Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
948 vizualizari
Ori nu fac eu corect diferenta, ori altii se inseala: intrebi toamna o suta de gospodine daca au pus muraturi pentru iarna si 99% vor spune "Da", daca intrebi cum, 98% vor spune: curatat, spalat, inghesuit in alea-alea, condimente, zahar (n-am sa inteleg niciodata ce cauta zaharul in muraturi, in fine) putina sare (sau deloc), si....aici vine artileria grea: PikantFix, conservant si otet. Oparit si gata "muratura".
 Intreb pe bunica (aia de la tara, nu din reclama) si spune: curatat, spalat, pus multa sare si asteptat vreo luna.
 Cred ca sunt metode nu numai diferite ci chiar opuse. Murarea presupune acrirea legumelor prin fermentare, adica ceva se schimba in structura chimica Pastrarea in otet si conservant mi se pare ca si conservarea in formol, in orice caz, nu se poate compara stravechea "zeama de varza sau gogonele" cu ce-am cumparat eu ieri din magazin cu titlul de muraturi taranesti.
 O intrebare tot din domeniu, sa nu deschid alta tema: multa lume nu bea apa minerala/bere/sifon fiindca "contine accid". Din cate am citit eu, o bautura non-acidulata precum Prigat are cel putin vreo 3-4 acizi in componenta. Care ar fi diferenta intre a contine acid si a fi acidulat?!
Junior (458 puncte) in categoria Alimentatie

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...