Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
379 vizualizari
Bineinteles ca puteti gasi o sumedenie de informatie pe Internet pe tema asta. Dar m-ar interesa sa stiu ce intelege fiecare om care citeste aceasta intrebare prin Levant. Fara o documentare suplimentara.

Ce reprezinta, geografic si cultural, Levantul? Cand cititi despre Levant, la ce regiune a lumii va ganditi? Puteti identifica exact zona? Dar din punct de vedere istoric ori cultural, ce semnificatie are termenul ptr dvs?
Senior (8.1k puncte) in categoria Cultura Generala
1 0
Fara nicio documentare, termenul de Levant ma duce cu gandul la o regiune administrativa din perioada, as zice, medievala, dar nu stiu sigur, care s-ar gasi pe undeva prin Turcia si o parte din Asia Mica, cu religie musulmana si intensa activitate comerciala dar am mai degraba o reprezentare mentala culturala decat geografica sau politica. Poate ca a fost o parte a imperiului otoman dar zic asta ca in imaginatia mea, in linii mari, turcia si mare parte din asia mica = imperiu otoman pe vremurile acelea.

Termenul Levant are o rezonanta exotica, ceva despre care oamenii de prin partile noastre auzeau de prin povestirile de calatorie ale altora la un pahar de vin sau tuica la han, atunci cand alcoolul inducea o darnicie a cuvintelor care urmarea scoaterea in evidenta a diferentelor culturale, de obiceiuri si de organizare sociala si mai putin o relatare obiectiva informativa.

Desi o asociez cu religia musulmana, am impresia ca erau mai putin violenti si asupritori decat alte regiuni arabe din acea epoca, cred ca era un centru cultural si comercial care a cunoscut o perioada infloritoare de i-a mers vestea.

Imi vine in minte si ceva legat si de Grecia, cred ca e vb de schimburile comerciale dintre cele doua teritorii.

Mai e si mistretul cu colti de argint al lui Stefan Augustin Doinas, unde :" Un print din Levant indragind vanatoarea..."

Cred ca si levantica are vreo legatura cu Levantul, ma gandesc ca s-a raspandit de pe acolo si a fost utilizata ca aroma.

Sper ca nu am zis prostii prea mari intrucat Levantul ma duce cu gandul in primul rand la... basme si povesti din vremea copilariei.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...