Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 0 minusuri
723 vizualizari
Recent am citit titlul unui articol care zicea ca un calugar a avut o vedenie cu Iisus Hristos. Si am auzit mai multe exemple de oameni care zic ca au avut vedenii cu sfinti si chiar au vorbit cu ei. Calugarii musulmani au si ei vedenii ( sau cel putin asa zic) cu sfinti sau martiri care apartin religiei lor. La fel si budistii, samanii, si multi altii zic ca pot intra intr-o anumita stare si pot vorbi cu anumite zeitati.

Acum vine intrebarea: cum explica crestinii faptul ca samanul X vorbeste cu zeul razboiului ( un exemplu aleator), si  cum explica un budist ca un calugar crestin are vedenii cu un anumit sfant? Niciun budist nu a povestit ca a avut vreodata vedenii cu Fecioara Maria si niciun calugar crestin nu a avut vedenii cu Buddha.

Si totusi, toti zic ca religia lor este cea adevarata.

Credinciosilor, acum sa va vad...
Junior (1.2k puncte) in categoria Religie
0 0
Salut Vlad Mihai.SUPER INTREBARE.Sigur va veni o zi in care stiinta va depasi DEFINITIV  RELIGIA.Atunci o sa avem vedenii cu particule subatomice si extradimensiuni sau cu noi in mai multe locuri in acelasi timp in universuri paralele.Si astea nu vor fi vedenii ci vor deveni REALITATE.Cat despre intrebarea ta abia astept sa vad ce raspunsuri se vor da.PA
0 0
Vlad, da-mi voie sa supralicitez: Credinciosii orbii din nastere au si ei vedenii mistice ?
0 0
Pentru ca imaginatia omului isi spune cuvantul cand vine vorba de viziuni deoarece acele entitati nu se manifesta fizic chiar daca sunt descrise asemanator oamenilor.
Astfel fiecare vede altceva in functie de indoctrinare si lucrul acesta nu se rezuma doar la religii...
Pe scurt: oamenii vor sa vada numai ce au fost invatati sa vada iar ideea de comunicare astrala nu mi se pare verosimila la nivelul celor care se lauda cu asta.

3 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Salutare....o intrebare de nota 20 care insa are si raspunsuri. Cum insa acestea vor fi subiective depinzand foarte mult de nivelul de perceptie al fiecaruia, nivel ce are baza in cultura celor 7 ani de acasa (si asta nu-i o vorba referitoare la politete) in mediul in care omul a trait si evident bagajul stiintific/filozofic acumulat, cred ca raspunsurile nu vor ajunge la nici o concluzie unitara. Dar intrebarea e foarte buna, insa sa sti ca are raspunsuri chiar plauzibile.
Novice (106 puncte)
0 0
Care-s alea? Răspunsurile alea plauzibile, de care vorbeşti.
0 0
Crisma:Daca nu ai raspuns la intrebare puteai sa faci doar comentariu.Dar unde e raspunsul tau???Da un raspuns din alea plauzibile despre care vorbesti.
3 plusuri 1 minus
Răspunsul e simplu de intuit: dacă eşti creştin vei spune că musulmanul care-l vede pe Alah e un tâmpit, care a băut prea mult şi a avut halucinaţii. Fireşte că dacă numai zeul tău e real, ceilalţi au halucinaţii, nu?

Dar dacă mă întrebi pe mine, răspunsul e acelaşi: au băut prea mult, toţi.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Quark:Musulmanii poate au halucinatii dar sa stii ca de baut ei nu beau.Musulmanii nu consuma alcool.Dar nu o sa bag mina in foc pentru toti.Nu exista padure fara uscaciuni...
0 0
asa este, musulmanii zic despre ei ca nu beau..

dar poate ca nu e vorba de baut ci de mancat..  si cand mananci cu polonicu tot felul de prostii, ajungi sa vezi minim stele verzi, maxim nu stiu decat calugarii cu pricina!
4 plusuri 0 minusuri
Din punct de vedere religios nu ai cum sa raspunzi logic la aceasta intrebare indiferent de care religie apartii, pentru ca orice argument ai aduce se poate transforma la fel de bine in contraargument. De mentionat doar ca exista si cazuri in care cei ce aveau o religie au avut viziuni apartinand alteia si si-au schimbat credinta, sau necredinciosi care au devenit credinciosi din acelasi motiv. Asta insa nu e un argument in plus, pentru ca s-a intamplat in cazurile mai tuturor religiilor.

Raspunsul ar putea sta cel mai degraba in tendinta creierului de a recunoaste forme, situatii etc. Aceasta tendinta ne ajuta pe noi sa invatam, sa ne adaptam la mediu, dar pentru ca suntem indivizi curiosi (si nu intotdeauna bine informati) incercam mereu sa ne explicam fenomene si sa personificam orice aduce vag cu notiuni cunoscute. In acest mod un nor pe cer poate avea forma unei inimi, iar stelele aranjate intr-un anume fel seamana cu un car...

Vedem lucruri acolo unde nu sunt, si mai mult, vedem lucruri deja cunoscute. Daca nu am vazut niciodata cum arata o camila, daca vedem un desen schitat cu ea nu ne spune nimic. Dar un contur cat de slab ce aduce a camila, daca stim prea bine cum arata aceasta, il vom recunoaste oriunde. Astfel devine evident ca daca stii cum arata Iisus il vezi pe el in orice, daca esti familiarizat cu Mohamed o sa ti se para ca nu are cum sa fie altcineva etc.

Culmea e ca chiar si religiile condamna aceste vedenii pe care le au unii si tot felul de "preziceri" pe care acestia le fac, sub titlul de "profeti falsi". Practic, e recunoscut chiar si religios ca multe asemenea manifestari sunt simple iluzii.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
"Practic, e recunoscut chiar si religios ca multe asemenea manifestari sunt simple iluzii."

.. adica alea care nu sunt convenabile religiei in cauza!

"Vedem lucruri acolo unde nu sunt"
Asta este de fapt realitatea si nu trebuie sa fie vorba de minuni, sunt mecanisme care se cunosc de multisor ca se manifesta in mintea omului si nu numai. "Minunile" sunt o forma indusa a unor fenomene care de multe ori au in spate o explicatie cunoscuta de stiinta, dar nu si de "beneficiarul" minunii aleia. Nu trebuie decat sa ne aducem aminte cum lucra mintea omului de acu cateva sute de ani cand vedea un trasnet, ca sa avem un exemplu de astfel de manifestare a mintii.
0 0
Luke, sa stii ca Gabriela a fost muuuult mai aproape de o explicatie logica si rezonabila... ;)
0 0
Buna, raspunsul lui gabriela este foarte bun, si de asemenea si intrebarea este foarte buna. Eu cred ca vedenile sunt un fel de vise, (un fel de lucru peste program al creierului). Nici un vis nu poata avea loc fara o informatie despre acel lucru pe care il visezi(ai vazut ceva, ai auzit ceva, ai citit ceva, etc.). Eu cred ca si subconstientul are un rol in toata treaba asta.
       Referitor la intrebare, daca iti imaginezi ceva si este destul de intens poti visa acel ceva sau poate chiar sa ai o vedenie.
...