Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
354 vizualizari
Fox ne-a intrebat mai jos despre cum vedem finalul la "The Mist". Supralicitez si va cer un scenariu cronologic al caderii civilizatiei umane in situatia unei catastrofe planetare majore, DIN PUNCT DE VEDERE PSIHOLOGIC, LOGISTIC, ORGANIZATORIC, etc - , de pilda in situatia anuntarii unei epidemii mondiale mortale cu un virus extrem de infectios si fara antidot.
Senior (8.7k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Cred ca va fi direct proportional cu viteza virusului de a face victime. Depinde de calea cu care se transmite, perioada de incubatie si daca ii afecteaza pe toti oamenii. In filme ramane mereu cate unul la care "nu prinde virusul". Daca virusul ii afecteaza chiar pe toti, triburile din Peru sau eu mai stiu ce jungla, vor fi speranta de perpetuare a speciei umane. Ar mai fi si calugarii tibetani, izolati in Podisul Tibetului, doar ca acestia nu cred ca au femei printre ei. Am putea lua ca exemplu real epidemia de ciuma care a injumatatit populatia Europei pe la anul 1350. Eu sunt de parere ca un virus ne poate reduce drastic, dar nu ne elimina!
Junior (904 puncte)
0 0
Multumesc pentru raspuns Iulian, dar n-am fost suficient de clar. Nu vreau consideratii generale, vreau detaliile scenariului, in etape. De pilda sa incepem cu un anunt la televizor: "Virusul ucigas Ibola este la granitele Romaniei, raspandit prin intermediul pasarilor si animalelor salbatice" - estimati cat mai realist ce se va intampla dupa un asemenea anunt, in etape.
0 0
:)) deci realist este ca n-o auzi asa ceva la tv niciodata..pînă nu mai are cine anunţa...apoi, poate te trezeşti cu vreo monitorizare mişto pe ce scrii şi întrebi pe site, că ăla de anul trecut cu masacrul tot cam aşa....
0 0
@Truth: acum cred ca am inteles ideea insa nu am timp sa dezvolt, stau foarte prost cu timpul liber aceasta perioada. Am sa incerc pe viitor sa dezvolt un scenariu :)
...