Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari
Junior (519 puncte) in categoria Fizica
0 0
Mi-am raspuns la intrebare si am ajuns la concluzia ca e irelevanta.
0 0
Cum anume ți-ai răspuns la întrebare?
0 0
Perpetuum mobile este un concept care a aparut ca necesitate la intrebarea: Exista vreun sistem fizic (dispozitiv) care sa nu consume nimic si sa produca continuu energie transformabila in lucru mecanic? Acesta ar fi perpetuumul de speta I. Cel de speta a II-a ar putea schimba caldura cu o singura sursa care are temperatura constanta.

Conceptul de perpetuum mobile se refera implicit la obtinerea unei energii utilizabile.

La prima vedere, ad literam, perpetuum mobile inseamna o miscare neintrerupta.

Si tot la prima vedere, electronii se misca neintrerupt in jurul nucleului. (aici pot fi niste nuante, ca probabil ei nu se misca ci "apar" conform unor legi matematice de predictie, in functie de fluctuatiile interne de energie a atomului ca intreg si in functie de observator?). Deoarece nu rezulta energie utilizabila si functioneaza ca un sistem izolat (nu da/nu primeste energie), sistemul atomului (nucleu + electroni) nu indeplineste criteriul implicit de a produce energie/lucru mecanic.

Si am aflat ca se numeste pseudoperpetuum mobile.

Teoretic, un perpetuum mobile ideal ar insemna transformarea integrala a masei in energie si invers, iar daca extindem acest proces la intregul univers probabil ca deja se intampla. Exista insa si aici o necunoscuta, anume spatiul. Odata ce el interactioneaza cu masa, daca intreaga masa ar fi numai energie, spatiul ar disparea? Daca da, unde ar fi acea energie si sub ce forma?

1 Raspuns

0 plusuri 2 minusuri
Da, perpetuum mobile exista si este creatia divinitatii ! Este o axioma !
Novice (103 puncte)
...