Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
476 vizualizari

Am tot trecut cu vederea aceste cercuri gandindu-ma ca nu e adevarat, extraterestrii nu exista, insa la un search pe google images se gasesc sute de poze cu aceste cercuri bizare...care e parerea voastra? cum se produc aceste "cercuri bizare"? (poate unii dintre voi ati citit vreo carte care sa explice fenomenul...:)


Întrebare republicată din vechea secțiune Q&A

in categoria Terra-Univers

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Mi-ar fi placut si mie ca cercurile din lanuri sa fi fost 'desenate' de extraterestrii. Vai! ce frumos ar fi fost. Enigma este captivanta de o suta de ani, iar gandul ca o civilizatie ne onoreaza cu opere de arta 'pe ascuns' fara sa comunice cu noi in mod direct, este incitant.
 

      Dar, din pacate, nu este asa. Nu-mi place sa naruiesc visele multora dintre Dumneavoastra, insa cercurile din lanuri sunt veritabile opere de arta ale noastre, ale pamantenilor. Exista cateva grupuri de artisti, care impreuna cu cativa ingineri pasionati fac asta, si o fac din ce in ce mai bine. Prima dovada a fost simpla: daca le faceau extreterestrii, formele ar fi fost complexe de la inceput, nu ar fi evoluat incet odata cu tehnologia pamanteana. Or, la inceput formele din lanuri erau foarte simple, iar geometria lor era formata doar din elemente de baza. Pe masura ce tehnicile au avansat, astazi formele sunt din ce in ce mai complexe, iar mixturile de elemente geometrice sunt din ce in ce mai laborioase. Procedeele nu sunt la indemana oricui, caci pe langa echipamente simple electromecanice pentru realizarea propriuzisa a 'culcatului' sau 'batucitului' granelor, pentru transferul formelor de pe computer pe topografia locului se folosesc instrumete de pozitionare si masura topo. 


Cu stima si respect pentru un grup de artisti desavarsiti,


ing. Ratiu Filip


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

0 0
Vreți să spuneți că există o nouă formă de artă prin care niște oameni investesc bani și tehnologie pentru a distruge niște parcele din culturi agricole sub forma unor figuri geometrice?

Opere de artă care dispar destul de repede dealtfel, pe când rolul artei este să rămână. Hmm....
...