Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
330 vizualizari
Îmi amintesc cum, în jur de 13-14 ani, am descoperit cu surprindere cum se scrie numele celui care până atunci în mintea mea, copil de provincie care învăța rusa și franceza, fusese ”Șekspir”...

Cu vreo 20 de ani în urmă, la fel, aflam cu surprindere că Luis Figo e portughez, nu spaniol, cum greșit presupusesem vâzându-l jucând pentru Barcelona. Asta pentru că naționala Portugaliei scosese capul în nu știu ce competiție inter-țări...

Astăzi, din click în click, am realizat că formația R.E.M. nu a avut niciodată o membră, cum mereu am crezut, ci doar membri bărbați... și că fata pe care o vedeam odinioară prin unele din videoclipurile lor, Kate Pierson, a fost doar o colaboratoare la câteva din single-urile celebre ale cunoscutei formații...

Shame on me, I am not a true fan...

Anyway, aveți și voi asemenea false ”credințe”, infirmate în timp de o documentare mai bună, cum a fost cazul cu mine și componenții R.E.M.?
Senior (8.1k puncte) in categoria Diverse
3 0
Cand eram copil auzeam adesea vorba "Parca a plecat in Palestina" cand cineva vorbea despre cineva fara sa stie unde se afla. Drept urmare, primii 12-13 ani din viata am crezut ca Palestina e o tara imaginara, ca nu exista un asemenea loc.  

Cuvantul din engleza "to travel", am crezut gresit si inca mai uit uneori, ca s-ar scrie  "to travell".

Din cartile de istorie la scoala am invatat ca au fost mai mereu batalii ale principatelor romane cu turcii si aveam o imagine mandra si neinfricata despre atmosfera de la curtile domnitorilor romani. Abia apoi am aflat, din carti de istorie scrise de istorici, ca domnii romani erau numiti cu acordul imperiului otoman (chiar si aceia care uneori se mai bateau cu ei) si ca de obicei plateau catre turci o suma de bani pentru a fi numiti.

Am trait cu impresia ca pacatul originar ar fi actul sexual, dar de fapt, in mod explicit pacatul originar din doctrina crestina este neascultarea sau nesupunerea fata de ordinul primit de la "Creator".

Am trait cu impresia ca lucrarea "Republica" lui Aristotel se refera la democratie, dar de fapt descrie o societate scindata in caste in care se perpetueaza inegalitati sociale ce concentreaza puterea de decizie in mana unui numar de oameni din ce in ce mai mic pana cand se ajunge la tiranie.

Credeam (dupa nume) ca Andorra e o tara din Africa apoi am aflat ca e parte din Europa.

Cand eram mica si auzeam ca pasarile pleaca iarna in tarile calde, credeam ca exista niste tari numite "Tarile Calde" si care sunt calde tot timpul.

Cand am vazut prima data niste picturi de Hieronymus Bosch, am crezut ca a trait relativ recent, ca picteaza surprinzator si suprarealist, abia cand m-am documentat putin despre el am aflat cu stupoare ca a trait in timpul Renasterii.
3 0
Cînd eram mic, de fapt nu foarte mic, ci pe la 10-11 ani, luam lecții de vioară, și cum umblam eu așa cu vioara în mînă m-au întrebat niște băieți mai mari dacă știu să cînt ceva de Paganini. Le-am spus că n-am cum, pentru că Paganini a compus pentru pian.

Confuzia mea venea de la un rebus (o anagramă, cred) bazată pe asemănarea dintre cuvintele „Paganini” și „pianină”, ceea ce mi-a lăsat impresia că Paganini ar avea o legătură cu pianul. Mult s-au mai distrat băieții ăia pe seama mea. Bănuiesc că erau elevi la aceeași școală de muzică.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...