Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.3k vizualizari
Discutia e lunga, poate fi despre libertate de opinie, libertate de alegere, despre faptul ca vaccinurile anti-Covid nu au trecut testul timpului, dpdv procedural, pentru multe categorii de oameni care urmeaza si alte tratamente, dar pana la urma intrebarea e simpla.

Ca simpli homo sapiens, sunteti pentru vaccinare obligatorie anti-Covid in contextul actual? Daca ati fi factori de decizie politica, ati lua o asemenea decizie pentru tara pe care o serviti?
Senior (8.1k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Da! pentru cei care nu aleg padurea si salbaticia ca loc de rezidenta! Dar daca ei sunt majoritari , ei  care nu vor sa se vacineze,  se schimba putin calimera. Ajungem la democratie :)
Novice (167 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
In opinia mea intrebarea despre obligativitatea vaccinarii impotriva COVID seamana cu intrebarea: "Sa obligam pe cei care lucreaza in colectivitati sa nu manance alimente cu usturoi?". Recunosc, cei nevaccinati ar putea fi un risc crescut pentru colectivitate, dar nici cei vaccinati nu sunt cu risc zero - deoarece se pot imbolnavi si ei si pot transmite boala. Este adevarat, repet, riscul este mai mic ca cei vaccinati sau cei care s-au imbolnavit sa transmita boala in colectivitati, dar nu este zero.

Atata timp cat nu se cunosc efectele pe un timp indelungat de la vaccin, nu mi se pare logic sa obligi pe toata lumea sa se vaccineze
Junior (714 puncte)
0 0
Intrebarea mea se referea indeosebi la obligativitatea pentru anumite categorii profesionale. Banuiesc ca raspunsul tau va ramane acelasi si in acest context. Corect?
0 0
Evident dar cu niste nuante: Cei care au categorii pofesionale pe are le foloses si l exhiba sunt chiar obligati sa se supuna comandamentelor sociale majoritare.  Dar si pentru ei, orice insula nelocuita sau jungla sau Antarctica este un loc de recluziune unde isi pot promova ideile.Daca nu, mai lent, dar sigur ii va eutanasia acest virus ce are si acest scop printre altele.
0 0
Este discutabil, asa cum am zis. De exemplu medicii teoretic ar trebui sa se vaccineze. Dar cine le raspunde la intrebarea: ce efecte are vaccinul dupa o anumita perioada de timp? Este si intrebarea: care sunt urmarile imbolnavirii cu SARS-COV2 dupa o perioada mai indelungata? Cat este valabil vaccinul? Si alte intrebari... Mie mi se pare ca aceasta pandemie este un test (pe care omenirea l-a picat) despre cum se poate gestiona o situatie de criza adevarata (un virus mai ucigator si mai molipsitor decat SARS-COV2).
0 0
Esti si tu bun pentru Antarctica  fiind molipsit de imbecila si sinistra corectitudine politica!

PS Evident ca nu ne referim la multimea universala pentru ca este unii care nu au voie sa se vaccineze. Nu-i asa?
0 0
Este evident ca este un test, dar deplin constient caci populatia este prea numeroasa si majoritar formata din analfabeti functionali. De altfel am auzit ca si dl Gates pledeaza pentru scaderea populatiei si de aceea probabil ca a intrat in industria farmceutica si cumpara la greu pamant.;)

Populatia ar scadea rapid daca fiecare pereche nu ar mai crede ca merita sa dea umanitatii mai mult de o singura progenitura in genere candidata  si aceia la analfabetismul functional. :)
0 0
Stimate domnule Ion Adrian, mi se pare ca ne batem in statistici. Stii care a fost definitia statisticii data de parintele ei: daca stai cu un picior in cuptorul aprins si cu celalalt in congelator, in medie te simti bine. Asa-i si cu eficienta vaccinului: toti vorbesc de statistici, nimeni nu poate garanta pentru individ.
0 plusuri 0 minusuri
De ce sa faci de 3 ori vaccin pentru aceeasi problema, eu cand eram copil imi aduc aminte ca in clasele gimnaziale m-a intepat in picior si in brat , erau vaccinuri obligatorii. Dar sa te intepi la 2 luni si apoi la 4 luni cu acelasi vaccin, nu inteleg.
Novice (146 puncte)
0 0
Vaccinurile de când eram copii erau cu imunitate permanentă, vaccinul pentru Covid nu reușește să instruiască sistemul nostru imunitar sa produca anticorpi pentru toată durata vieții. Anticorpii sunt produși de corp ca răspuns la vaccinurile antiCovd pentru o perioadă de 1 an, după care trebuie reînnoit vaccinul sau imunizarea.
...