Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
14.4k vizualizari
Si se spune ca sarea pusa pe rana, desi ustura tare, ajuta la vindecarea ranii. Adevarat?
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Sarea de bucatarie este si a fost folosita la conservarea alimentelor, dar asta se datoreaza unei anumite prorietati: sarea impiedica microorganismele sa se dezvolte (bacterii, virusi) datorita faptului ca absoarbe apa din acestea. Aceeasi proprietate ar putea sa fie utila si in cazul ranilor, in primul rand impiedicand ca aceste microorganisme care atunci cand avem o rana "incearca" sa ne invadeze corpul plus ca am observat ca rana se cicatrizeaza mai repede.

Deci sarea absoarbe apa din aceste bacterii si virusi si astfel mor.

2 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri

Sa desfacem problema in 2: de ce ustura si de ce ajuta la vindecarea ranii.

- E limpede de ce ustura, pentru ca "sarea de bucatarie" are un potential ionic ridicat si intra in combinatii cu compusii organici din preajma terminatiilor nervoase - rezultand senzatia de durere, un semnal de alarma al corpului.

- Daca ajuta ? Ar putea ajuta numai intr-un singur sens, din acelasi motiv chimic mentionat mai sus, sarea actioneaza ca un sterilizator distrugand microorganismele (ca d-aia facem si muraturi smiley). Deci o conditie pentru vindecarea ranii se indeplineste, DAR AM REZERVE SERIOASE privind capacitatea de stimulare a vindecarii, mai curand as zice ca distruge tesuturi - este stiut ca daca lucrezi cu mainile goale in sare te alegi cu rani urate !

Asa ca daca aveti vreo rana, mergeti la FARMACIE , nu la BACANIE !

Senior (8.7k puncte)
0 plusuri 1 minus
Salut.

Eu nu am auzit pe nimeni sa foloseasca sare la o rana.Mai degraba spirt sau iod ca sa o dezinfecteze dar nicidecum sare.PA
Junior (435 puncte)
0 0
Salut!

Din cate stiu eu nu trebuie sa dezinfectezi o astfel de rana cu spirt. Sarea a fost prietena mea toata copilaria, de cate ori ma taiam sau ma juleam sau mai stiu eu ce pateam cand eram mic si curgea sange dadeam cu sare din abundenta si in afara de senzatia de usturime care dura putin nu am observat sa am vreo problema. mi se parea ca rana se vindeca repede :)
...