Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.7k vizualizari
Ziua bună.
Am purtat pe avion unitatea PC, utilizata cu o zi înainte fiind perfect funcțională.
As vrea sa menționez că a fost transportată într-un troler de plastic nu material textil iar în interior doar perne și pături (in speranța că poate evita orice soc).
Pornind-o prima dată în momentul în care apăsăm butonul de pornire apărea o singură licărire a butonului și pornire a ledurilor din carcasă pentru o singura secundă ulterior se stingea automat.
Am presupus că este fie bateria biosului fie ram-ul, am desfăcut pc-ul, scos bateria, scoși rami și pornit ulterior unitatea PC.
Părea a funcționa perfect, voiam doar sa mă asigur că îmi pornește și nu aveam conectat la nici un monitor. Pe moment nu am sesizat dar după 15 secunde de la aprindere orice culer din PC își mărește numărul de RPM extrem de alert (cred că a luat exemplu de la avion și vrea să zboare) și nu oferă imagine pe monitor in nici un fel.
Am incercat sa scot placa video și rami (dinou), le-am curățat superficial, la repornire aceiași problema, totul pare a porni normal, imaginea nu este transmisa totuși pe monitor și la fel după aproximativ 15 secunde creste extrem de mult viteza tuturor ventilatoarelor din PC, inclusiv cele din carcasă, procesor și placa video.

Ce credeți că ar putea fii?

Mulțumesc mult
Novice (112 puncte) in categoria Tehnologie
1 0
Ar trebui sa il lasi sa se mai usuce ,cred ca a tras umezeala .Faptul ca ventilatoarele se misca mai puternic e semn ca curentul are o intesitate mai mare din cauza umezelii.
0 0
Unitatea s-ar putea sa aiba doua mufe VGA si una dintre ele sa fie pt conectare multipla sau doar proiectare, nu stiu. Ce vreau sa spun e ca acum cateva saptamani am patit acelasi lucru cu un monitor deoarece am scos cablul de conectare din unitate pt a-l utiliza intre un TV si un laptop, nu m-am uitat de unde l-am scos si apoi cand l-am pus la loc, am pus in primul VGA pe care l-am vazut in unitate, nu transmitea nimic, dar ledul monitorului clipea o data la inceput, apoi unitatea isi lua avant cu toate ventilatoarele si ..nimic; dupa ce am repetat de vreo 5 ori operatia, am vazut si cealalta intrare VGA si a mers din prima.

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Greu de spus în orb, dar o posibilitate ar fi să fi pățit ceva placa video.

Senior (11.9k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Coduri sonore de eroare (bip), In mod normal unitatea PC are si un Mini difuzor Buzzer PC, alarma sonora pentru placa de baza. Aproape toate unitatile PC vin din fabrica in configuratie completa (adica si cu acest Buzzer PC). Poate cand mai ansamblam (acasa) cate un calculator din componente separate (MB, CPU, RAM, Sursa alimentare, video card) omitem sa conectam acest Buzzer PC. Daca chiar avem configuratia completa si totusi nu avem aceste semnale sonore (bip), avem doua alternative ori sursa de alimentare nu functioneaza in parametri normali, sau placa de baza are nevoie de mai multa atentie. 

Novice (146 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Ar putea fi un defect si recomandarea mea e sa-l duci la un service unde sa testeze corect care e problema. Daca ai ales sa plimbi PC-ul cu avionul, ma gandesc ca e unul performant si scump, deci merita sa te ocupi cum trebuie.

Pot fi multe cauze iar dupa simptome eu cred ca ceva a cedat chiar pe MB. O buna practica cu electronicele fine (precum PC-ul) este ca dupa ce il plimbi pe afara, cand il bagi in casa sa-l lasi cateva ore bune sa se "odihneasca", sau mai exact ca toate componentele interne sa se stabilizeze termic. Cea mai mare problema in cazurile astea este umiditatea care, in combinatie cu temperatura nestabilizata, poate produce condens si deci scurgeri de curent necontrolate. La cat de fine sunt circuitele si componentele electronice, un defect poate sa apara usor.

Daca exista un defect, o servisare te va ajuta sa elimini problema si sa recuperezi ce se poate.
Experimentat (3.1k puncte)
...