Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
859 vizualizari

Ma intrebam ce anume ii diferentiaza pe cei care au ureche muzicala de ceilalti oameni, sa le zicem ”afoni”, printre care ma numar si eu. E o chestie anatomica a urechii, are legatura cu procese neurologice, ori e vorba despre altceva? Aveti idee daca stiinta are un raspuns?


Si mai explicit: sa zicem ca ureche muzicala ar fi cam urmatorul lucru - sa poti acorda o chitara. Adica: cineva iti aduce o chitara acordata corect. Ai de retinut 6 sunete, practic, pentru ca apoi, dupa ce cineva dezacordeaza chitara, sa aduci corzile la starea initiala. Si nu esti in stare sa o faci, daca nu ai "ureche muzicala". Tine de talent? E anatomic? De ce unii pot si altii nu?


Întrebare republicată din vechea secțiune Q&A

in categoria Corpul uman

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Cred ca faci  o confuzie. Cred ca multi fac aceasta confuzie.
 

Urechea muzicala este doar o expresie care ne spune ca unii oameni au aptitudinea de a retine corect o melodie, pe cand altii nu o au. Sa ai ureche muzicala, dupa mine, inseamna sa asculti o melodie, sa o poti interioriza, iar daca ai dispune de capacitatea de a reproduce sunetele auzite (sa canti la un anumit instrument ori ai o voce foarte bune) ai putea canta la randul tau melodia auzita, fara greseala.
 

Afonia inseamna ca nu ai voce, ca nu poti canta deci o melodie corect. Cred ca poti avea o buna ureche muzicala, dar sa fii afon. Lucruri diferite, deci, dupa mine.


 

Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

0 plusuri 0 minusuri

Titlul unui capitol din cartea "The Scientific American: Day in the life of your brain", scrisă de Judith Horstman, suna astfel: ”The musical ear is learned, not born!”
 


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

...