Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
15.3k vizualizari
Speta e urmatoarea:

Telefon inteligent cu sistem de operare Android, aplicatia Facebook instalata pe el si functionala, dar utilizatorul a uitat atat parola de Facebook, cat si adresa de email cu care a inregistrat contul de Facebook (ori nu mai are acces la respectivul email).

Ce se poate face pentru a afla parola curenta de Facebook? E stocata undeva in telefon si accesibila in vreun fel?
Senior (8.1k puncte) in categoria Gadgeturi, telefoane
0 0
De mai bine de 2 ani de zile facebook cere sa iti inregistrezi un nr de telefon. poti sa-ti recuperezi parola introducand nr de telefon.
0 0
Problema e ca vorbim despre un cont inregistrat mai demult, fara numar de telefon asociat.
0 0
Numărul de telefon nu se poate introduce oricînd?
0 0
Trebuie sa verific, dar sunt aproape convins ca si pentru introducerea nr de telefon va fi nevoie de parola... O sa revin cu un raspuns.

 

Later edit:

Am verificat. Desi exista un numar de telefon asociat contului, este unul asociat unei cartele reincarcabile dezactivate din cauza de neutilizare, iar la modificarea numarului de telefon este nevoie, cum altfel, de parola. Deci am cam epuizat metodele disponibile.

Multumesc oricum pentru raspuns. Si lui Ciprian asemenea.

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Nasol. În mod normal parola nu e stocată într-un mod recuperabil de către utilizator, deși se poate ca un hacker să găsească o cale. După ce calea aceea va fi cunoscută, cu siguranță ea va fi închisă de producătorii softului (Android sau aplicația Facebook, în cazul de față), pentru că e în același timp o cale de a „recupera” parolele altora. Deci nu cred că veți găsi pe internet o metodă.

Însă se poate încerca o chestie: dacă mai are acces la aplicația Facebook, utilizatorul ar putea să-și schimbe adresa de e-mail principală și apoi să încerce să se autentifice de pe un calculator, iar cînd i se cere parola spune că a uitat-o. Facebook îi va trimite parola pe adresa de e-mail. Trebuie totuși ca noua adresă de e-mail să fie neapărat cea principală, adică cea folosită pentru identificare. În plus încercarea de autentificare trebuie făcută nu de pe mobilul unde are încă acces la Facebook, ci de pe alt dispozitiv, astfel încît, dacă metoda asta nu merge, să poată încerca alta.

Metoda v-am propus-o pur teoretic, fără s-o verific. Nu știu dacă nu cumva aplicația Facebook îi va cere utilizatorului parola pentru a putea schimba adresa de e-mail principală și de fapt nici nu știu sigur dacă adresa principală poate fi schimbată.

Mai așteptați și alte răspunsuri, poate există idei mai bune.
Expert (12.9k puncte)
0 0
Intr-adevar, nu e posibila schimbarea adresei principale de e-mail decat cu ajutorul parolei curente.
0 plusuri 0 minusuri
Pentru accesul la facebook, applicaţia utilizează parola la prima conexiune, pentru a obține o valoare simbolică specifică - "token"; este un fel de sub-parolă generată aleator. Valoarea token-ului este suficientă pentru a realiza operaţiuni curente. Cu toate acestea, ea nu dă putere dincolo de aceste operațiuni. Astfel cunoscând acest token nu vă oferă acces la parola reală. Aplicaţia stochează valoarea simbolică - token, nu parola de utilizator.
Dacă cineva fură de exemplu telefonul, acesta poate obține valoarea simbol care acordă acces la cont, dar el nu va fi capabil de a recupera sau reseta parola, sau accesa orice alt serviciu în legătură cu parola .
Novice (117 puncte)
0 0
Interesant. Unde ati gasit informatiile?
0 plusuri 0 minusuri
Mai exista o varianta, cea oficiala! Poti sa iei legatura cu cei de la facebook, iti vor cere cateva documente oficiale, copie dupa buletin si eventual o factura la utilitati ca sa-ti verifice identitatea. Toata chestia este ca macar la emailul asociat contului de facebook trebuie sa ai acces si sa comunici de pe el. Altfel sigur nu ai cum sa mai faci nimic. Eventual sa vezi la o companie de telefonie daca mai este disponibil numarul acela de telefon si sa ceri realocare. Probabil ca nu te costa nimic decat pretul cartelei.
Novice (110 puncte)
...