta este denumita timpul Planck.De ce ne lovim de zidul Planck?De ce nu putem ajunge mai adânc decit timpul Plank?Sa vedem(sau sa stim) ce s-a intimplat intre zero si 10 la -43 secunde?
Junior (435 puncte) in categoria Fizica
0 0
Pentru ca mai avem de evoluat pana sa intelegem in totalitate ce se petrece in jurul nostru.
0 0
Salut Iahim:Din partea mea ti-as da titlul de TOP COMENTATOR al acestui site dar din cand in cand mai incearca si tu sa dai cate un raspuns si nu doar comentariu.Ce zici incerci si un raspuns?
0 0
Prefer sa comentez pentru ca nu eu detin raspunsurile ci persoana care intreaba.
Bafta.
0 0
Pai daca as sti raspunsul la aceasta intrebare sigur as lua premiul Nobel cum zice Truth.Dar putem sa ne dam cu parerea ca nu suntem la examen sa luam o nota proasta daca raspunsul e aiurea.

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Salut Best !

Acel timp Plank este o limita a cunoasterii umane in acest moment, este punctul in care trebuie schimbate instrumentele cu care am investigat pana acum. In istoria cunoasterii umane au mai fost astfel de momente, dar le-am depasit mai usor pentru ca fenomenele erau totusi la o scala abordabila experimental - pe cand la un asemenea nivel de energie si gravitatie numai instrumentele matematice pot patrunde  !

Si cred ca nu intamplator ne-am oprit acolo, acolo este un punct de inflexiune in destinul Universului, un punct in care regulile erau FUNDAMENTAL ALTELE ! Dincolo de acea bariera sta insasi CAUZA Universului !

De pilda, se stie ca am avea nevoie de o lege unificata a celor 4 forte cunoscute si NU AVEM ! De asemenea, se pare ca in ecuatiile care ar putea descrie epoca Plank lipsesc termeni (fac aluzie la energia intunecata).

Parerea mea este ca va mai dura pana vom realiza "strapungerea", nu se va intampla prea curand ...

 

Senior (8.7k puncte)
...