Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
784 vizualizari
Novice (245 puncte) in categoria Fizica

6 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Corpul va accelera pe masura ce se apropie de centrul pamantului si va decelera odata ce se indeparteaza de acesta.
Experimentat (3.5k puncte)
1 plus 2 minusuri
Nu-i specificat sa treaca prin centru dar daca la asta te referi atunci corpul se va opri de cealalta parte a nucleului la o distanta direct proportionala cu masa lui. In alt caz s-ar descompune datorita temperaturi din nucleu. Multe concluzi pot fi trase in functie de cum vezi problema. Se mai poate nu in ultimul rand sa excludem ipoteza in sine datorita legii lui Hook, care ar face sa colapseze pamantul... etc.
Experimentat (1.7k puncte)
3 plusuri 2 minusuri
Salut.

Corpul va accelera spre centrul pamintului dar nu va reusi sa treaca in partea cealalta pentru ca va decelera dupa ce trece de centru si apoi va cobori spre centru.Deci corpul in final va ramine in centru.PA
Junior (435 puncte)
2 plusuri 1 minus
dapinde si de unde pana unde e facuta gaura

daca e  facuta pe axa polilor o sa se aproprie de centru

daca este facuta tangenta la  ecuator o sa se opreasca undeva mai departe de centru din cauza fortei centifuge de la rotatie

asta in cazul teoretic in care se poate sapa o gaura dincolo de manta
Junior (632 puncte)
2 plusuri 1 minus
Daca gaura trece exact prin centrul pamantului  ,  iar noi lasam sa cada de la nivelul solului exact prin centrul gaurii , atunci el va trece prin centrul pamantului cu o viteza maxima  , apoi decelerata ( indata ce trece de centrul pamantului)  , si se va opri in in partea diametral opusa . Presupunand ca nu exista factori perturbatori ,acest proces se repeta la infinit. Din punct de vedere fizic , formeaza un pendul oscilatoriu ideal .

Daca gaura nu trece exact prin centrul pamantului , atunci fortele de frecare existente dintre corp si peretii gaurii ( in mod evident  el o sa fie "atras" catre un perete , in functie de pozitionarea gaurii fata de centrul pamantului) , ai vor determina oprirea undeva in gaura. ( Devine o simpla problema de mecanica daca se doreste gasirea pozitiei finale (de oprire) a corpului  , daca ni se dau date ca  masa corpului ,  distanta de la care este lasat sa cada pana la centrul pamantului , un coeficient de frecare (daca corpul aluneca pe peretele gaurii si nu se rostogoleste )).
Junior (565 puncte)
0 plusuri 1 minus
Deoarece stratul nucleului extern este in stare fluida, cum credeti ca poate fi data o gaura prin el?! Doar daca o captusiti cu tuburi de canalizare... :D Hai, sa zicem ca o facem; dar, daca se poate gauri si stratul nucleului intern, probabil ca stratul fluid se va scurge (dinspre ambele capete, si dinspre nord, si dinspre sud) in gaura din nucleul intern, umpland-o. Asadar, acel corp, indiferent de dimensiuni, masa, viteza, ar trebui sa strabata o topitura de Fe si Ni, de 2.200 km (grosimea nucleului extern - vorbesc doar de intrarea corpului ) + 2 x 1.270 km (diametrul nucleului interior) = ~4.750 km de amestec metalic topit, la 2.900 grade... (daca am mai pierdut cativa km pe drum... scuze); iar la iesire ar trebui sa strabata din nou 2.200 km (grosimea stratului nucleului extern, de cealalta parte a nucleului)... Sincer, chiar credeti ca bietul obiect (chiar daca ar fi propulsat de vreun motor, nu sa ii dam drumul in gaura, pur si simplu) ar avea vreo sansa de a mai vedea vreodata lumina zilei?! Eu ma cam indoiesc...
Junior (950 puncte)
0 0
" Nu mai fiti atat de carcotasi si rigizi in gandire, daca vreti cu adevarat sa va largiti orizontul cunoasterii, altfel nu veti reusi sa adaugati noile informatii la cele pe care le aveti deja... Invatati sa vedeti miezul ideii, nu va uitati la maruntisuri... :( "
0 0
Cred ca era frumos sa mentionezi si sursa citatului... asa se procedeaza... ;) In plus, era normal sa justifici prezenta lui... ;)
...