Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
490 vizualizari

Intrebarea nu e despre filmul in sine, care e unul mai degraba de arta si care poate plictisi multa lume, ci despre scenariul cosmic prezentat acolo, in care o planeta izolata, calatoare prin galaxie, ajunge cumva "in spatele" Soarelui si urmeaza sa parcurga o traiectorie pe langa Mercur , etc., trecand si prin imediata apropiere a Pamantului, fara a-l afecta, conform previziunilor initiale.
 

Finalul e apocaliptic, Terra si Melancholia se ciocnesc, iar intrebarea e daca varianta initiala, a trecerii a doua planete foarte aproape una de cealalta, e posibila din punct de vedere fizic fara urmari majore pentru cele doua corpuri ceresti.


Banuiesc ca nu si ma intreb care ar fi efectele, in caz ca asa ceva s-ar intampla, daca o asemenea intamplare o fi posibila.


Ce s-ar intampla pe cele doua planete intr-o asemenea situatie?


P.S.


Intrebarea si filmul in sine nu au nimic in comun cu scenarii de genul planeta Nibiru. Sunt doar nelamuriri care mi-au rasarit in minte uitandu-ma la film...


Din fosta secțiune Q&A

in categoria Terra-Univers

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Cele mai importante schimbari, in viziunea mea:
 

1. Atmosfera Pamantului ar avea de de suferit datorita fortelor de atractie. Aerul ar fi irespirabil


2. Axa de inclinare a Pamantului s-ar schimba brusc. Accelerarea extrema a incalzirii globale


3. Cutremure extrem de violente datorita presiunilor din interiorul Pamantului(s-ar putea ca Pamantul sa se bombeze si mai mult datorita fortelor gravitationale sau vice-versa). Activarea super-vulcanilor.


4. Campul magnetica ar putea suferi modificari in distributia liniilor de camp, radiatiile UV penetrante ar fi extrem de sufocante pentru viata. Oceanele s-ar evapora.


In concluzie, viata este prea fragila pentru o asemenea ipoteza. In cel mai fericit caz, 1% dintre speciile Pamantului ar supravietui.



Din fosta secțiune Q&A

0 plusuri 0 minusuri

In completarea lui Cerberus adaug ca, la o apropiere serioasa de Pamant a unei planete mari, care ar trece pe langa noi, primul lucru care s-ar intampla ar fi modificarea orbitei terestre. Nu vad cum ar putea sa scape.
 

Evident, cum se modifica orbita ar tine de traiectoria planetei. Ar putea doar sa o schimbe putin, ar putea sa-i modifice excentricitatea (si atunci o parte din an am sta mult mai departe de Soare decat in rest, anotimpurile ar fi extreme). S-ar putea sa ne trimita spre Soare sau spre alta planeta, sau ar putea sa ne expulzeze din Sistemul Solar. Ar mai putea sa ne faca sa pierdem Luna, sau sa trimita Luna spre Pamant. Scenarii sunt multe, niciunul nu are happy end.


Din fericire sa ne trezim cu o astfel de planeta pe la noi nu e posibil in urmatoarea lunga perioada de timp.



Din fosta secțiune Q&A

...