Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 1 minus
2.3k vizualizari
Pot sa folosesc un uscator de par pentru a curata ventilatorul laptop-ului?
Novice (111 puncte) in categoria Tehnologia Informatiei
1 1
ideea e sa scoti praful din laptop, nu sa-l bagi inapoi. Iti recomand un aspirator.
0 0
mi-am dus laptopul de cateva ori la vulcanizare si era curatat cu aer comprimat. Mai stiu pe cineva care ducea laptopu la spital si il punea la tubu de oxigen, scotea tot praful din el.
0 0
nu cred ca are ce sa strice, ar fi de preferat sa-l ti pe aer rece, dar oricum aerul terbuie suflat si nu aspirat cum recomanda daneel.

Daneele sa-mi spui si mie cand o sa poti sa stingi o lumanare aspirand cu gura si nu sufland !?
0 0
Nu vad sensul comparatiei. Sa fiu mai explicit:
 acum cateva luni am curatat cooler-ul unui PC care avea radiatorul atat de imbacsit  incat nu se mai vedea nimic printre fante si facea un zgomot destul de neplacut. Cu un aspirator obisnuit si o scobitoare l-am facut "luna". Sper ca discutam (ca si in cazul laptopului din intrebare) despre curatare fara sa demontam nimic. Ma gandesc ca daca bagam pumnul ala de praf in PC in loc sa-l aspir, n-ar fi fost prea bine pt componente, ce zici?!
 La faza cu lumanarea, orice aspirator curat si in parametrii nominali aspira fara probleme si flacara si lumanarea...

4 Raspunsuri

1 plus 4 minusuri
Mai indicat ar fi sa folosesti un furtun cu apa calda si detergent!
Junior (743 puncte)
1 plus 0 minusuri
Uscatorul are presiune foarte mica. Trebuie o sursa de aer comprimat. Exista un spray numit "aer comprimat" care nu contine deloc aer, ci un gaz inflamabil, special pentru asa ceva.
Junior (817 puncte)
0 1
nu uita sa tii si o lumanare aprinsa in calea jetului!
1 plus 0 minusuri
Va rog sa-mi scuzati raspunsurile ironice, dar nu m-am putut abtine sa incerc sa va fac sa zambiti. Desi intrebarea e cam puerila si nu prea are ce cauta pe un sait stiintific, vad ca trezeste interes. Treaba sta asa: uscatorul de par, ca si aspiratorul, e tot un ventilator iar viteza aerului, de care depinde desprinderea prafului adesea destul de bine fixat pe unele componente din laptop, este prea mica dar in oarecare masura totusi va da ceva rezultate. Unele uscatoare mai vechi aveau motoare cu perii si turatii mai mari, iar la capatul opus celui de evacuare a aerului aveau efect de aspirator. La fel si unele aspiratoare cu care se putea chiar si zugravi. Cu capacul desfacut si folosind cele doua efecte se poate curata si praful suflat initial in interior. Mentionez insa ca mult praf si scame adera foarte tare pe palele ventilatorului si acestea sunt greu de indepartat fara aer comprimat sau/si o periuta/pensula.
Junior (743 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Teoretic se poate dar e mai putin eficient decat un aspirator si nu mai zic de orice gaz comprimat. Eu prefer aerul comprimat pentru ca acolo pot obtine jetrui extrem de puternice daca e nevoie, cu viteze suficient de mari sa spulbere depunerile de mizerie, ceea ce la arpirator nu se poate. La uscator nici atat, fiindca are un motoras mult mai slab decat al aspiratorului.
O solutie buna ar fi ca in timp ce sufli (cu orice) sau aspiri, sa folosesti o pensula subtire de vopsit, cu care sa ajuti desprinderea impuritatilor.
Experimentat (3.1k puncte)
...