Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
496 vizualizari
Văzând că întrebările și discuțiile pe teme de matematică, inginerie sau fizică sunt destul de numeroase, ne gândim să punem la dispoziția utilizatorilor un motor de procesare a expresiilor matematice gen LaTex, MathML sau AsciiMath.

Vă întrebăm și pe dvs., utilizatorii secțiunii noastre de întrebări și răspunsuri, dacă vi s-ar părea util așa ceva. Ați folosit, de pildă, LaTex? L-ați utiliza si aici dacă platforma ar fi adaptată în acest sens?
(25 puncte) in categoria Diverse
0 0

Am făcut câteva teste astăzi pentru integrarea unui editor de ecuații în editorul folosit în cadrul secțiunii Q&A, fără a ajunge deocamdată la o formă mulțumitoare.

Dacă ați accesat secțiunea Q&A a site-ului exact în momentele în care am efectuat testele, există o mică posibilitate să întâmpinați probleme la încărcarea editorului de text disponibil pentru întrebări, răspunsuri și comentarii.


Dacă vă loviți de o asemenea problemă, rezolvarea este golirea cache-ului browserului dvs.

1 0

Am continuat și astăzi cu testele. Textul de mai jos este generat cu ajutorul editorului matematic disponibil pe ultimul buton al editorului, cel mai din dreapta, jos - f_{x} :
 

1+ e^{i\pi }=0


E posibil să fie nevoie de un refresh al paginii care conține editorul de text al secțiunii Q&A, ba poate chiar de o golire a cache-ului browser-ului pentru a avea la dispoziție butonul care deschide editorul de ecuații.

Iată în imaginea de mai jos cum ar trebui să se afișeze editorul, incluzând printre butoanele cele mai de jos, în capătul din dreapta, și butonul editorului matematic (e posibil, desigur, ca afișarea să difere de la browser la browser ori de la un calculator la altul):


Așteptăm feedback-ul dvs!

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Eu am folosit LaTeX la Wikipedia. L-aș folosi și aici dacă aș avea, și chiar mi-a trecut prin gînd să vă propun. Ar prinde tare bine. Formulele simple mai merg și cu alte artificii, dar de la un punct încolo devine complicat pentru cel care scrie și neinteligibil pentru cei care citesc.

https://en.wikipedia.org/wiki/Help:Displaying_a_formula
Expert (12.9k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Da, n-ar fi rau sa putem folosi Latex si aici.
Junior (872 puncte)
...