Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
616 vizualizari

Tocmai am citit urmatorul articol si vreau sa=mi spuneti ce parere aveti:  ''În timpul congresului Global Future 2045, care a avut loc recent în Moscova, mogulul media Dmitry Itskov a vorbit despre felul în care vrea să creeze el nemurirea.

Procesul este format din doi paşi. În primul, conştiinţa umană va fi transferată în creierul unui robot, astfel încât vei exista independent de corp, putând să funcţionezi după moarte, ca persoană, fără a te mai simţi bolnav, bătrân sau fără a avea trup.

Cel de-al doilea pas constă în transferarea conştiinţei (mai exact a întregului conţinut informaţional al creierului uman) într-o hologramă care poate să aibă chipul şi asemănarea persoanei în cauză sau absolut orice fel de formă şi înfăţişare."


 
Novice (153 puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Constiinta umana nu poate fi transferata unui robot iar "realitatea" oricum reprezinta o proiectie holografica a mintii fiecaruia, dar asta nu ne confera nemurirea ba chiar ne creeaza falsa impresie a existentei unui sfarsit, care pentru orice persoana cat de cat intuitiva este un nonsens...
Energia nu poate fi distrusa iar cei ce inteleg complexitatea sufletului realizeaza existenta nemuririi.
Diferite concepte futuriste care prezinta "nemurirea" prin prisma materiala nu sunt decat iluzii intrucat nu exista timp in afara conceptului de materie.

1 Raspuns

5 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns

Buna Oana !

Subiectul mi-e pe plac, pentru ca impartasesc cam aceleasi idei. Pe termen scurt, medicina (mai ales utilizand genetica) se va stradui si va reusi sa prelungeasca viata oamenilor - dar progresele vor fi inevitabil limitate. 

Constructia biologica isi va dovedi limitele, ea a fost solutia naturii in special din cauza URIASEI VARIABILITATI DISPONIBILE, premisa pentru o evolutie elastica,  diversificata si rapida. Dar aceasta caracteristica favorabila are si un pret: structurile biologice sunt relativ instabile si foarte vulnerabile la factori cu adevarat vitregi - dovada sunt extinctiile periodice, de pilda.

Deja traim o epoca in care ne extindem/protezam capacitatile biologice ale corpului cu dispozitive electro-mecanice, portabile sau nu. Aceasta cred ca va fi calea de succes, in cele din urma vom inlocui toate partile biologice cu unele tehnologice.

Ultima bariera va fi creierul, este o mare problema in a "descarca" informatiile intr-un computer, este o problema de interfata si de restabilirea unei functionalitati similare, astfel incat sa copiem acel EGO, descris de constiinta.

Dar odata depasita bariera VOM FI LIBERI ! Nu durere, nu mortalitate, nu foame, nu sex, etc. Dimpotriva, numai avantaje: eternitatea EGO-ului (care poate fi re-incarcat la nevoie), cvasi-indestructibilitate, capacitati fizice si intelectuale augmentate colosal, comunicare universala, resurse nelimitate, etc

Vom deveni o FIINTA UNIVERSALA, la propriu !

PS: Restul articolului este gargara, holograme se pot genera si acum, dar ce nevoie ar fi de ele, pentru interactiuni sociale ? Ca sa-mi frec antenutele mele de ale tale ?smiley

Senior (8.7k puncte)
0 0
o intrebare pt truth !
Sa zicem ca va fi posibil orice in viitor. Daca v-a fi foarte simplu sa stocam toata inteligenta noastra intr-un computer, atunci interbare vine cand vom face asta ? Daca te gandesti sa o faci la 80 de ani, poate pe la  15 ani te calca masina. Ce ramane de facut, mergi saptamanal si faci update pe pc de memorie ?
alta intebare ar fi, ca daca mintea ce s-a bagat in calculator ramane constienta, ce facem daca peste 1 luna vrem sa lasam alta proaspata ? o omoram pe cea veche ??(in caz ca nu se poate updata ! )
Ce se intampla daca mi-as salva mintea pe 100 de calculatoare ? vor deveni 100 de personalitati care vor gandi in mod diferit ???
0 0
Faine intrebari, mi-a placut mai ales ultima ! La naiba, ai dreptate, fiecare unitate initial identica va deveni o fiinta cibernetica diferita, prin prisma experientei ei personale viitoare !

Momentul "marii treceri" il alege fiecare, pana atunci informatia sta salvata si asteapta ...sa fie bagata in priza ! :)) Astfel eviti sa te intalnesti cu un alter-ego cibernetic !

Se mai poate specula pe tema "locuirii" intr-o lume virtuala dupa transfer, s-ar putea ca fiinta cibernetica sa nu mai aiba nimic din motivatiile unui om... stiu ca lui Quark ii place ideea Universului virtual.

Ceilalti colegi, ce parere aveti, va pare plauzibila aceasta "cibernetizare" a omenirii sau vom lupta mai departe in corpurile noastre carnoase ?

PS: Unde o fi colegul nostru Gogu ? Avea puncte de vedere bine argumentate ...
0 0
Salut ! Bine ai venit ! Orice opinie este binevenita, dar trebuie sustinuta ! :)

Raspund punctual:
- Nu am "sperante", ma motiveaza suficient firescul uman, accept ca sunt doar o masina biologica dotata cu un anumit grad de inteligenta.
- Se poate divaga in multe directii privind fiinta cibernetica. Bineinteles, nu ma refeream la persoana mea ci la urmasii de peste multe generatii, mie mi-am rezervat un cuptor (cu microunde, sper !:)
- M-ai prins ca am folosit "etern" - deocamdata timpul (si inflatia Universului) nu pare sa aiba un capat superior. Dar acum ai pretentia sa supravietuiesti si Universului insusi ? Poate ca intre timp o sa invatam sa producem un Small-Bang !
- Fiinta cibernetica poate sa fie mobila sau nu, cum ziceam mai sus, poate fi multumita cu o locuinta virtuala, precum in Matrix !
- Da, aici este Scientia si ne inchinam stiintei, oponentii au fost arsi pe rug ! :)) . Glumesc ! Metoda stiintifica de cercetare a lumii accepta orice ipoteza dupa ce a fost demonstrata - dar n-a fost cazul pana acum cu credinciosii. Am spus si in alt post, daca mi se demonstreaza fara dubii existenta divinitatii, de maine sunt credincios !
- Te contrazic vehement, tocmai ca noi acceptam limitele stiintei in explicarea lumii, exact asta este diferenta, o groaza de oameni accepta ca fiind adevar simple afirmatii si cauta orbeste un Adevar Total si Ultim ! Nu exista asa ceva, noi acceptam prudenta metodei stiintifice care avanseaza pas cu pas, chiar daca nu exista un tel ultim.
- O precizare: stiinta a descoperit legitatile care au condus la fabricarea computerului, n-a descoperit computerul insusi ! Similar, stiinta cerceteaza si natura si descopera legile dupa care functioneaza - de fapt fiind aceleasi legi care au permis si fabricarea computerului ! Nu este nicio antiteza aici - asa cum incerci tu sa sugerezi.

- Te asteptam la dezbateri, nu strica idei proaspete, atata vreme cat poti sa le sustii !
0 0
un raspuns SF (Thruth) cu care rezonez insa suficient incat sa-l consider ca si cum l-as fi dat eu!
...