Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
1.5k vizualizari
Există o diferenţă de preţ între benzina cu cifra octanică 95 şi cea de 98. Dar, per total, cum este mai eficient: să cumperi din cea cu cifră octanică mai mică, având un preţ mai bun ori din cea cu cifră octanică mai mare, deşi cu un preţ mai mare?
Senior (11.9k puncte) in categoria Auto - Moto
0 0
Salut Quark !

Din practica am constatat ca intr-adevar consumi mai putin combustibil cu cifra octanica mai mare, dar mi-e greu sa estimez cum iesi mai bine din punct de vedere economic.

Pe de alta parte, colegul Ktn91land are dreptate, s-ar putea sa fie nevoie sa adaugi in balanta si costul unei uzuri premature a motorului - dar asta numai producatorul ar putea spune..

Eu am acum un diesel, si pun motorina aditivata  - am constatat de-a lungul anilor ca am mai putine probleme cu motorul, dar s-ar putea sa fie alta situatie la benzina, poate o temperatura de ardere mai mare poate fi daunatoare...

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
In opinia mea e indicat sa folosesti combustibilul recomandat de producatorul masinii. O benzina cu o cifra octanica mai mare, decat cea recomandata, iti poate uza mai rapid motorul (mai ales daca benzina de 98 nu este trecuta in cartea masinii).

De asemenea, cred ca benzina de 98, iti ofera o putere mai mare insa arde mai repede.

De asemenea, este indicat sa folosesti benzina de la acelasi producator. Chiar daca au aceeasi cifra octanica, benzina de la Rompetrol nu este aceeasi cu cea de la OMV (am luat doua benzinarii la intamplare), pentru ca acum se pun si diversi aditivi.
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
nu stiam ca producatorul spune undeva in manual ce benzina sa folosesti.
2 plusuri 0 minusuri
As putea spune ca nu faci economie. Eu am mers o perioada cu benzina 98 si apoi am trecut pe benzina 95, diferenta de consum fiind doar de maxim 0,5 l la 100km, in favoarea benzinei 98. Nu am observat nicio schimbare a performantei acceleratiei.
Senior (6.9k puncte)
...