Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 3 minusuri
360 vizualizari
Am vazut ca televiziunile s-au inflamat si au cazut in extaz despre vitejia acelui ofiter.

Am citit ca acesta a incalcat legea in mai multe randuri.

E ok ca un ofiter sa-si incalace obligatiile militare pentru a milita public pentru o Romanie mai prospera?
Senior (11.9k puncte) in categoria Diverse
0 0
Da a stiut de la inceput care vor fi consecintele. Faza care ma deranjeaza cel mai mult, este ca superiorii lui au devenit atat de dujmanosi peste noapte , de parca ar fi fost un terorist. O sa-l infunde destul de grav daca televiziunile si presa nu intervin. Eu zic ca s-ar putea face o exceptie avand in vedere, cati altii din conducerea armatei au gresit mult mai grav.

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Salut, atunci cand intri in armata renunti de bunavoie la anumite drepturi pe care ca civil esti liber sa le aplici. A facut-o pe pielea lui, stia ca va fi sanctionat, stia care sunt consecintele, desi a ales sa protesteze. Poate daca protesta in haine civile nici macar nu era observat si nu se facea atata zarva pe la tv. Eu il consider un om curajos, fiindca in armata sunt foarte multi care nu o duc bine si poate ar fi vrut si ei sa iasa in strada dar nu puteau fiindca incalcau regulamentele. Din punct de vedere militar nu e bine ceea ce a facut, va plati pentru asta ( poate va fi trecut in rezerva). Eu unul, ca si camarad al sau il sustin.
Junior (1.2k puncte)
0 0
In afara de glorie personala a obtinut ceva pentru armata? Sau care a fost scopul iesirii sale de spui ca-l sustii, ca si camarad?
0 0
Scopul pentru care a iesit si pentru care il sustin l-a spus la tv. Pentru armata nu a obtinut nimic, a atras doar simpatia celorlalti protestatari. Sunt apolitic nu critic niciun guvern- lucrurile care se intampla in tara sunt consecintele promovarii non-valorilor ( promovarea nepotismului de-a lungul a doua decenii).
0 0
Cum a fost o iesire insolita la TV, l-am ascultat cu atentie. Nu am vazut des militari la tv, altfel decat in momentele oficiale, gen 1 decembrie.
Care a fost mesajul sau, ca mie nu mi-e clar. Eu am crezut ca spune ceva despre armata ori din perspectiva armatei. Nu mi s-a parut a fi asa. A zis ca se solidarizeaza cu poporul, ca mesaj central - ori asta am retinut eu. Si?
Nu vreau sa intram in vreo polemica, nu am de ce, dar mie mi s-a parut un gest deplasat, care nu si-a gasit justificarea in discursul lui de la tv. De aceea nu vad ce e de sustinut, judecand faptul ca e ce e, adica ofiter.
0 0
El a protestat pentru batjocura clasei politice la adresa poporului. A protestat in numele lui si a cativa colegi, insa multi militari sunt de acord cu ideile lui. De exemplu, a trimis o petitie sau memoriu la seful SMG in legatura cu formarea ofiterilor pe filiera indirecta; acestia urmau cursuri de 4 luni si obtineau gradul de sublocotent si activau in sistem, pe cand cei care au facut licee militare si academii aveau exact aceleasi beneficii.
Nu a obtinut niciun rezultat.
Intr-adevar militarii nu trebuie sa critice niciun regim si niciun guvern: la revolutie armata tragea in civili pentru ca peste cateva zile sa fraternizeze cu ei.
Ca militar ai foarte multe restrictii iar justitia militara isi face treaba in mod profesionist, nu lasa loc sentimentelor, aplica legea ca la carte.
Imi pare rau de el fiindca e tanar, e la inceput de cariera, insa si-a asumat riscurile.
Nu stiu daca e un gest deplasat, poate mai degraba unul disperat ( avea un salariu de 3500 ron, deci nu a iesit pentru el, a iesit pentru colegii lui care aveau familii si credite la banci, a iesit strict in numele lui, nu in numele armatei).
0 0
Nu cunosc problemele armatei. Din ce spui, a avut  o petitie in care a reclamat o problema pe care multi militari o cunosc si o condamna. Deci omul este revoltat si-n interiorul armatei. Pe buna-dreptate, inteleg.

Dar in piata a protestat, cum spui, impotriva batjocurii clasei politice fata de popor. Trebuie sa fii de acord cu mine ca e destul de vag ce spui. Stii tu vreun stat in care tot poporul e multumit de guvern? Nu e niciunul, te asigur. Peste tot e coruptie si nepotism.
Justifica aceasta constatare incalcarea unor regulamente militare?
Eu cred ca nu. De aceea mi s-a parut ca omul este dornic de atentie. Eu cred, bazandu-ma, e drept, pe f putin, ca este tipul de personaj care iese in evidenta imediat in colectiv, avand gura mare, avand mereu de criticat ceva, batand la cap pe oricine cu obsesiile sale. S-ar putea sa bat campii, dar exista un tipar al omului obisnuit. Iar el nu se incadreaza. Nu este doar un om revoltat.
0 0
Ai dreptate vizavi de coruptie, insa locotenentul vrea dreptate... ceva ca in armata, dreptate pe care nu o va obtine. Este tipul omului idealist.
Esti liber sa crezi ca vrea atentie din partea publicului, este opinia ta si o respect, insa sunt partial de acord cu tine. Nu cred ca voia sa iasa in evidenta si sa castige simpatia poporului. Pentru ce? Si-a riscat cariera si viata pentru ceea ce a facut, ori eu nu cred ca cineva si-ar asuma asemenea riscuri doar pentru a fi indragit de populatie.
2 plusuri 1 minus
Dar profesorii, studentii, clasa muncitoare nu incalca obligatiile lor fata de societate atunci cand protesteaza?

Parerea mea e ca atata timp cat protestele sunt pasnice, oricine are dreptul de a protesta, nu degeaba traim intr-o tara democratica.
Experimentat (3.5k puncte)
1 plus 0 minusuri

Nu cunosc nimic despre acest caz; am citit doar comentariile voastre. Dar eu privesc problema asa:

Atata timp cat esti incadrat intr-un sistem de tip militar (armata, politie etc), esti obligat sa urmezi ordinele (este ceea ce iti asumi cand te incadrezi in asa ceva; si esti platit binisor pentru aceasta lipsa de personalitate). Daca vrei sa sustii pareri personale, indiferent daca au legatura cu politicul, socialul sau orice altceva, demisionezi mai intai din functia pe care o detii, devii un om liber ca oricare altul iar apoi ai deplina libertate de a face si spune ce doresti, ca oricare alt cetatean. Altminteri, esti bun de Curtea Martiala (nerespectarea ordinului este un act de tradare, indiferent de motivul pentru care o faci)...

Cred ca acest sistem este bun pentru ca - pana la urma - avem nevoie si de structuri care sa mentina ordinea (chiar si atunci cand unora sau altora dintre noi nu le convin anumite situatii - poate pe buna dreptate, poate nu); fara ele, anarhia ar domni in tara si nu cred ca e bine sa ne dorim asa ceva... Iar un sistem dezbinat impotriva lui insusi nu poate functiona... ;)

Greseala lui inteleg ca a fost ca si-a manifestat revolta fiind inca angajatul Armatei (adica, inca era platit de ei). Daca vrei sa fii un om cu o coloana verticala, iti asumi tot ce decurge din asta; altfel, ramai la ordinele celor care te platesc si faci doar ceea ce ei au dreptul sa iti ceara (ca exact pentru asta te platesc)... Parerea mea!

Nu stiu ce a reclamat acest ofiter si nu comentez daca era sau nu indreptatit (in calitate de cetatean) sa protesteze impotriva lor. Eu m-am referit strict la procedura...

Junior (950 puncte)
...