Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
Pune o întrebare

Newsletter


3.5k intrebari

6.7k raspunsuri

15.3k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
10.4k vizualizari
Novice (201 puncte) in categoria Terra-Univers
categorie schimbata de

2 Raspunsuri

2 plusuri 3 minusuri
Salut.Raspunsul e 192. PA
Junior (435 puncte)
0 0
Am dat un vot negativ intrucat nu exista o sursa bibliografica care sa sustina raspunsul dat.
4 plusuri 0 minusuri

Termenul de "tara" este folosit in mod obisnuit pentru a se face referire la un stat suveran (independent). Nu exista un acord universal in ceea ce priveste numarul statelor de pe glob din moment ce anumite state au un statut de suveranitate disputat. Exista 193 de state care fac parte din ONU (Organizatia Natiunilor Unite) cu exceptia orasului Vatican asupra caruia Sfantul Scaun detine suveranitatea, iar cel mai nou stat este Sudanul de Sud (14.07.2011).

Departamentul de Stat al Statelor Unite recunoaste 194 de state independente la nivelul globului, dar aceasta lista cu tari reflecta agenda politica a Statelor Unite ale Americii. De exemplu, include Kosovo, dar nu include Taiwanul, intrucat China pretinde ca Taiwanul este o simpla provincie a Chinei.

In ceea ce priveste Anglia, Scotia si Tara Galilor, desi fiecare este considerat un stat in parte, toate inca fac parte din Regatul Unit al Marii Britanii, o tara europeana recunoscuta de ONU, SUA si alte organizatii.

Groenlanda a votat in noiembrie 2008 in favoarea suveranitatii sale primind acceptul pentru intreaga responsabilitate a afacerilor interne in iunie 2009. Cu toate acestea, Danemarca continua sa-si exercite controlul asupra afacerilor externe, securitatii si politicii financiare ale Groenlandei in consultanta cu Legile Guvernului groenlandez. Astfel, Groenlanda inca face parte din Danemarca si nu este recunoscuta oficial ca un stat independent. De fapt este o tara constituenta: o tara care face parte dintr-o alta entitate, cum ar fi un stat suveran. In acest caz, statul Danez.

Experimentat (2.4k puncte)
0 0
Minunat si documentat raspuns... Bravo! :)
...