Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
808 vizualizari

Este posibil ca scurtcircuitul produs dintr-o greșeală a utilizatorului unui laptop să ardă componentele a doua sau a treia zi?

Cineva a luat de la mine un laptop utilizat cateva luni, deci aproape nou, si dupa trei saptamani a zis ca nu i se mai aprinde. M-am simtit datoare sa-l duc la un service si mi s-a spus ca este un scurtcircuit pe placa de baza de la un port usb ce avea pinii incalecati. Persoana mi-a spus ca nu a folosit nici un stick usb deci nu ea este cea care a strambat pinii. As dori, daca aveti timp, sa-mi raspundeti daca e posibil ca cineva sa produca un astfel de scurt si efectul sa se produca la 2-3 zile, ptr ca de la service am primit raspunsul ca nu, dar as mai dori o confirmare. Si la mintea mea, care nu am treaba cu electronicele si fizica prea mult, e simplu de inteles ca scurtul se produce instant, dar totusi ma gandesc ca poate s-au mai schimbat si legile fizicii.laugh


Va multumesc!

Novice (109 puncte) in categoria Fizica
0 0
Teoretic, e posibil ca pinii respectivi sa se fi deformat si sa se apropie la o distanta foarte foarte mica apoi in timpul transportului sa se "incalece" datorita unor socuri mecanice.Practic, probabilitatea sa se intample asaceva este foarte mica.
0 0

Încercați să #rezistați tentației de a țipa cînd puneți o întrebare (așa e interpretată scrierea cu majuscule potrivit regulilor acestui forum).

Și e interesant felul în care prezentați faptul banal de a duce ceva la reparat ca pe un gest cu valențe etice: "M-am simțit datoare să-l duc la un service...". 
În rest așa e, legile fizicii nu s-au schimbat, scurtcircuitul își produce efectele instantaneu (instant nu a devenit încă adverb în românește, se încăpățânează să #reziste ca adjectiv).

0 0
@Puiu:
Am editat noi titlul și am umblat puțin și la punctuație.

@Craciun Carmen:
Sper să țineți cont pe viitor de recomandările domnului Puiu! Asta înseamnă și că vă mai așteptăm pe Scientia Q&A! :)

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Dupa legile actuale ale fizici un scurtcircuit se produce instantaneu.....cu efecte tot instantanee,nicidecum dupa....48-72 ore!! Nu a folosit stick,dar alt obiect metalic putea ajunge accidental sau voit in respectiva mufa,deformand contactele sau pur si simplu scurtcircuitandu-le chiar acel obiect....E un ''noroc chior'' sa se intample intr-un timp atat de indelungat un asa scurtcircuit de ...''durata'',care doar dupa 2-3 zile sa produca efecte!!!
Novice (115 puncte)
...