Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
2.4k vizualizari

Un copil m-a intrebat recent exact asta, vazand un caine maidanez alergand dupa o pisica: "De ce cainii nu le iubesc deloc pe pisici?". Nu prea am stiut ce sa raspund, ca sa fiu sigura ca nu spun vreo aiureala.


Scientia.ro: Întrebarea este din arhiva Q&A. Iată câteva din comentariile făcute de utilizatori la vremea respectivă:


ÉrotiqueConseils: Dat fiind faptul că atât pisica, cât și câinele sunt animale de pradă, merg pe principiul teritoriului. Instinctul de vânătoare predomină la amândoi.

Injineru: La fel cum unii oameni nu suporta pe altii ... la fel nici unele animale nu se suporta. Sunt cazuri in care n-au treaba una cu alta...ma refer la caini si pisici:) Eu zic ca nu este o regula in acest sens...


Calderon: Cred ca are legatura cu faptul ca atat cainii, cat si pisicile sunt animale de prada. Altfel nu e obligatoriu ca ele sa fie in conflict. Sunt dese situatiile in care cei care au caini au si pisici si acestea se impaca. Dar in natura, probabil ca este vorba despre manifestarea puterii celui mai viguros.


Utilizator anonim: Cainele care uraste pisica (in mod deosebit) apare doar in desenele animate. Noua ni s-a transmis prin TV faptul ca aceste doua animale nu se suporta.

in categoria Biologie

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Cred ca nu e vorba de o "ura" speciala impotriva pisicilor ci de instinctul de a latra si eventual incerca sa prinda orice animal strain. Intr-un oras ca Bucurestiul pisicile sant cam singurele animale des intalnite (poate si sobolani dar astia sant mai "prudenti"). Dar cainii se dau si la veverite, iepuri, ratoni, etc. Chiar si la vaci, pe la tara. In orasul unde traiesc acuma veveritele (pe strazi) sant sant mult mai des intalnite asa ca ai putea trage concluzia ca ar exista o ura a cainilor impotriva veveritelor. :)
Junior (872 puncte)
...