Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari

Cu mai mult timp liber decat de obicei, am si mai multa vreme sa caut filme. De obicei pe Netflix. Incerc sa nu depasesc 1 film pe zi.

In ultimele 5 zile am vazut, cate unul pe seara, sau unul in doua seri consecutive, urmatoarele filme, pe care vi le recomand:

A fortunate man (2018)

Palm trees in the snow (2015)

Playing for time (1980)

Daca aveti recomandari, sunt binevenite. Eu o sa adaug ce o sa mai vizionez, daca o sa mi se para de calitate. Timp cred ca va fi sa ne tot uitam la filme. Pandemia nu se va incheia brusc, ca prin minune.

Senior (8.1k puncte) in categoria Arta - Muzica - Film
0 0

Un alt film bun: Gifted (2017). 

https://www.imdb.com/title/tt4481414/

0 0

Filmul de azi a fost "Il postino", un film italienesc din 1994. Postasul. Actiunea se petrece in Italia anilor 50. Un film despre poezie si metafore, cu oameni simpli. Inca nu m-am decis daca mi-a placut sau nu, desi ca realizare cinematografica este superb...

0 0

Am descoperit un serial de televiziune care ma tine cateva ore pe zi la laptop. Poate ati auzit de distopia lui Philip K. Dick, "Omul din castelul inalt". O lume a anilor 60 in care puterile Axei au castigat al Doilea Razboi Mondial, Germania si Japonia impartindu-si zonele de influenta pe teritoriul SUA. O poveste despre existenta cotidiana sub o conducere totalitara, despre rezistenta americanilor intr-un viitor-trecut alternativ, despre lupta pentru putere intre cele doua mari forte ale acelei lumi alternative, Germania si Japonia.

Cred ca e una din rarele situatii cand gasec un film (mai ales ca e vorba de un serial) la fel de atragator ca si cartea care l-a inspirat...


P.S.


Pentru cei care vor incerca filmul, Iata aici povestea genericului de inceput al serialului, mai exact a cantecului respectiv:

https://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2015/11/edelweiss-an-american-song-for-an-american-dystopia/417285/

9 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Intradevar sunt multe filme pe netflix.

Recomandarile mele sunt

Luna mea de nebunie

Buruienile- o comedie de alt tip,un filme care surpinde si socheaza in aceeasi masura cu umorul.
Experimentat (2.3k puncte)
0 0

Multumesc pentru recomandari. Am mai vazut si eu unul interesant, de data asta pe Prime Video: The Professor and the Madman (din 2019, Mel Gibson si Sean Penn in rolurile principale).

0 plusuri 0 minusuri

Aseara am vazut "Woman in gold", cu Helen Mirren, Ryan Reynolds si Daniel Brühl, o dramatizare a unui episod de la inceputurile Anschlussului, ocupatia nazista a Austriei, cand foarte multe obiecte de arta au fost confiscate de la proprietari evrei, familii bogate ale vremii. Filmul este inspirat din fapte reale, si prezinta povestea recuperarii unei picturi celebre a lui Gustav Klimt de la statul austriac de catre Maria Altmann, nepoata Adelei Bloch-Bauer, pictata de Klimt in tabloul respectiv. Maria Altmann a fost ajutata in demersurile ei de Randy Schoenberg, nepot al celebrului compozitor austriac de origine evreiasca (jucat de Ryan Reynolds) si de un jurnalist austriac, Hubertus Czernin (Daniel Brühl in film). De vazut, indeosebi pentru episodul de istorie prezentat, nu neaparat pentru valoarea cinematografica, din punctul meu de vedere sub acel 7,3 de pe imdb.

Senior (8.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Azi am văzut un film care mi-a scapat la vremea lui, ”Conviction”, un film din 2010 cu Hillary Swank, povestea unei condamnari la inchisoare pe viata si a luptei extraordinare, de aproape 20 de ani, dusa de sora condamnatului pentru a-l exonera. Inspirat din fapte reale, povestea lui Betty Anne Waters si a relatiei extraordinare a acesteia cu fratele sau, Kenny. Un film emotionant si cu interpretari de exceptie din partea lui Hillary Swank (Betty Anne) si Sam Rockwell (Kenny). Recomand cu caldura...

Senior (8.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Aseară am văzut un film din 1978 cu Richard Gere. Days of Heaven. Un Richard Gere de 29 de ani, pe cand inca nu incepuse sa incarunteasca. Si o actrita mai putin cunoscuta mie, Brooke Adams. O poveste care nu cred ca imi va ramane in minte, si care trece pe loc secund, eclipsata de partea cinematografica, sunetul si mai ales imaginea filmului fiind impresionante, ca in mai toate filmele regizate de Terrence Malick, Filmul a castigat Oscarul pentru cea mai buna imagine in 1979.

Senior (8.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Azi am vazut pe Netflix "22 July", povestea atacurilor din 2011 din Oslo și insula Utøya ale lui Anders Breivik. Un adevărat șoc, mai ales cultural, pentru mine, dincolo de tragedia imensă și absurdă a celor întâmplate acolo. Finalul mi-a lăsat o senzație complet diferită de restul filmului. Dacă pe tot parcursul acestuia nu mi-am putut reprima gândul că pentru asemenea fapte nu există decât o singură pedeapsă justă, finalul filmului, cu discursul excepțional din sala de judecată al unuia dintre supraviețuitori și cu imaginea ușii celulei lui Breivik, care se închide, condamnându-l la singurătate și neant pentru tot restul vieții, m-a făcut să mă mai gândesc un pic...

Un film de văzut, pentru oricine are ”stomacul” suficient de puternic. Regizat de Paul Greengrass (cunoscut și pentru Captain Phillips).

Senior (8.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Aseara am inceput si azi am terminat "The life of David Gale".

Filmul nu e vreo capodopera, dar, cum sunt fan Kate Winslet, il mentionez. Povestea unei echipe de activisti impotriva pedepsei cu moartea (DeathWatch - cu Kevin Spacey si Laura Linney cei mai importanti membri ai echipei) si a unei jurnaliste (Kate Winslet) careia i se incredinteaza 6 ore de interviu, cate 2 ore in 3 zile consecutive, cu personajul lui Spacey, condamnat pe nedrept la moarte pentru viol si crima, presupus a le fi comis impotriva colegei de la DeathWatch (personajul Laurei Linney). Interviurile au loc cu doar cateva zile inainte de data planificata a executiei, parca pentru a i se servi jurnalistei o poveste iesita din comun, fara a-i mai oferi sansa de a schimba deznodamantul. Fapt care chiar se dovedeste in final a fi fost intentia personajelor jucate de Spacey si Linney.


Merita vazut, macar pentru interpretarea lui Kate. Si pentru scenariul destul de imprevizibil.

Senior (8.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Snowpiercer (2013). Un film cunoscut pe la noi sub numele de Expresul Zapezii. O lume distopica, post-apocaliptica, in care ultimii supravietuitori ai unui viitor Pământ inghetat sunt pasagerii unui tren care se misca neincetat. Filmul transporta privitorul intr-un univers ireal dar care, la o privire mai atenta, nu e decat o caricatura a lumii extrem de divizate si inegale in care traim in prezent, la o scara mai mica. Finalul se vrea unul eliberator, datator de speranta...

Ca bonus, Netflix a lansat anul acesta un serial cu acelasi nume, inspirat de filmul din 2013. Un serial comercial, lipsit de aerul art-house al originalului, dar foarte placut vederii...

Senior (8.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Mi-e practic imposibil să recomand acest film, pentru ca nu vad cum ar putea lasa pe cineva netulburat. O tragedie, in sensul dramatic, artistic, al termenului, cu cel putin 2 interpretari senzationale din partea lui Jennifer Connelly si Ben Kingsley, dar la care as adauga-o si pe cea a iraniencei Shohreh Aghdashloo.

Un alt film care mi-a scapat la vremea lui, dar care m-a bulversat complet asta-seara, cu o intriga aparent banala, dar care naste o tragedie de proportii.

Daca despre Ben Kingsley nu mai aveam de multa vreme niciun dubiu ca este un actor de geniu, dupa interpretarea din ”House” o adaug si pe Jennifer Connelly pe o lista personala foarte scurta.

Nu are sens sa pomenesc ceva despre poveste. Ce e cert e ca am mai vazut filme care degaja emotie in stare pura. Dar de data asta totul e la alt nivel. ”House” ne face sa simtim zbaterea interioara a protagonistilor la prima mana, sfasietor, de o maniera cum poate doar Dostoievski o  mai poate face, cu alte instrumente insa.


House of Sand and Fog, un film din 2003.

Senior (8.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Dark Waters este un film din 2019 despre care bănuiesc că a trecut neobservat de mulți din cauza pandemiei și care probabil ar fi ajuns și pe marile ecrane din România în acest an, în absența acesteia.

Filmul prezintă lupta întinsă pe 20 de ani a lui Robert Billot, avocat de mediu al unei firme din Cincinnati împotriva DuPont, corporație-colos din industria chimică americană. Una din fabricile DuPont a contaminat un orășel american (Parkersburg, West Virginia) în anii 80 cu un produs despre care Agenția Americană de Mediu nu avea date la vremea respectivă, compus esențial în procesul de fabricație a teflonului. Wilbur Tennant, un fermier din Parkersburg, ale cărei animale mor din motive misterioase, ajunge la Billot prin intermediul bunicii acestuia, cerându-i ajutorul. Filmul urmărește lupta cu sistemul, investigațiile și dezvăluirile lui Billot de-a lungul a 20 de ani, luptă începută în 1998 și încheiată cu amenzi și plăți către locuitorii orașului Parkersburg de peste 650 de milioane de dolari din partea DuPont.

Scenariul filmului are la bază un articol publicat în celebrul The New York Times și care poartă semnătura lui Nathaniel Rich: ”Avocatul care a devenit cel mai negru coșmar al corporației DuPont

Filmul are în distribuție câțiva actori importanți, precum Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins și Bill Pulman. Scandalul respectiv a inspirat și un film documentar - The devil we know - prezentat la festivalul de film independent Sundance, în 2018, la secțiunea documentar amerrican.

Articolul NYT poate fi accesat aici, cu înregistrare gratis: https://www.nytimes.com/2016/01/10/magazine/the-lawyer-who-became-duponts-worst-nightmare.html

Filmul poate fi vizionat pe platforma Prime Video de la Amazon, fără costuri. Pe platforma respectivă, cu ajutorul unui card de debit valid se poate obține acces gratuit pentru 30 de zile.

Pasionații de fact-checking pot încerca și acest link:
https://slate.com/culture/2019/11/dark-waters-accuracy-fact-vs-fiction-teflon-dupont.html

Senior (8.1k puncte)
...