Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 2 minusuri
1.3k vizualizari
Daca ajungeai la curtea lui Napoleon al III-lea si primeai mancare in vase de aur, este pentru ca nu meritai sa mananci in vasele cele mai scumpe: cele de aluminiu.

Care este misterul? Desi aluminiul este cel mai abudent metal din crusta Pamantului, acesta nu exista in stare pura si la acea vreme nu se detinea tehnologia pentru a fi separat, purificat.

Asa ca atunci cand beti o bere la cutie, ganditi-va ca daca o aveati acum 2 sute de ani puteati fi bogat prin ambalaj :)
Senior (11.9k puncte) in categoria Stiati ca?-Cultura generala

3 Raspunsuri

1 plus 2 minusuri
Salut Quark.Salut prieteni.

Este chiar aiurea sau banal ca aluminiu sa fie mai valoros decit aurul.In ISTORIE SINGURA DATA CIND CEVA  A  COSTAT LA FEL DE MULT CA  SI  AURUL  A  FOST SAREA.Nicidecum Aluminiul.Este o aberatie.De unde te-ai inspirat cind ai pus intrebarea?.Fals.PA
Junior (435 puncte)
0 0
O spun si aici: scrii ca sa te afli in treaba. Nu urmaresti decat punctele. Daca nu ai nimic de spus, mai bine taci. Daca nu redevii individul serios care mi s-a parut ca erai odata o sa te ignor pe viitor. PA!
0 0
thebest,dar ce parere ai de platina,diamante si alte pietre pretioase?nu au fost mai scumpe decit aurul?
1 plus 0 minusuri
da este adevarat,stiu ca nasturii unui imparat frencez erau din aluminiu,insa quark nu cred ca aluminiul este cel mai abundent metal(poate din neferoase),insa eu din cite stiu cel mai des intilnit metal este fierul,cauya pretului sau atit de ridicat intr-adevar este din cauza tehnologiei aplicate,pretul depinde doar de abundenta(sau raritatea)unui element si de tehnologia aplicata pentru a-l extrage,pretul aurului ar fi fost cu mult mai mic daca exista vreo alta tehnologie,sau daca s-ar descoperi vreo metoda de extragere a aurului din apele oceanului planetar,unde exista cantitati foarte mari,insa nu este rentabil de-l extras(sau nu exista tehnologia necesara)
Novice (222 puncte)
0 0
Nu m-am referit la diamante sau platina.M-am referit la aluminiu sau alte substante inferioare ca si valoare aurului dintre care in istorie doar sarea de bucatarie,piperul, si smirna au fost la fel de valoroase ca si aurul.
0 plusuri 0 minusuri
Asa este. In secolul XIX nu exista o metoda de prelucrare a aluminiului destul de eficienta, acesta fiind mai greu de prelucrat si implicit mai scump, dar doar ca produs finit. O lingura de aluminiu spre exemplu costa mai mult decat una de aur pentru ca era mult mai costisitor sa de prelucrat.

P.S. Intrebarea a fost pusa si la VREI SA FI MILIONAR
Novice (148 puncte)
...