Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
1.0k vizualizari
Am categorisit intrebarea ca fiind din matematica pentru ca acesta e cazul conjecturii lui Collatz, despre care aflati mai jos. Am aflat acum cateva minute despre problema dintr-un filmulet recomandat de youtube:



Intrebarea mea este, si nu se rezuma doar la domeniul matematicii, daca mai cunoasteti probleme a caror formulare, extrem de simpla, sa sugereze ca solutia nu poate fi una prea dificila, dar pentru care totusi inca sa nu existe o solutie.
Senior (8.1k puncte) in categoria Matematica
0 2
Cifrele, în realitate reprezintă cele două existenţe SPAŢIUL ŞI ENERGIA ! CUM ? Aşa  Nivel UNIC 0+1 -=1

                  Nivel MAXIM 0 şi 1 = 2 ;  0 =spaţiul determinat 1=Energia

                 Nivel GENERAL  De la 0...1 =spaţiul determinat :

                                          De la 1....10 = energia sistemică

La orice nivel problemele sunt DUALE ! De exemplu Nivelul atomic în Era nostră se combină pe relaţia n2+n +1  unde n=6 adică nr de particule radioactive diferite în existenţă . În capul nostru ZERO este nimic sau valoare de echilibru perfect, în realitate este golul sau spaţiul.

1 Raspuns

0 plusuri 1 minus

Aceasta problema mai e cunsocuta si ca problema lui Dedal si Icar, daca la Dedal se face 3n-1 .La 3n-1 avem ciclicitate si spunem ca nu cade jos acel numar,la Icar se pare ca orice numar ajunge la 1 adica cade jos de aceea seamana putin cu legenda lui Icar.Probleme mai sunt multe de acest gen ,cele mai multe in teoria numerelor in special numere prime.

O forumulare simpla dupa mine e o problema care e usor de inteles ce anume cere cum e ceea a numerelor prime pereche ,daca sunt o infinitate de numere prime impar consecutive.Faza cu solutia nu pare dificila e putin ilara smiley ,e dificla orice problema cand cauti intro infinitate de obtiuni si evident ca ajungem la intrebari mai deosebite de genul: cum cautam daca exista un numar cu aceasta propietate sau alta?
Din aceasta cauza Paul Erdos a zis ca matematica nu e pregatita pentru acest gen de probleme.Momentan inca nu sau gasit functii foarte exacte de cautare in afara de calculator,asta e si ideea aceste probleme poate ne dau raspunsuri la multe intrebari despre univers si alte teme.

Experimentat (2.3k puncte)
0 0
Cred ca ideea cu simplitatea, pe care, desigur, am imprumutat-o din titlul filmuletului, tine de formalismul matematic necesar formularii problemei. Calculul urmatorului numar al sirului implica aici operatii aritmetice accesibile la clasele primare. Atata tot.

Prin comparatie, notiuni precum numerele prime si divizibilitatea sunt, as zice, next level dupa aritmetica de scoala primara. Sunt notiuni de gimnaziu.

Nu am inteles clar despre ce problema cu numere prime vorbiti. Puteti detalia?
0 0
Am cautat intre timp...

Banuiesc ca vorbiti despre conjecturile de aici:

https://en.wikipedia.org/wiki/Twin_prime

In alta ordine de idei, stiu ca exista liste intregi de probleme inca nesolutionate, precum lista de pe Wikipedia, de mai jos, dar cautam probleme a caror formulare sa uimeasca prin simplitatea conceptelor folosite...

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unsolved_problems_in_mathematics
1 0
no three in  a line e o problema care poate fi inteleasa si la nivel primar e ca un X si 0.
...