Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
395 vizualizari
Am observat ca daca stau prea mult timp la calculator imi lacrimeaza ochii si ma doare capul.Este din cauza monitorului?
Junior (435 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

1 Raspuns

5 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Cand stam mult timp la calculator (monitor), atentia ne este concentrata pe o suprafata relativ scazuta, dar pe o perioada de timp indelungata. Muschii oculari responsabili de fixarea imaginii sunt suprasolicitati cu atat mai mult cu cat anumiti factori negativi sunt prezenti: lumina ambientala inadecvata, distanta inadecvata fata de monitor (cea optima ar fi intre 40-70cm; surse neoficiale), unghiul din care privim monitorul, tipul de monitor, scrisul si culorile  de pe monitor, tipul de imagine de pe monitor (statica sau in miscare).

Cand ne concentram asupra monitorului, frecventa clipitului este redusa motiv pentru care ochii ni se usuca. De aceea cei care lucreaza mult la calculator sunt sfatuiti sa foloseasca picaturi oculare care lubrefiaza si hidrateaza corneea. (La noi pe piata ar fi Lacrisifi, dar nu folositi daca nu ati fost sfatuit de medicul dumneavoastra!)

Lacrimarea apare ca urmare a iritatiei locale datorita oboselii oculare ori a unor particule de praf neindepartate (datorita scaderii frecventei clipitului) dar si a uscaciunii.
Experimentat (2.4k puncte)
...