Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.7k vizualizari
Atunci cand esti in stare de ebrietate vorbitul este afectat, ai mai mult curaj, poti spune orice, oricui, uiti chestii. De ce se intampla asta? Cum actioneaza de fapt alcoolul asupra sinapselor, asupra creierului?
Novice (161 puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Alcoolul ucide celulele nervoase...Raman doar cele linistite.
Junior (714 puncte)
1 1
O turma de bivoli se deplasează întotdeauna cu viteza celui mai încet bivol din turma. Când turma este vânată, de obicei este ucis cel mai slab şi mai din urma bivol. Aceasta selecție naturala este benefica turmei ca întreg, pentru ca astfel, prin eliminarea celor mai slabi membri, se îmbunătățesc viteza şi sănătatea turmei. Cam în același mod, creierul uman poate opera doar atât de repede cat îi permite cea mai slaba celula. Consumul de alcool, după cum se știe, omoară celulele creierului, dar în mod normal prima data omoară celulele cele mai slabe. In acest mod, consumul regulat de bere distruge cele mai slabe celule cerebrale, făcând creierul o maşina mult mai rapida şi mai eficienta. Acesta este şi motivul pentru care întotdeauna te simți mai deștept după câteva beri.
0 0
HA, HA, HA ! Celulule mor ...din lipsa oxigenului, apei şi hranei ! Alcoolul fiind un acid , acţionează asupra impulsurilor nervoase, denaturăndu-le !

Astfel, informaţia ajunsă la creier...este deformată...direct proporţional cu cantitatea de alcool băută !

Celulule moarte sunt înlocuite cu altele tinere ! Raportul dintre nr de celule moatrte/celule tinere - grad de bătrâneţe. Invers =grad de tinereţe
0 0
RĂSPUNS : CREIERUL PRIMEŞTE INFORMAŢII DENATURATE DE PESTE TOT !
0 0

La nivelul creierului, alcoolul afectează aproape toate sistemele de neurotransmiţători, efectele unui consum acut fiind, de obicei, opuse celor pe care le vedem în mod obișnuit în urma unui sevraj (după o perioadă lungă de consum de alcool). Poate că cel mai important efect este legat de stimularea activității acidul gamam amino-butiric (GABA), în special receptorii GABAA.

...