Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
642 vizualizari
Sunt sigur ca aţi observat că atunci când doi oameni merg împreună, au tendinţa de a se sincroniza. Şi se întâmplă, după câte-mi dau seama, fără ca cei doi să fie conştienţi de sincronizarea respectivă.

Probabil că este vorba despre o cauză ce ţine de evoluţie. Vreo teorie confirmată?
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Raspunsul l-ai dat chiar tu, evident pentru ca merg impreuna...
Daca o persoana merge mai repede de obicei tinde sa incetineasca pentru a se sincroniza in cele din urma cu cealalta persoana.
0 0
Iahim, n-ați înțeles întrebarea. E vorba de sincronizarea pașilor, nu a vitezei.

2 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Acast simptom il ai dupa ce te-ai liberat din armata.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
O ipoteză interesantă, dar ce ne facem cu sincronizarea care se produce la cei care n-au făcut armata?
0 0
Din contra. Eu in armata am invatat ca pe poduri nu se merge in cadenta deoarece se produc vibratii car ar putea distruge podul cu tine pe el. De atunci urmaresc sa nu am aceeasi cadenta cu partenerul de plimbat chiar daca nu sunt pe pod.
Sotia mea nu a facut armata dar urmarese sa mearga la pas cu mine. Ea inca nu stie ca eu intentionat schimb cadenta :)
0 0
Treaba cu podul e excepția, cînd în mod conștient militarii evită mersul în cadență. Dar ce spune Nelu e adevărat: reflexul de a sincroniza cadența (în mod inconștient) se amplifică în armată.

Dacă numărul plimbăreților este 2, atunci numai podiștile foarte firave se pot dărîma din cauza rezonanțelor. Nu folosește la nimic să stricați bunătatea de cadență la care tînjește soția...

Un elefant și un șoricel mergeau pe un pod, iar podul se cutremura și scîrțîia din toate încheieturile. Văzînd asta, șoricelul zise cu mîndrie: „Ia uite, elefantule, ce grei sîntem noi!”
3 plusuri 0 minusuri
Nu stiu daca tine de evolutie sau de ceva mult ma simplu: mentinerea unui contact vizual, al unui confort al deplasarii. Cand mergi alaturi de cineva, mai schimbi si o vorba doua, iar daca cumva esti si la brat cu persoana respectiva  si ritmul e diferit se produce un dute-vino in sus si in jos al privirilor, sau al bratelor, unul relativ la celalalt. Care pentru mine e de exemplu enervant.

Ba mai mult, cand de ex merg cu sotia la brat, incerc sa merg nu numai in ritm cu ea (ca ea cu mine nu poate, am compas mai mare) dar incerc sa fiu mereu pe acelasi picior cu ea, pentru ca in timpul mersului corpul are si un balans vertical (stanga-dreapta) care se transforma intr-o "ciocaneala" daca nu respect si regula aia. Daca insa incerci sa cari o galeata plina impreuna cu cineva, sfatul meu este sa pui piciorul opus in fata, fata de celalalt, astfel balansul amandoura va duce la agitarea lichidului din recipient si il varsati, iar asa balansul se anuleaza.

Ideea este insa ca ritmul este de folos in cele mai multe cazuri si in alte cazuri poate oferi o priveliste interesanta (cand pasesc mai multi impreuna, simetric)
Experimentat (3.1k puncte)
...