Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
678 vizualizari
Artificiala, in sensul de satisfacere a unor interese, cum ar fi....masonii?
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Informatii utile
0 0
Artificiala fara echivoc din moment ce este atat de minutios aranjata.
„Tot ce avem nevoie este o criză majoră, iar națiunile vor accepta Noua Ordine Mondială.” – David Rockefeller
Si inca nu am vazut nimic.

4 Raspunsuri

4 plusuri 4 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Salut !

Domnilor, economia asta este si ea o stiinta, si la nivelul marelui public se cunosc (in mod corect) putine lucruri - mult mai putine decat din fizica, de pilda. De aceea eu militez pentru introducerea economiei ca obiect de studiu in toate clasele de liceu ! Pentru ca poti sa traiesti fara fizica, poti sa traiesti fara chimie, etc - DAR NU POTI SA TRAIESTI FARA ECONOMIE, macar si pentru ca tu insuti esti un agent economic, care produci si consumi in acelasi timp !

Subiectul este mult prea vast, dar macar cateva generalitati merita spuse:

- traim in asa-zis-ul SISTEM ECONOMIC CAPITALIST. Regula de baza aici este PROFITUL ! Si nu este nimic imoral aici, corupt , etc, pur si simplu asa functioneaza el ! Si s-a dovedit ca este singurul care functioneaza in actualele conditii ! Dar Statul prin instrumentele sale repartizeaza acest profit, si atunci intervin problemele...

- economia capitalista functioneaza IN CICLURI de crestere (la naiba, si asta are caracter ondulatoriu !smiley), iar intre cicluri apar CRIZE ! Ele apar cu CERTITUDINE, si nu le provoaca persoane fizice sau juridice, economia globala este prea mare ca sa poata fi influentata la modul conspirationist de care se face caz ! 

- modelul capitalist se bazeaza pe crestere, atunci cand tendinta se schimba din varii motive, prabusirea este brusca. Singura intrebare care se pune atunci este cat de adanca va fi criza !

- in cazul in speta, vorbim de cel putin 3 crize in ultimii 4 ani: intai a fost criza financiara (americana), care a produs criza economica (cvasi-mondiala), care la randul ei a produs criza bugetara specifica economiilor europene ! Fiecare este de alt tip, dar toate au ca punct comun buzunarele cetatenilor.

Acum, sar peste mecanismul acestor crize (foarte interesant de altfel) si mentionez cateva cauze succesive:

- Banca centrala americana (FED) a dus o politica imprudenta, pompand bani ieftini in economie (dobanzi aproape de zero !), producand astfel o isterie a consumului si o crestere economica accelerata si artificiala ! Cine a facut asta ? Evreii ? Masonii ? Nu fratilor, ca si la noi, POLITICIENII (Bush=2 mandate), dornici sa se eternizeze in functii !

- liberalizarea excesiva a pietelor financiare americane (traducere: s-au ridicat diverse restrictii si supervizari si pe piata au patruns agenti financiari mici si "lacomi", care au utilizat instrumente financiare cu grad foarte mare de risc, fortand concurential sa faca la fel si bancile mari. Atunci cand tendinta de crestere a dat semne de incetinire, toate s-au prabusit ca un castel de carti de joc, STATUL fiind nevoit sa pompeze in banci PRIVATE mii de miliarde de dolari.

- miscari de capital speculativ pe plan mondial din motive regionale (Asia). Aici nu va dau amanunte, retineti ca exista mari capitaluri care "fug" rapid de colo-colo prin lume spre conditii financiare mai bune, iar situatia mondiala este dinamica, exact cum sunt campurile gravitationale ale lui Einstein.

- finantarea indelungata a economiei pe deficite (asta se intampla si la noi), la un moment dat statul incepe sa stranga cureaua (taxe, etc) producand o recesiune economica nationala.

- si bineinteles, insasi interconectarea economiei mondiale, producandu-se "butterfly effect", cand adie vantul la Washington, sughita Europa iar noi facem gripa ! Normal, pentru ca marii agenti economici din economia nationala nu mai au capital romanesc.

Recapituland, crizele sunt firesti si reale in capitalism si o sa mai prindem si altele, asa ca pregatiti-va !

Senior (8.7k puncte)
0 0
M-a amuzat că un răspuns ca cel de mai sus a primit rapid 2 voturi negative. Am încercat să contrabalansez un pic, cu umilul meu vot pozitiv :)
Dar ăsta e semn că umblă pe aici mulţi băieţi cu minte-n traistă, fără spirit critic, care nu iubesc deloc să li se spună chestiuni ca cele din mesajul mai sus. Adevărul e că e mai simplu să spui: evreii!!
Până una alta, mersi Truth. Ca de obicei, o plăcere să te citesc. Să nu dispari de pe site, că abia m-am obişnuit cu stilul tău, cu liniuţe şi îngroşări de text :)
0 0
Salve Quark !

Stii la fel de bine ca mine ca nu conteaza punctele, conteaza ca cititorii sa poata compara mai multe puncte de vedere - in ultima instanta ei decid. In cazul de fata este putin stanjenitor, pentru ca sunt pe profesie si stiu ce vorbesc, dar cred e vina mea ca n-am fost suficient de convingator ! :)
0 0
las' ca am echilibrat si eu balanta :))
0 0
Bine ca recunosti intrucat capitalismul e corupt prin definitie.
Sa vezi ce bine o sa te simti cand o sa realizezi ca ignoranta omoara. Cu sau fara cunostinte economice e vorba de constientizarea manipularii(observa categoria intrebarii) dar nu inteleg cum in raport cu Universul esti o simpla masina biologica(cat se poate de fals) iar in societatea de fata te consideri competitor ca si cum ai sanse de reusita in fata monopolului imperialist...
PS: Politicienii sunt simple marionete.
0 0
Eu voiam doar sa subliniez ca actuala criza economica de fapt e o urmare a unei crize financiare produsa de supraevaluarea valorilor.  Insa Truth a facut din raspunsul lui o ditamai analiza..:).
2 plusuri 3 minusuri
Eu cred că a fost o criză reală. Teoriile conspiraţiei sugerează că am trăi într-o lume care funcţionează ca un ceas, iar aparentul haos este, în fapt, orginea stabilită de cei care trag sforile.

Am văzut câteva documentare pe tema crizei care explică foarte bine mecanismul dezechilibrării economice a SUA. Lăcomia, lipsa de prognoză serioasă, lipsa de reglementare a unor produse financiare noi - au fost printre cauze.

Nu sunt economist, deci nu voi intra în detalii, dar e perfect rezonabil să crezi că şi americanii sunt oameni şi fac greşeli, unele care costă întreaga planetă, cum a fost cazul de această dată. Şi nu doar de această dată.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Teorii? Nu trebuie sa fi economist si nici geniu sa realizezi mascarada la nivel global. Nu m-ar fi mirat daca nu ar fi venit de la un roman... ai fi crezut ca dupa atata corputie am fi intuit mai usor ce e adevar si ce nu.
E usor sa crezi ca e vina altuia dar fiecare e responsabil pentru ceea ce este azi...
0 0
Ba da Iahim, trebuie sa fii economist ca sa judeci corect asa ceva !
4 plusuri 3 minusuri
Salut Claudiu.

Am spus-o si o mai spun cu convingere ca criza mondiala este de fatada si serveste anumitor cercuri vicioase.In spatele smecherasilor de pe Wall Street sunt anumite cercuri vicioase gen masonii,evreii,etc.PA
Junior (435 puncte)
0 0
Si ai zice ca masoneria nu mai este o societate secreta dar atata vreme cat masele inoata in ignoranta cu siguranta le merge bine celor ce stiu sa profite... Nu pentru mult din fericire.
2 plusuri 1 minus
Normal că a fost artificială . Să ne gândim la bănci ( au avut nevoie de recapitalizare !) băncile nu sunt fabrici sau magazine unde sunt pierderi ele merg tot timpul pe profit  şi angajaţii lor au salarii astronomice. Deci clar este praf in ochi pentru ca cine are profituri mari să aibă şi mai mari.
Junior (632 puncte)
0 0
Asexe, bancile sunt si ele niste agenti economici care urmaresc profitul, si este adevarat ca o fac mai usor, pentru ca materia prima este la ei ! Dar au si riscuri mari, capitalurile lor sunt foarte volatile si au fost o groaza de banci care au falimentat - actionarii pierzandu-si banii investiti si directori si-au tras un glont in cap sau s-au aruncat pe fereastra.

De pilda, in 2007 la inceputul crizei in SUA, banca Bear Stearns A PIERDUT 17 MILIARDE DE DOLARI IN NUMAI 3 ZILE !
0 0
Inca un exemplu care evidentiaza cum decurg lucrurile.
Ei de ce nu au primit nimic moca de la rezerva federala?
Sa nu mai vorbim ca bancile sunt PRIVATE.
0 0
Când mă refeream la pierderi, mă refeream la faptul ca un produs se strică sau este distrus de alti factori.
În cazul bancilor mi se pare că este o poveste . Cum cineva foarte bogat are nevoie de ajutor financiar . Este ilogic. Deci este manevră.
...