Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
244 vizualizari
Fiecare membru inregistrat pe Scientia QA poate sa constate in statistica activitatii sale pe forum, daca a fost inclinat sa voteze (pozitiv sau negativ) mai degraba intrebari sau mai ales raspunsuri. Exista intrebari gresite (nu ma refer la cele evident idioate)? Este esential sa punem intrebari? E esential sa dam raspunsuri? Apreciati mai curand o intrebare buna, decat un raspuns bun? Sau invers?
Senior (6.6k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Acum vreo saptamana ma gandisem sa va propun un cod de Reguli de buna practica pentru rubrica Q&A Scientia. Apoi m-am razgandit, de ce sa stric oamenilor placerea ...

Mie personal mi se pare mai greu sa formulezi o intrebare buna decat un raspuns bun ...

2 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Evident cele doua sunt legate indisolubil:

- Fiecare intrebare necesita un raspuns.

- Intrebarile bune pot primi raspunsuri bune.

- Intrebarile proaste primesc in general raspunsuri proaste, sau deloc.

Pe forum sunt multe intrebari proaste dar si cateva "destepte".

Raspunsurile bune sunt si mai putine.
Experimentat (3.6k puncte)
Cum iti dai seama daca o intrebare e "buna"?
1 plus 0 minusuri
Problema e complicată. Să pui o întrebare pe acest forum, categoric e mai greu decât să răspunzi, pentru că întrebarea e tratată de multe ori cu multă rigoare. O întrebare banală pentru cei mai mulţi, ca de exemplu: ce este aceea o celulă? va fi tratată, probabil, cu superioritate de mulţi dintre cei care răspund în mod curent. Pe de altă parte întrebările banale (pentru unii) îşi au rolul lor, ca de exemplu de educare al celor care sunt mai tineri ori iau contact abia acum cu ştiinţa reală. Nu e musai - şi nu ar trebui să fie - ca o întrebare pusă de cineva să fie fără răspuns în mintea acestuia. O dezbatere pe o idee simplă poate aduce uneori beneficii multora.
Senior (11.9k puncte)
...