Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
684 vizualizari
Care este cantitatea totală de energie cosmică (lumină şi radiaţie stelară + radiaţie cosmică de fond + orice altceva) căzută pe metru pătrat de spaţiu?
Junior (941 puncte) in categoria Fizica

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Practic este numai radiatia solara, inclusiv cea corpusculara, vre-o 1,3 kW/m2 deasupra atmosferei. Celelalte au energie neglijabila, daca n-o fi "orice altceva" pe care nu-l cunoastem.

Junior (817 puncte)
0 0
Probabil nu am formulat bine întrebarea. E vorba de energia cosmică pură, neafectată de vreo sursă din apropiere cum ar fi soarele. Deci, care este cantitatea de energie cosmică venită din direcţia opusă soarelui? Sau mai precis, care e cantitatea de energie cosmică căzută pe o suprafaţă aflată în vidul intergalactic. Radiaţia cosmică de fond+radiaţia galaxiilor+(alte eventuale surse de energie)=?
0 0
În prezent se acceptă că E=mc2 - Einstein, aceasta ar fi Energia maximă din Univers !  Nu este aşa ! Există şi masă neutră, adică care are câmp de forţă interior, cum sunt neutrinii (cuantă emag) şi neutronul ( particula de masă) sau cuantă de masă .  Deci Etot= Ed+En=mc2+Rmc2 ;

R- rapotul de eră, dintre energia dinamică şi neutră (nemăsurabilăa) !

R=Era I=1,0 , Era II - 0,875 ; Era III - 0,75 , Era IV=0,675, Era V= =0,5

Energia dinamică şi densitatea energetică scade în EXPANSIUNEA Universului! Scazi radiaţia solară în acel punct!
1 plus 0 minusuri
Novice (287 puncte)
...